Споделете мнение за д-р Станислав Славчев АГ - Окръжна болница

• 152 861
  • 1 161
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Благодаря за отговора,
Питах,защото 2пъти съм била, за по 2-3минути, в които ме е поглеждал много за кратко на ехографа, разбирам го,той е много зает. Но се помислих да не би това да са включените ехографии Laughing

# 226
Аз винаги гледам да съм бърза и не задавам много въпроси, да не чакат всички навън... Затова тук да питам. Той ли мери тоновете и кога се започва? Дава ли направление за очен лекар или сама трябва да си искам? Никога не ми е мерил кръвно, има ли апарат, за да го помоля следващия път?
Последната МБ кога я пусна при вас?

Тонове не се мерят, но всеки път гледа на ехографа, а последния месец ще си на прегледи всяка седмица (Разбира се, ако прецени, че има нужда от проследяване ще ти бъдат измерени). Направление за очен дава, когато наближи 9-ти месец. Мисля, че моето го даде в началото на 9-тия (нямаше изгледи да родя рано и наистина преносих 2 дни), според становището на очния определя вида раждане (разбира се комплексно и с др.фактори). Кръвно се мери основно, когато акушерката е в кабинета, при мен започнаха 4 месец май да го мерят. За МБ (предполагам микробиология), просто му кажи, че искаш и той ще ти каже кога се взема. Аз примерно не съм имала нужда и не исках да ми пуска. Това е, надявам се съм била изчерпателна Simple Smile Леко бременеене и здраво бебче покрай термин на всички очакващи Simple Smile

# 227
Използвам темата, тъй като има медицинско лице в нея, моля да ме извините за офтопика   bouquet
За всеки болничен, АГ-то, което ми води ЖК, ми взима по 20 лв., тъй като ЛКК не било по Здравна каса.
Търсих, но не можах да намеря къде са уредени тези такси и дали това не  е вратичка в закона.
За издаването на 45-дневния болничен също ли ще ме таксуват или той е безплатен, независимо дали ЛКК е по ЗК или не.
Благодаря предварително!
Когато ЛКК - не са регистрирани по Здравна каса, може да си вземат и 50 лв, те си определят колко, при нас въведохме такса за издаване на документ от 10 лв, но не вземат вече за издаване на болничен лист.

# 228
Доктор Славчев да е споменавал кога ще излиза отпуска?
12-17.07.2014 г вкл

# 229
Момичета,мога ли да званя на доктора в случай, че имам проблем и кога е удачно? Аз не знам той през седмицата преглежда ли вобще. Започнах да имам контракции, много неприятни с стягане на корема и леки болки, но миналата седмица бях на преглед без такива проблеми и сега чак на 25 ми е часа, но до тогава ъпсурд да седя и да мисля само...
можеш да ми се обадиш - всеки ден преди обяд - до 13.00 максимум , за да споделиш проблема, не чакай часът на 25.07

# 230
Благодаря за отговора,
Питах,защото 2пъти съм била, за по 2-3минути, в които ме е поглеждал много за кратко на ехографа, разбирам го,той е много зает. Но се помислих да не би това да са включените ехографии Laughing
На ехограф се гледа възможно най-бързо, добрият специалист вижда всичко , което го интересува в рамките на тези минути , по-продължително прави феталните морфологии, доплер и ако нещо не се вижда ясно пол на бебето, д-р Славчев , всеки път гледа не ехограф, това не е за ваше , аз негово улеснение, все пак сме в 21 в, и мерене на тоновете с акушерската фуния е ...леко остарял метод, иначе си гледа всичко , което го интересува и е от значение за бременността. Ако държите на старите методи, измерване със сантиметър, и прочие има и такива гинеколози. Важно е да се следи - кръвно налягане, килограми,  лабораторни изследвания да са в норма,(като ги направите не си ги разчитайте сами или някой около вас, просто ги донесете при лекаря в деня на консултацията си), влагалищен секрет - прави се в І и ІІІ триместър на бременността, лаб.изследвания са :при завеждане , в 20 гестационна седмица и два пъти в последния триместър, не са всеки месец както някои мислят, но въпреки това всеки може да си прави колкото пожелае извън упоменатите само , че трябва да си ги заплаща сам, понякога състоянието на пациентките позволява да пускаме извън регламентиратие и ние (макар , че за всяко такова извън график изследване РЗОК ни глобява). Като отиде някой да се оплаче в Здравна каса, те винаги казват ЛЕКАРЯТ Е ДЛЪЖЕН, след което обаче като си видим отпуснатият ЛИМИТ за изследвания - става ясно , че лекарят хем е ДЛЪЖЕН , хем трябва да ги плати от собственият си джоб , защото средствата , които КАСАТА е отпуснала са нищожни. Това е нашата действителност, въпреки това д-р Славчев не е отказал нито едно изследване по Здравна каса, дори напротив правил е много повече отколкото трябва.

# 231
За прословутите болнични листи , които ползвате докато сте бременни, аз имам собствено мнение и то е , че вие сте бременни, а не болни. Има пациентки , които действително имат тежка бременност, няма спор, но ...други, моите уважения, идвате и настоявате за отпуск по болест - добре, имайте предвид , че това ваше състояние трябва да бъде доказано, с пролежаване в болнично заведение. 45-дневния ви е гарантиран от Държавата, там няма проблем. Но ...всички останали дни, като започнете от 8 г.с до 33-34 г.с....пак повтарям вие носите бебе, да в по-особено състояние сте , но за радост не сте болни. В гр.Варна, много малко ЛКК комисии разрешават болничен, затова разбирам наплива към нашата ЛКК. Но мисля , че вече няма да е така. Прецизен преглед и оценка на състоянието на бременната жена ще е в основата за отпускане на отпуск по болест!

# 232
  • Варна
Здравейте на всички! Записвам се да следя темата. Благодарности на Соня, че отговори на толкова въпроси, някои от които вълнуваха и мен. Записах се при д-р Славчев на ЖК по препоръка на близки и приятелки, и определено не съжалявам. Въпреки, че съм ходила само 2 пъти при него почувствах, че това е моят лекар.  Peace

# 233
  • Бургас
И аз благодаря за отговора.
Наистина е много отдаден на работата си д-р Славчев,
личи си,че е добър и като човек

# 234
Здравейте, имам питане за епидуралната упойка - Д-р Славчев работи ли с такава, изобщо практикува ли се в Окръжна болница и ако я поискам по време на раждането /а не заявена предварително/ мога ли да ползвам? Благодаря предварително!

# 235
Здравейте, имам питане за епидуралната упойка - Д-р Славчев работи ли с такава, изобщо практикува ли се в Окръжна болница и ако я поискам по време на раждането /а не заявена предварително/ мога ли да ползвам? Благодаря предварително!
Всички тези въпроси , които задаваш тук се обсъждат с д-р Славчев и анестезиологът с който работи.

# 236
Благодаря, Соня. Ще го обсъдя с него.

# 237
  • Варна
Здравейте, милички, искам да попитам някой знае ли колко струва ФМ при доктора и къде се заплаща? При него съм от доста време, но ФМ не съм правила и затова незная как стоят нещата, ще съм благодарна ако някой ми даде инфо  Hug

# 238
Заплаща се при него в кабинета. Преди 2 години беше 50лв. за първата и по 30 за останалите, но нека някой се включи с по-прясно инфо

# 239
Заплаща се при него в кабинета. Преди 2 години беше 50лв. за първата и по 30 за останалите, но нека някой се включи с по-прясно инфо
Peace И през моята бременност бяха толкова

Общи условия

Активация на акаунт