НВ-ВМХ, част 69

• 44 155
  • 765
  •   1
Отговори
# 45
200 яйца на месец са по 6-7 на ден, Ули Wink Пинки, 2 яйца на ден в никакъв случай не са много Peace Предполагам, че този човек яде яйца на 2 хранения, а на третото яде месо/риба + зеленчуци. Щом изяжда по 1 кг зеленчуци на ден, явно и към яйцата яде салати или пък прави зеленчукови омлети.

За Стен Стюре Скалдеман (http://www.skaldeman.se/) може най-много да разкаже W'A'S'P', но с две думи той е един от хората, които популяризират този начин на хранене в Швеция. Сред първите е. Историята му е доста интересна. Бил е със сериозно затлъстяване, сърдечносъдови проблеми (дори лекарят му го бил заплашил, че ако не отслабне скоростно, му остават няколко месеца живот), трудноподвижен. Бил опитвал различни диети, но никоя не му действала. Тежал 140 кг, ако не се лъжа. Когато разбрал, че ако не вземе мерки, скоро ще умре, решил, че няма да прави повече диети. Щом щял да мре, поне да му е вкусно Crazy И започнал да се храни с храните, които преобладават на шведската коледна трапеза и които се смятат за най-нездравословни и съответно се препоръчва да не се консумират много често - месо, риба, наденички, сметана, сирена, масло, яйца. И с учудване установил, че започнал скоростно да отслабва Wink Тогава започнал да се интересува повече за влиянието на различните храни върху метаболизма. Написал е много книги. Един от подходите, които поне аз свързвам с неговото име, е факирстването - въглехидратите да се сведат до нула, т.е. ядат се общо взето само месо, риба, яйца, масло. Млечни не се консумират. (Ако нещо от написаното не е вярно, моля W'A'S'P' да ме поправи Hug)

Последна редакция: нд, 01 дек 2013, 08:33 от Cioccolata

# 46
  • Miami
Момичета, как изглежда този 81% какаов  шоколад на Лидл? В нашия Лидл май го няма  Sad

# 47
Момичета, как изглежда този 81% какаов  шоколад на Лидл? В нашия Лидл май го няма  Sad
http://heidi-chocolate.com/en/chocolate/tablets/dark/Extreme-85/25/
Пробвай този, с по-малко въглени от лидълския е и дори за мен е и по-вкусен.Има истински плътен какаов вкус и с едно парче ти е достатъчно да ти задоволи желанието за шоколад. Цената му е под 3лв.

# 48
  • София
Аз този Хейди не го намирам и това си е ...
Вярно, че не съм ходила и специално да го търся, просто винаги проверявам в съответния супермаркет, в който се намирам, но досега не съм попадала на него.
Вие от къде го купувате?

# 49
Ох,да, Шоки, аз снощи като си легнах се замислих нещо и ми светна, че хубаво разделих 200 на 30, ама защо не написах 7 , личи си, че математиката не ми е силната страна  Joy

# 50
Аз този Хейди не го намирам и това си е ...
Вярно, че не съм ходила и специално да го търся, просто винаги проверявам в съответния супермаркет, в който се намирам, но досега не съм попадала на него.
Вие от къде го купувате?
Аз от верига Болеро/ CBA/

# 51
  • София
Аха, благодаря Малвина  Hug

Една статия, която Милко е споделил във Фейсбук за фруктозата, глюкозата и рака:
http://www.reuters.com/article/2010/08/02/cancer-fructose-idAFN0210830520100802

# 52
Шоки , много ти благодаря, и аз сега четох за него, а и цяла вечер слушам лекции по Ютюб.. Сама съм, почивка съм, и  съм се отдала на  удоволствия ...Еййй,, този Питър Аттиа...много симпатичен момък  ... Wink . Joy  Хайде да ходя пак да  си хортуваме, че  той има много да  ми разказва... Joy..... Laughing

# 53
  • Miami
http://heidi-chocolate.com/en/chocolate/tablets/dark/Extreme-85/25/
Пробвай този, с по-малко въглени от лидълския е и дори за мен е и по-вкусен.Има истински плътен какаов вкус и с едно парче ти е достатъчно да ти задоволи желанието за шоколад. Цената му е под 3лв.
Малвина, благодаря  Hug Ще го потърся  Simple Smile

# 54
Хехе Шоки, всичко е правилно
Неговата книга ГИ 0 всъщност даде началото на режима ми
Неговата директност и искренносъ ми отвори очите тогава

Книгите му са смешни, на места груби, но много полезни и важни
Няма да те заглавичква, а ти посочва директно къде грешиш и какво да правиш
Първата му книга е невроятен труд, май за мен, а и за останалите тук е била настолна режимна библия, дълго преди да излязат другите добри книги по темата
Единственият минус според мен е, че няма списък с литература накрая, а тук-там споменава разни автори и аз поне си водех бележки и после търсех тези автори, за да науча повече

Иначе неговото кръвно било всички рекорди в шведско, ако не се лъжа поддържал 260/240
И именно тогава му дали няколко месеца живот
Ама с помощта на сланината живее вече  10 години
Много смешно се самоописва в книгите си как стопил един чичка и го изгонил от кожата си
И как дълго време живял в тази двойна кожа, която после постепенно се прибрала почти цялата

Той издаде и готв.режимна книга, всяка рецепта е тип рустик и е с изчислени % и съотношение
Отделно работи заедно  с един лекар, с когото помагат ходишно на около 2000 човека, като предпочитат да работят с хора с повече от 50 кг наднормено тегло
От тях средно 2-3 не издържат, останалите живеят нов живот благодарение на тази съвместна дейност

Пинки, все пак подсладени сметани НЕ косумирай, въпреки че се вместват в тези 5% В
Тези % важат са натурални продукти, не за подсладени, обезмаслени или обработени по друг начин

Аз вчера намерих св.мас в супера
Явно пускат покрай коледната сладкарска истерия
Взех един пакет да видим как е на вкус и ще си я ползвам вместо масло тук-там

# 55
  • София
Сега видях редактирания пост на Шоки.

Благодаря, че разказвате за Скалдеман. Интересно е   bouquet

# 56
Здравейте.

Лурдес, много се радвам да те видя в тази тема. Успех и ти благодаря.  Hug

Hug Отиваме може би на сладкарничка с мъжа ми, аз ще си купя капучино. Дано да устоя да не хапна някоя паста. Но си се чувствам перфектно без.

Само преди около 2 месеца се отчаях, че няма да мога да си нося зимните панталони, защото са ми прекалено тесни. Преди месец започнах режима, а вече панталоните са ми леко широки. Към днешна дата съм свалила точно 3 кг, кожата на лицето ми, която беше много проблемна - груба, грапава, с черни точки, вече е чиста и гладка. Много съм доволна.

Хубав ден.

# 57
Облаче, това е голям стимул за мен, защото аз още се облизвам като видя пастички. Снощи не издържах и хапнах един банан и 2 мандарини, обаче не мога да лишавам всички заради мен от плодове, а пък като има вкъщи трудно се въздържам.  Confused

# 58
  • София
Алина, за твое успокоение ще кажа, че и аз снощи имах плодова вечер.  Mr. Green
Страхотно ми се приядоха плодове и реших, че ще си хапна на корем.
Изядох една ябълка, два банана и две мандарини и ми беше много вкусно. Е, това за цялата вечер, не на веднъж ... просто цяла вечер си похапвах и ми беше гот  Heart Eyes
Забелязвам, че напоследък имам глад за плодове, а аз никога не съм обичала плодове, преди режима с месеци не съм вкусвала. Явно вече гладът ми за захар се трансформира в глад за плод. Буквално ми течат лигите като гледам ябълка, хапвам я, и въобще не се церемоня.
По-добре ябълка, отколкото шоколад.

# 59
Аз пък благодарение на режима от плодолюбител се превърнах в човек, задоволяващ се макс с два резена круша примерно
Преди можех да изям килограми наведнъж
Сега хапвам две хапки заедно с малко бри и съм дотам
Но ми трябваха мин две години стриктен режим, за да постигна този ефект

При Мило препоръчват плод да се яде с протеин, напр извара
Но аз така ще омета по половин кг и от двете
Затова предпочитам моя вариант

Из тукашните блогове плодове и други В се препоръчват като последно хранене за деня, след добра мазна вечеря
После тялото има цяла нощ да изгори плодовата захар, без да трябва да се грижи и за други храни след плодовете

Общи условия

Активация на акаунт