НВ-ВМХ, част 69

• 44 219
  • 765
  •   1
Отговори
# 165
Малвина, Шоки, мерси за включването по моят проблем!

Така ... нова тема и 10 стр изписани, чудни сте. Да питам има ли такива като мен, които са режимни и се събуждат подпухнали?
И аз днес се събудих подпухнала в лицето, но го отдавам на вкусното кисело зеле което ядох няколко пъти снощи, а то си е соленичко.

# 166
  • София
Ядете ли домати?

Чувала съм, че има В в тях и да се внимава. Има ли такова нещо?

# 167
Ядете ли домати?

Чувала съм, че има В в тях и да се внимава. Има ли такова нещо?
На 100гр  има към 3,7 гр въглехидрати. Аз ям, обожвам домати. Ако няма в хладилника и не ме свърта. Но като казвам ям - едно -две доматчета на ден, т.е не повече от 100 грама

# 168
Цяло лято изкарах на домати с мръвка или с яйца, отрази ми се чудесно.

# 169
аз ям сушени домати в зехтин  Embarassed

# 170
joya , става въпрос за киселинност на кръвта, а не на урината.А тя не се мери с лентички.
Да, тялото има механизми да нормализира високата киселинност, но защо не се поинтересувате какви  точно, какво губи, за да неутрализира високото РН?    Simple Smile

Краси попрочети и ти, киселиността на кръвта се отразява и в урината. Това е стандартният начин да се мери, не може всеки ден да ходиш на кръвни проби или след всяка храна. Но си видях изследванията бях ги правила след почти месец стриктно НВД пх-то си е супер. Скоро ще пускам пак мисля преди това да карам 3 дена само на месо даже и без зеленчуци, интересно ми е да видя какво се случва Simple Smile
Пинкито мери се с обикновенни лентички лакмус, не знам дали се намират по аптеките, свеки бач в болница и ми ги прати. Но мнго приятелки веге-та в Бг си мерят значи има. Както каза Краси (говоря наизуст малко но референтите граници ги има в нета) киселиността на кръвта трябва да е между 7 и 7,5 примерно, съвсем малък беше ренджа, но за да я мериш по урината гледаш да е между 6.5 и 7.5 дори до 8 мисля че срещах на места. И интересно, високо киселинната кръв води до рак и други болести а високо алкалната .... до смърт Но и двете състояния се срещат при болни хора (определени болести) при нормалните, здрави (до колкото може да си здрав днес) хора няма проблем. Според мен е малко като мита за холестерола, че храната влияе и общо взето днес храната е главен виновник за всичко, а тревата е спасението.....
А и още нещо интересно, прослевутият мед докарва в пъти по-висока киселиност от месото .... не знам дали вегетата го знаят Simple Smile

# 171
И аз ям често домати, особено през лятото ядох повечето дни. Не мисля, че точно доматите са най-големият "вредител" сред въглехидратните храни Wink Всъщност повечето зеленчуци са безобидни в контекста на НВ-ВМХ, ако основната тежест в ястието се поема от месо, яйца или поне сирене. Но и цял ден да се ядат само салати, пак не вярвам да се повиши теглото.

Ха, joya, много любопитно това за киселинното действие на меда Laughing При всички положения човекът не е създаден да консумира много сладки храни - нито мед, нито плодове. Не е създаден да се изхранва с такива храни. Когато попадне на тях, сезонно, от време на време - да, тогава дори и в по-големи количества са допустими. Но не и редовно, а особено не редовно в големи количества. Между другото, нали обсъждахме Скалдеман, та се сетих в този контекст: някъде четох, че той споделя, че гледа в градината си овощни дървета (сливи ли беше или ябълки newsm78), и всяка година, докато е сезонът, си хапва от плодовете и напълнява десетина килограма, които после, след като се върне към стриктно нисковъглехидратно хранене, маха.

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 16:37 от Cioccolata

# 172
  • Пловдив
Да споделя, че днес си направих чудесен сладкиш. Купичка варена тиква+2 малки пакетчета кокосови стърготини на Биосет+2 яйца+ малко краве и кокосово масло+канела. Разбърках и изпекох във формичка върху хартия. Стана много вкусно и добре сладнеше. Даже на мъжа ми му беше ок като сладост. Само дето се разпадаше и беше леко кашесто.
Предполагам, че с кокосово брашно ще се получи по-хомогенно, но не мога да намеря тук...
И аз обожавам домати, хапнах доста през лятото. Особено с овче сирене....

# 173
да, Скалдеман е почитател на мечешкия сезонен ритъм
и смята даже, че похапване на плодове лятото не е фатално, стига да не се прекалява
но това само при постигнат контрол над тегло и метаболизъм, тогава това превключване според него става бързо и не е фатално

само че той е мъж, аз като си знам няколко хапки плод всеки ден в рамките на месец как ми докарват 2кг отгоре и повече не смея така да ескпериментирам със себе си

аз домати ям по много летния сезон
спирам, когато почнат да продават разни пластмасови изроди
летата в Гърция ядем домати с килограми на ден, със сиренце
тогава за трима взимаме по 1кг сирене през ден и всеки на ден омита поне по 1кг домати
не ми се отразява грам, хем съм много чувствителна даже и към този вид плодове (а доматите са си плод все пак)

# 174
Килограм домати са 40 грама въглехидрати, така че ако нямаш кой знае какви други за деня, това си е съвсем нисковъглехидратно Wink Затова смятам, че когато човек е начинаещ с този начин на хранене, е хубаво поне отначало да прави справки със сайтове с информация за количествата въглехидрати, мазнини и белтъчини в различните продукти, за да се ориентира и да си преценява как по-нататък да си съставя менюто.

# 175
  • София
Доматите ми бяха единствената салата през цялото лято - розови, като си добавях и печени зелени чушки. Обожавам тази салата  Peace

Шоки, много интересно това ... 10 кг?!? Никак не е малко от ябълки (или сливи, все тая).
10 кг си е много нещо, а пък качено само от добавка на плод си е направо шокиращо число. Това доказва, че плодовете не са чак толкова безобидни, когато се цели отслабване и когато не се ограничават.

# 176
Сега погледнах, за да съм сигурна: Скалдеман отглежда круши и през лятото няколко седмици редовно яде круши. Не вярвам да прекалява с количествата, но явно всеки ден яде. И действително качва 10 кг за тези няколко седмици. Но както стана въпрос, Скалдеман е бил доста пълен и с доста увредено сърце заради наднорменото си тегло, макар че не е бил стигнал до диабет, но е бил в преддиабетно състояние. Така че той явно е от типичните примери за намалена инсулинова чувствителност, при които плодовете определено не се отразяват добре.

# 177
  • София
Успокоявате ме, момичета. Нали доматите ги водят плод и като ми казаха, че не се отслабва с тях и навързах 2 и 2. Снощи имахме супер вкусни кафяви домати и ме беше страх да хапна.

А да знаете какъв лилав карфиол си намерих, дори не бях подозирала че съществува. Днес остатъка ще го направя на супа.

# 178
Да, и доматите са плод, и авокадото, и чушките, но това не значи, че са прекалено въглехидратни. Авокадото наистина има сравнително много въглехидрати на бройка, но повечето са фибри (тоест по-добър вариант, защото голяма част са неусвоими), а също има и доста мазнини плюс куп полезни вещества, така че в никакъв случай не трябва да се подминава заради въглехидратите Peace

# 179
За плодовете:мисля, при здрав организъм няма да се получи напълняване, поне не и с толкова кг.
Аз цяло лято ядях плодове всеки ден, по 5-6 кайсии, или праскови, или 1/2 диня, или 1/2 кг грозде.....
Да, отслабването спря, но не качих нищо.Сега, след като сладките плодове свършиха, кг тръгнаха пак надолу.
И сега ям плодове-портокали, мандарини, круши, ябълки.....

Общи условия

Активация на акаунт