Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XL

• 48 474
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
  • вятър в маслините, вятър над хребета
The Book Thief е истинско кино-бижу. Толкова е прекрасен, че два часа душата ти пее. Още от първата сцена- влак пътува през заснежената долина, а гласът зад кадър те потапя в етерично блаженство; та чак до последната- красивата дневна, отрупана с книги, и същият, съдбовен глас, нанасящ последните щрихи върху изумителното платно на историята. Омагьосана бях- и не от красотата на кинематографията или прекрасните актьори, а от случващото се на екрана. Странно е как през очите на малката красавица с русите плитки дори най-големият кошмар в историята изглеждаше някак...вълшебен. Като глава от увлекателен роман. Един от тези, които тя крадеше.

Предполагам всеки от нас, обикнал магията на словото от дете, си спомня онзи първи досег с наредените в библиотеката книги, и усещането за благоговение, с което детската ръка се приплъзва по наредените едно до друго гръбчета. И вероятно някоя мъдра дама е гледала и вас в захлас, спомняйки си друго дете, в друга библиотека.

И си спомня вечерите в леглото с нова книга, вълнението, трепета. Отлагането на съня с още десет минути, още двайсет, час- докато очите вече сами се затварят.

Спомня си как всяка следваща книга е по-хубава от предишната, и по-увлекателна, и ти открива нови светове- вълшебни, цветни, желани.

Спомня си и как животът е някак по-лек,  ако има къде да избягаш, къде да мечтаеш. Къде да бъдеш свободен.

За тези, които помнят- това е вашият филм! Насладете му се.

# 541
Последните страници ме убедиха за пореден път защо все по-рядко влизам в тази тема.
Защото все отнякъде ще изкочи  joy_r  и ще започне да обяснява  на някой какво трябва да харесва и какво не, и как не сме разбрали даден филм, щом мнението ни не съвпада с нейното.
Нормално е да не харесваме едни и същи филми и актьори, но не съм видяла някой друг да си позволи такова заядливо, подигравателно-пренебрежително отношение както joy_r  .
joy_r, научи се да уважаваш мнението на другите, независимо дали то ти харесва или не.

Удоволствие е да се четат останалите участници в темата. Hug

П.П. Извинете за отклонението!

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 05:01 от Izma

# 542
  • Ямбол
Вълкът! Или по-точно - Въл-кът! Точно така се разви филмът през моя поглед.  Simple Smile
Скрит текст:
(Въл):Много динамично начало, много ненужни диалози, простотии, псувни...Главният герой (Джордан)- млад брокер- захапващ настървено, насмъркано-надъхан, пиян, неконтролеруем, с чувство за превъзходство... изобщо - I'm a champion... Час и половина се пулех, и си мислех - какво си причиних?!  Rolling Eyes Пауза...

Втори дубъл (кът): Е, сега за мен започна филмът, който аз бих харесала. Темпото - постепенно намаля...Нямаше ги онези цинични, хиперболизирани самохвалства и гротескни оргии. И най-важното-  Вълкът го втресе, и най-учтиво прие овчата кожа, която му предоставиха федералните.
Образът на Джордан се разми... Стана слаб и 'паралититичен'. Останалото от филма си беше  логично стечение на обстоятелствата...А това с химикалката накрая...мии, не ми хареса!

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 06:17 от DimiLoca

# 543
The Secret Life of Walter Mitty го има в замунда.нет с бг субтитри.

# 544
И аз гледах "Крадецът на книги". Хареса ми сценографията, хареса ми подборът на актьори.  Много се зарадвах отново да видя Джефри Ръш. Децата бяха радост за очите. Гледах ги като хипнотизирана...
Но нещо ми липсваше...както ми липсваше и в самата книга на Маркъс Зюсак. Нещо в самата история ми се струва недоизградено на мен.
Мисля, че гласовете на децата не бяха оригиналните или бяха преведени, заради което ми звучаха като декламация, което ми отне много от красотата на филма.

# 545
Последните страници ме убедиха за пореден път защо все по-рядко влизам в тази тема.
Защото все отнякъде ще изкочи  joy_r  и ще започне да обяснява  на някой какво трябва да харесва и какво не, и как не сме разбрали даден филм, щом мнението ни не съвпада с нейното.
Нормално е да не харесваме едни и същи филми и актьори, но не съм видяла някой друг да си позволи такова заядливо, подигравателно-пренебрежително отношение както joy_r  .
joy_r, научи се да уважаваш мнението на другите, независимо дали то ти харесва или не.

Удоволствие е да се четат останалите участници в темата. Hug

П.П. Извинете за отклонението!

Същото важи и за мен, чета вече само понякога темата и ми се изпарява цялото желание за дискусия след менторския тон и непрекъснатото заяждане .

# 546
"Blue Jasmine"http://www.imdb.com/title/tt2334873/
Някой назад писа за него. На мен лично ми харесва филмчето, но не на всеки би допаднал.

# 547
joy_r ,
 Hug  bouquet за ревюто! Чела ли си книгата?

# 548
Не съм, но ще я потърся непременно Simple Smile.

# 549
  • Ænima/Albuquerque
Минавам да спомена, че гледах Dallas Buyers Club. Клетия Матю на какво го бяха направили.  Confused
Джаред Лето, обаче, е страхотна жена.  hahaha
Правят чудесна игра и двамата, и определено си заслужиха номинациите.
Хареса ми филма, но нещо не ми стигна, може би драмата. Обаче, най-общо, не съм впечатлена. Може и да съм тръгнала с голямата кошница.  Confused

# 550
How I live Now
http://www.imdb.com/title/tt1894476/

Съвсем нищо не знаех за филма преди да седна да го гледам, просто ми го пропоръчаха.
И аз нищо няма да ви казвам, да не ви развалям преживяването. Пък и думи нямам, страшно ми хареса, зарязвайте каквото там правите, петък е, и хуквайте към къщи да го гледате!
(Пак съм на 15.) Crazy Heart Eyes

# 551
  • Belgium
Направо ме е страх вече като чуя Де Ниро в някой филм.  Laughing

Не се плаши, тук си е свъсем на място, филмът няма нищо общо с The Family  Wink

П.П. От Замунда ли теглите "Крадецът на книги" или на кино сте го гледали?

Излязъл е и читав торент на Даяна с Наоми Уотс, но нещо много неласкави отзиви чета

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 11:02 от Лу

# 552
Видях го миналата седмица в Замунда и ми хвана окото, но така и не го дръпнах. Довечера ще поправя тази грешка.

Аз идвам да похваля "Saving Mr. Banks". Вие не, че не знаете, но още веднъж да кажа колко велика е Ема Томпсън. Срамота, че я пропуснаха тази година на оскарските номинации! Другият огромен плюс за мен беше Пол Джиамати. Двамата имаха страхотни сцени.

# 553
Замунда, Лу Peace

# 554
  • Belgium
Благодаря, дърпам  Laughing

Да спомена, че много ми допадна "Париж на всяка цена", не помня кой го беше препоръчал в темата, но благодарности. Точно такова филмче ми се гледаше.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт