Споделете мнение за д-р Станислав Славчев АГ - Окръжна болница

• 152 920
  • 1 161
  •   1
Отговори
# 390
Да, Emily_D, при мен вторият разрез е точно върху първия. Но не знам дали винаги е така. Аз преди 2-то секцио даже не се бях замисляла по въпроса. Интересно, че 2-я път още по-бързо се възстанових, противно на очакванията ми.

# 391
  • Варна
Да, такава е практиката в ОБ, в АГ и Майчин дом има нормални раждания след секцио.

Имам позната акушерка, ама при операции...хирургична ли как се води, та тя обясни, че при второ раждане след секцио като отворят пак на мястото на първия разрез матката направо си е прозрачна. И при нормално раждане, напъни и тн вероятността да се разкъса е много голяма. Не знам как в АГ и МД рискуват...

Аз също ще съм с второ секцио и съм с две ръце за Д-р Хаимов (анестезията), страшен док! Wink

Относно разреза - чувала съм и двете опции. И на едно място и на различно. Аз ще искам на едно, дано ме огрее  Grinning

П.П. Иначе Д-р Славчев не съм го виждала, но само хубави неща чета за него и от любопитство влязох в темата Simple Smile

# 392
  • Варна
Benny G колко ме радваш с този отговор  Simple Smile

# 393
Имам позната акушерка, ама при операции...хирургична ли как се води, та тя обясни, че при второ раждане след секцио като отворят пак на мястото на първия разрез матката направо си е прозрачна. И при нормално раждане, напъни и тн вероятността да се разкъса е много голяма. Не знам как в АГ и МД рискуват...
Затова се преценява конкретния случай. Понякога белегът наистина е много тънък и вагиналното раждане не е за препоръчване. Но при добре зараснал разрез (вижда се на ехограф) рискът от руптура е съвсем малко повишен. Разбира се, има и други фактори, от които зависи решението на родилката и лекаря.

# 394

Затова се преценява конкретния случай. Понякога белегът наистина е много тънък и вагиналното раждане не е за препоръчване. Но при добре зараснал разрез (вижда се на ехограф) рискът от руптура е съвсем малко повишен. Разбира се, има и други фактори, от които зависи решението на родилката и лекаря.

# 395

# 396
Имам един въпрос към Соня,ако е удобно,защото все като съм там забравям всичко и като се прибера се започва с чуденето.Вчера в 11.00 имах час при Д-р Славчев(термина ми е 20-25.12.14) и при прегледа на магарето ми падна тапата.Проблема ми е ,че Кандидозата ми пак се появява,а скоро ще раждам.Той взе проба,но не знам кога ще е готов резултата.Следващия ми час е за 19.12,а мисля че няма да изкарам до тогава,а дори и да изкарам няма да има време за лечение на гъбичката.Въпроса ми е след като ми е паднала част(не знам каква и още пада,но по малко) от тапата да се мажа ли с Нистатина за да лекувам Кандидозата,защото няма време(това може ли да повлияе лошо на бебето)?
Аз съм за нормално раждане,възможно ли е заради тези гъбички да искат да ме режат.Ако не  се излекувам ще заразя ли бебето при раждането?Не съм спала,не знам какво да правя,мислех да отида пак днес при Д-р Славчев ,но нито имам час нито му имам номера.Какво да правя?
п.п. Имам номера само на регистратура  Cry

# 397
  • Варна
Отивай и говори с доктора, той трябва да каже  Peace

# 398
Някой знае ли резултатите от ваг.секрет за колко време стават?Май няма шанс да станат от вчера до днес...  #Crazy

# 399
  • Варна
Могат и на следващия ден да са готови, зависи от лабораторията. Предполагам, че Соня ще ти каже по телефона, ако я попиташ.

# 400
Да ви попитам, при второто секцио, разрезът върху предишния ли се прави? /съжалявам ако ми е глупав въпроса, но не мога да го намеря като информация/
Имам секцио  3 броя - всичките са един върху друг т.е.имам само един белег (не 3 : )

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 09:44 от Yanitka

# 401
  • Варна
Мария до колкото аз знам при гъбична инфекция се ражда секцио, за да не се зарази бебето. Резултатите от вагинален секрет излизам, мисля след около седмица. Но не съм сигурна. Мисля, че е най - добре да званнеш на доктор Славчев, и да не ти вдигне после той ще ти званне. Ето и номерата му : 0898/ 426 810  0898/ 507 857. Номера на Соня е: 0878/ 987 725. И недеи слага никакви препарати след като ти е паднала тапата, защото нейната цел е да предпазва от инфекции. Успех

# 402
  • Варна
За първи път чувам заради гъбички да се прави секцио....доколкото аз знам - да, има опасност бебето да се зарази, затова се слага някаква система и се ражда нормално. резултатите от МБ излизат за около 4-5 дни, защото трябва време за посявката.

# 403
И аз не съм чувала секцио заради гъбички  Peace А микробиологията е от 3 до 5 дни,обикновено за 3 дни е готова .

# 404
Цял ден се тормозих,опитвах се да се успокоя сама и да си кажа,че нищо няма и вс ще е наред.Но накрая не издържах и вечерта писах смс на Д-р Славчев.Питах го да се мажа ли с Нистатина и ако гъбичките не минат ще се наложи ли секцио.Той ми отговори нищо .че му писах късно.   bouquet   bouquet   bouquet Каза- ''Не.Гъбите не пречат.''  Laughing Laughing Laughing
Тази нощ ще се спи вече. Laughing
Благодаря на трите момичета,които се отзоваха и ми пратиха номера му,защото иначе нямаше да има как да се свържа с него!  Hug   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт