НВ-ВМХ, част 69

• 44 168
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аха, да,
Благодаря Камче  Hug

# 76
Мазният пост и факирстването не са едно и също. За мазния пост правилата е посочила Камелот, а и много хора са го правили, така че няма нужда да повтарям. Факирстването изключва всякакви източници на въглехидрати, вкл. зеленчуци и млечни. Ядат се месо, яйца, мазнини (масло може). За факирстването пише, че може да се прави и няколко седмици. Но и двата варианта са за хора, които иначе дълго време (поне няколко месеца) са се хранили наистина доста стриктно, но не са постигнали никакво намаление на теглото. Затова моят съвет е да не се хвърляте на мазен пост или факир, ако просто сте се отпуснали за няколко седмици или дни, или ако просто искате да ускорите процеса. Първо ограничете млечните и ядките, плодовете и всякакви режимни десерти. Ако по този начин (с консумация основно на месо, яйца и зеленчуци) нямате резултати, но минимум след няколко седмици по този начин (3-4 поне да са, а не 1-2 седмици), тогава пробвайте факир или мазен пост.

alinna, струва ми се, че не си съвсем наясно какво искаш Embarassed Като че ли търсиш да се вкопчиш в някой или нещо, което да ти реши проблемите, без ти да поемаш отговорност за живота си. Искаш някой да ти каже какво да правиш, т.е. да прехвърлиш на него отговорността, а ако после не си доволна, да има кого да обвиняваш (и съответно пък да си имаш оправдание, че друг е виновен). Никой не може да взима решения вместо теб, нито да поема отговорност. Ти си човекът, който решава какво ще ядеш, кога, колко. От досегашните ти въпроси и коментари имам усещането, че само търсиш поводи да се откажеш или направо да не започваш (без джинджифил не можеш, без авокадо не можеш, без горчица не можеш, без ленено семе, без чия). Помисли си хубаво какво точно искаш. Ако ще се храниш по този начин, си състави някаква схема и карай така известно време. Ако толкова държиш на една вафла в месеца, си я планирай и яж. Ако искаш, яж по 1 вафла не ден или на седмица. Ти си поемаш отговорността и после си носиш последствията. Това е най-добрият начин да видиш къде ти минава границата и какво и колко можеш да ядеш. Но най-напред хубаво си помисли какво искаш, защото не съм сигурна, че си наясно.

Последна редакция: нд, 01 дек 2013, 19:22 от Cioccolata

# 77
УАСП, много Благодаря и на теб, за инфото за Скалдеман,  веднага ще  намеря какво има тук ,като негови книги... Hug А как се казва първата му книга,която най много ти харесва?
Днес е Първи Декември, ето,че скоро ще дойде и Коледа, и Нова Година.... Замислям се и аз за режимни десерти...не,че ми се ядът, изобщо даже не искам да влизам в тези води и да си тествам волята или убежденията....но заради детето  искам да направя някои неща. Искам да я науча да прави режимни десерти ! Тъй ,като с тинейджърите е по трудно..само с приказки не става, но с пример и вкусно приготвена храна, смятам, че по лесно ще мога да я убедя   как чрез храната да се грижи за здравето си. За мен това ще е труден и дълъг процес, защото тък ядът само глупости...аз в нас готвя и правя каквото трябва, но по къщите...приятелки, събирания,гостита-  те си  имат "друга кухня"...  Wink Дъщеря  ми  например , много  обича  спагети, ориз и картофи.....еййй, голям зор  ми е да яде месо,яйца, дори и салати...  ooooh!   И да кажеш, че аз така съм я свикнала...аз цял живот  на диети, винаги съм ги избягвала тези продукти...поне хляб не яде, или -  много рядко....

# 78
  • Пловдив
Жижи , ако решиш да факирстваш, може и по-малко от седмица да е. Аз сьм правила нещо подобно, по метода на Аткинс, за няколко дни.
Намирам го за много по-удачен метод за гладуване от това да се ядат само плодове, или да се ограничават калории до 1000 ккал/дневно. На практика, това е гладуване с консумиране на 90% мазнини. Човек обикновено изпада в кетоза. Не усеща глад и смьква бьрзо килограми.
Всъщност си права,може и само няколко дни да са.

# 79
  • Бургас
kameloth ,   bouquet
баща ми е с инсулт,пие много хапчета,преди години е лежал в болница с камък в бъбрека,но това последното на младини

# 80
Мазният пост и факирстването не са едно и също. За мазния пост правилата е посочила Камелот, а и много хора са го правили, така че няма нужда да повтарям. Факирстването изключва всякакви източници на въглехидрати, вкл. зеленчуци и млечни. Ядат се месо, яйца, мазнини (масло може). За факирстването пише, че може да се прави и няколко седмици. Но и двата варианта са за хора, които иначе дълго време (поне няколко месеца) са се хранили наистина доста стриктно, но не са постигнали никакво намаление на теглото. Затова моят съвет е да не се хвърляте на мазен пост или факир, ако просто сте се отпуснали за няколко седмици или дни, или ако просто искате да ускорите процеса. Първо ограничете млечните и ядките, плодовете и всякакви режимни десерти. Ако по този начин (с консумация основно на месо, яйца и зеленчуци) нямате резултати, но минимум след няколко седмици по този начин (3-4 поне да са, а не 1-2 седмици), тогава пробвайте факир или мазен пост.

alinna, струва ми се, че не си съвсем наясно какво искаш Embarassed Като че ли търсиш да се вкопчиш в някой или нещо, което да ти реши проблемите, без ти да поемаш отговорност за живота си. Искаш някой да ти каже какво да правиш, т.е. да прехвърлиш на него отговорността, а ако после не си доволна, да има кого да обвиняваш (и съответно пък да си имаш оправдание, че друг е виновен). Никой не може да взима решения вместо теб, нито да поема отговорност. Ти си човекът, който решава какво ще ядеш, кога, колко. От досегашните ти въпроси и коментари имам усещането, че само търсиш поводи да се откажеш или направо да не започваш (без джинджифил не можеш, без авокадо не можеш, без горчица не можеш, без ленено семе, без чия). Помисли си хубаво какво точно искаш. Ако ще се храниш по този начин, си състави някаква схема и карай така известно време. Ако толкова държиш на една вафла в месеца, си я планирай и яж. Ако искаш, яж по 1 вафла не ден или на седмица. Ти си поемаш отговорността и после си носиш последствията. Това е най-добрият начин да видиш къде ти минава границата и какво и колко можеш да ядеш. Но най-напред хубаво си помисли какво искаш, защото не съм сигурна, че си наясно.

Благодаря!  Simple Smile

# 81
  • SA
mis_val , значително ли е завишението на креатинина?
По личните ми наблюдения - и баща ми , и баба ми бяха с леко завишен креатинин едно десетина години преди смьртта им. И двамата бяха с тежки заболявания и приемаха голям брой лекарства.
При баба се завишаваше повече при засилен прием на диуретици ( имаше сьрдечна недостатьчност).
Не зная каква е причината при баща ти. Както вече казах, добре е да се изследва и види дали бьбреците му функционират нормално. Сьщо така да се обьрне внимание за проблеми с простатата. Ако има сериозна хипертрофия, това сьщо може да причини нарушение в бьбречната функция.

# 82
  • world wide
здравейте за сега съм само на нвд и се замислям да се прехвърля към вас но бих искала някой ако може да ми даде линк към най-старите теми че рових,търсих и нищо не намерих... Embarassed Embarassed благодаря предварително   bouquet

# 83
  • Бургас
kameloth  , той сега точно простата ще изследва,правя опити да го "зарибя"  за режима,но е доста твърдоглав и това може да стане само ако много се изплаши,че и доста алкохол консумира

# 84
dark angel, ето линк от търсачката във форума: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=search2&search=%C2% … 60&advanced=0 Виждат се много теми.

# 85
  • София
Момичета, моля да ме включите в редиците си.

Преди 2 години и малко почнах диетата и свалих 12 кила за 7 месеца. Обаче за една година от стоене на бюро и никакво движение качих 7. Предполагам, че  и многото прясно мляко си каза думата, всеки ден изпивах по едно голямо капучино.

Налага се да взема мерки. Няма да се меся, че не ям друго месо, освен риба, но ще ви чета и ще задава въпроси при нужда.

# 86
Здравейте! Благодаря и аз за новата тема!  bouquet
С голямо удосволствие Ви чета всеки ден Simple Smile!
При мен се получи застой в кг, вече два месеца стоя на едни и същи кг и ми се иска малко да раздвижа нещата. Почнах да правя домашни тренировки и гледам да съм стриктна в храненето, но за сега не се раздвижват нещата. Тъкмо мислех да питам за мазнинния фаст. Може ли да ми дадете количествата, които се хапват. Например колко от бекона на ден..., колко яйца.
Благодаря!  bouquet

# 87
Здравейте.

Аз имам един въпрос.   bouquet
Вчера бях 78,7 кг. Днес съм 80,4  Confused. Не че следя толкова стриктно, но все пак ако знам от какво е станало ще е добре. Снощи вечерта изядох две мандаринки и два банана, пих 250 мл бира и ядох салата зелева с риба тона. Възможно ли е да е от плодовете и бирата? За втори път отначалото изяждам плод, предишния път беше една ябълка, но вчера плодовете бяха доста.

# 88

...
 Ако ми кажеш, че мога поне веднъж месечно да прегрешавам с някоя вафла, понеже това ми е любимото от сладките неща и на другия ден няма да съм като примряла, направо ще подскоча от радост!  Mr. Green

Точно тук никой няма да ти го каже това, още по-малко пък аз
Тук се разисква храната, а вафлата не е храна, тя е продукт на химическата промишленост, в нея нияма нито един натурален продукт
Ако не можеш без сладко, нарочи си един "мръсен" ден от месеца и яж каквото искаш, но да е храна
Т.е. не вафла, а направен от теб сладкиш с истински яйца, захар, масло, сметана

И си преразгледай целите
С тзози режим освен, че се постига контрол върху теглото, се постига и нещо друго, много по-важно, което явно ти е убягнало
Освен ако здравословните аспекти не те интересуват и ако предпочиташ сладката си зависимост

Изборът е твой

Да, облаче, от В се задържа вода
Видяла си го и сама днес

# 89
Здравейте.

Аз имам един въпрос.   bouquet
Вчера бях 78,7 кг. Днес съм 80,4  Confused. Не че следя толкова стриктно, но все пак ако знам от какво е станало ще е добре. Снощи вечерта изядох две мандаринки и два банана, пих 250 мл бира и ядох салата зелева с риба тона. Възможно ли е да е от плодовете и бирата? За втори път отначалото изяждам плод, предишния път беше една ябълка, но вчера плодовете бяха доста.
Въглехидратите предизвикват задържане на вода, според мен това е причината. Peace
А по въпроса за сладкото, назад в темата , а и в мрежата има хиляди рецепти за режимни вкусотии.
Замисли се, струва ли си да се тровиш с тези вафли? Нали знаеш, че раковите келтки се хранят със захар?

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 11:17 от MALVINA

Общи условия

Активация на акаунт