НВ-ВМХ, част 69

• 44 162
  • 765
  •   1
Отговори
# 60
Алина, за твое успокоение ще кажа, че и аз снощи имах плодова вечер.  Mr. Green
Страхотно ми се приядоха плодове и реших, че ще си хапна на корем.
Изядох една ябълка, два банана и две мандарини и ми беше много вкусно. Е, това за цялата вечер, не на веднъж ... просто цяла вечер си похапвах и ми беше гот  Heart Eyes
Забелязвам, че напоследък имам глад за плодове, а аз никога не съм обичала плодове, преди режима с месеци не съм вкусвала. Явно вече гладът ми за захар се трансформира в глад за плод. Буквално ми течат лигите като гледам ябълка, хапвам я, и въобще не се церемоня.
По-добре ябълка, отколкото шоколад.
Всичко забранено е вкусно! И аз никак не обичам плодове, но преди години, когато бях на Дюканска, чак ми се приплакваше като видя плодове. Сега историята се повтаря  Laughing

# 61
  • София
Е, тук плодовете не са забранени.
Зависи колко В искаш да консумираш дневно. Ако държиш да са под 20 - 30 гр, тогава плода отива на кино, иначе - може.

Ха, Уасп, аз ако ще ям някакъв плод, винаги ми се дояжда след вечерята. През деня не ми се яде и съответно не ям. А и никога не ми се дояжда на гладно, тогава ми се яде месо Simple Smile
 Значи без да знам съм правила нещата по правилния начин. Simple Smile

# 62
  • Варна
Ходих на семинар няколко дни и успях да устоя на изкушенията в ресторанта. Доволна съм от себе си, че не се нахвърлих както обикновено върху десертите и запазих здрав дух. Минаваше ми мисълта да опитам от това-онова, обаче е много коварно да пробваш, защото се трупат калории и захар, а аз гоня отслабване. Два месеца умувам да ям ли мандарина или да не ям мандарина и така не успявам да се изкуша. Харесвам се непоклатима, да си призная. Ако приложа тази тактика и на друга сцена ще пожъна голям успех в личен план. Та така, превъзпитание му е майката. Hug

# 63
Е, тук плодовете не са забранени.
Зависи колко В искаш да консумираш дневно. Ако държиш да са под 20 - 30 гр, тогава плода отива на кино, иначе - може.

Ха, Уасп, аз ако ще ям някакъв плод, винаги ми се дояжда след вечерята. През деня не ми се яде и съответно не ям. А и никога не ми се дояжда на гладно, тогава ми се яде месо Simple Smile
 Значи без да знам съм правила нещата по правилния начин. Simple Smile

Ами ,дори и ако се храня по кръвната си група, плодовете пак не са разрешени. Да, опитвам се да се храня почти безвъглехидратно, но снощи не устоях.Пък на черен шоколад не съм фен. Предпочитам да хапвам какаови зърна в натурален вид.

# 64
Alinna, проблемът ти е, че мислиш грешно
Няма нищо "забранено"
Зависи от теб и твоите цели коя храна ще изключиш или ограничиш
Не се вкарвай в дюканската догма
Само спазвй правилото тези нережимни храни да са преди лягане, да са последна храна, и преди тях да е имало режимна и достатъчно мазна вечеря
Като знаеш, че има вариант как да се консумират, въпреки че консумацията ще те изкара от кетоза, вече не изглежда толкова страшно и е по-лесно чисто психическо да се постигне контрол
И след година ще има да се чудиш какво толкова си харесвала в едни ябълки примерно

# 65
Няма нищо "забранено"
Само спазвй правилото тези нережимни храни да са преди лягане, да са последна храна, и преди тях да е имало режимна и достатъчно мазна вечеря
Като знаеш, че има вариант как да се консумират, въпреки че консумацията ще те изкара от кетоза, вече не изглежда толкова страшно и е по-лесно чисто психическо да се постигне контрол
И след година ще има да се чудиш какво толкова си харесвала в едни ябълки примерно

Ако ми кажеш, че мога поне веднъж месечно да прегрешавам с някоя вафла, понеже това ми е любимото от сладките неща и на другия ден няма да съм като примряла, направо ще подскоча от радост!  Mr. Green

# 66
Няма нищо "забранено"

Ако ми кажеш, че мога поне веднъж месечно да прегрешавам с някоя вафла, понеже това ми е любимото от сладките неща и на другия ден няма да съм като примряла, направо ще подскоча от радост!  Mr. Green

Ако може да ти стигне  само една за 1 месец, можеш. Но ако имаш проблем с ограниченията, недей. А и във вафлата няма нищо полезно. По-добре си направи домашен десерт или бисквити от ядково брашно. Поне има нещо в тях. А и няма да те боли стомаха. Обаче ако си в спешност и наистина си много гладна и наистина няма какво да се яде, все ще се прежалиш. Аз без едно мога, но с едно не мога. Пристрастена съм. И затова нещо, ако ми се прияде ужасно много, си правя здравословна алтернатива и толкова. Пък и засища добре.

# 67
И аз разсъждавам така, че нищо не ми е забранено, ако много ми се прияде. Вече няколко пъти пия вечер биричка, много я обичам. А днес в сладкарницата реших да си хапна пастичка, много хубава изглеждаше. Реших, и докато чаках сервитьорката, се размислих, че от един път нищо няма да стане, не ми е забранено... и изведнъж ми се отщя. Какво, като изям една сладка паста? После ще ми е тежко, уморено, струва ли си, няма да се наям с нея, само ще ми се прииска още. И си поръчах едно виенско кафе, със сметана и мъничко течен шоколад, изпих си го и си казах - ето, и това и сладичко, и си дадох сметка, че съм го пила без захар.  Flutter Преди месец щеше да ми горчи така.

И на мен ми се прияждат плодове, ябълки, мандарини.

Алина, ти си свикнала всичко да ти е точно и правилата да са железни, а пък тук не е така. Като хапваш повече масло ще ти е по-добре, при мен е така, хем ме засища и ме прави спокойна, хем нямам нужда от сладко и тестено.

# 68
Вижте една много интересна история - на мъж, който за 1 година малко по-либерално НВ-ВМХ е свалил 45 кг: http://www.kostdoktorn.se/minus-45-kilo-pa-ett-ar-med-lchf
Много ми хареса най-вече изчезналият корем на човека. Накъдето и да погледна около мен, почти всички мъже са с едни големи кореми....ужас ooooh! А иначе има и слаби, но задължително с корем все едно е в 7-8 месец и ще ражда скоро  Sick

# 69
  • SA
Най-после се завьрнахме от няколкодневно пьтуване.
Благодаря на Шоки за новата тема!   bouquet
Исках само да отговоря на вьпроса на mis_val от предишната тема ( ако още е актуален).
При завишен креатинин, пьрво ако не са известни причините за това завишение, трябва да се направят изследвания за бьбречната функция, защото най-честата причина е бьбречна недостатьчност.
Ако това завишение не е голямо и е от еднократно изследване - вьзможно е при по-тежко обезводняване на организма да се завиши леко креатинина. В такьв случай е добре да се повтори изследването след няколко дни, след прием на повече течности.
Ако е при много вьзрастен човек , или човек сьс сьрдечно заболяване - вьзможна причина е известна сьрдечна недостатьчност.
Но, ако трайно има завишение на креатинина, се препорьчва ограничение на белтьчините в храната - не повече от 0,8-1 г/ кг. И сьщо така - да се пие повече вода - така се увеличава диурезата и по-лесно се изхвьрлят излишните количества креатинин.
Сещам се и че Тонито ( от нашата тема) имаше леко завишен креатинин в началото ( след Дюканстване), който се нормализира на фона на нашия режим.

# 70
  • Пловдив
Аз този Хейди не го намирам и това си е ...
Вярно, че не съм ходила и специално да го търся, просто винаги проверявам в съответния супермаркет, в който се намирам, но досега не съм попадала на него.
Вие от къде го купувате?
Този шоколад го има и в кауфланд.
Аз минавам само набързо,че съм страшно заета напоследък.Чудя се дали да не пофакирствам малко,примерно седмица,че нещо ми куца мотивацията напоследък и ми трябва малко стягане на редиците Simple Smile.Дали някой го е правил?

# 71
  • София
С това факирстване има опасност да се хапне повече протеин от нормалното, иначе няма лошо, ако се съблюдава протеина.
Обаче така погледнато пък, трябва да се поувеличат мазнините, но и те трябва да са в норми, за да не стане гаф ... И много сложно стана.  Grinning

# 72
  • SA
Жижи , ако решиш да факирстваш, може и по-малко от седмица да е. Аз сьм правила нещо подобно, по метода на Аткинс, за няколко дни.
Намирам го за много по-удачен метод за гладуване от това да се ядат само плодове, или да се ограничават калории до 1000 ккал/дневно. На практика, това е гладуване с консумиране на 90% мазнини. Човек обикновено изпада в кетоза. Не усеща глад и смьква бьрзо килограми.

# 73
  • София
Кам, под метода на Аткинс имаш предвид до 20 гр чисти въглехидрати дневно или нещо друго?

# 74
  • SA
Вив, ето този фаст имам предвид:
http://www.carbsmart.com/fatfast.html
Храната е 80-90% мазнини. С калории - около 1000 ккал/дневно.

Общи условия

Активация на акаунт