Коледа наближава, а коремчето на МАЙ-ската мама наедрява- Тема 6

• 31 267
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
Запис чак на 7 стр.... Много пишете момичета, едвам успях да наваксам Mr. Green
Днес си записах час за ФМ на 11.12. при Д-р Цонев (Варна), но тогава ще съм в 18г.с.+6 дни, малко рано ми се струва, но д-рът после излиза в отпуск точно когато ще съм в по-подходящите 20-22 г.с., после Коледа и НГ. Да не вземат да ме върнат, защото е рано newsm78 Не ми се записва при друг, а за доц.Балев изобщо нямам намерение да правя опит да се вредя точно преди празниците. Имаше една мама в същата ситуация, мисля че беше manichka11, надявам се да пише след прегледа.
Миналата бременност не съм ходила на ФМ. Колко време продължава? Дават ли снимки и някакъв документ, където да пише какво е измерено? Няма да си правя късен БХС, защото направих ранния и АГ ми каза, че не е необходимо да се прави късен.
Какво щях още да пиша.... За кг съм +4 за 1 месец може би, което малко ме стресира, но си хапвам порядъчно, имам огромен апетит и ми е трудно да се въздържам. След толкова време принудителен глад, сега ми се яде постоянно Embarassed Всъщност в началото бях -4 кг, а сега ги възстанових и съм на 0. Но ако продължа със същото темпо ще стане леле-мале.....
Коремът ми е направо огромен, снимах се миналата седмица, но не съм свалила снимката от фотоапарата, за да я покажа. Гледам вашите коремчета във ФБ, всички изглеждате чудесно!  bouquet
Обсъждахте и ходенето по заведения. За мен специално проблем No1 е цигарения дим. Повръща ми се и не мога да търпя изобщо. Аз съм бивш страстен пушач (13 г "стаж") и сигурно това ми е за наказание сега, защото съм пушила толкова много и вероятно съм пречила на други хора..... Спрях да пуша окончателно, когато забременях първия път преди 4 г, много ми беше лошо от миризмата, сега пак съм така, но е още по-зле. Живеем в панелен блок и в кухнята постоянно мирише на цигари от съседите и съм развила непоносимост- вероятно трябва да им благодаря Grinning
Някой ако ми каже, че сега не се пуши в заведенията вечер, няма да повярвам. Не съм ходила, но съм чувала от други хора, че се пуши, никой не спазва забраната.
Колкото до силната музика- не мисля, че може да навреди толкова за 1-2 пъти. Бебето дори и да чува музиката, предполагам, че не е толкова силно, все пак е във течна среда, а там звукът се разпространява по различен начин.
На нашата сватба тъкмо влизах в 8 месец и наистина бебка реагира на музиката- рита повече, но не мисля, че съм й навредила. В този ред на мисли се радвам на момичетата, които сега ще имат сватба- прекрасна емоция!!! И наистина по-голямата част от булките днес са бременни. Е, аз трудно си намерих рокля с големия корем и не се чувствах особено прекрасна, но в по-малките месеци бременността придава страхотно излъчване на булката Grinning Ще очакваме снимки!
Съчувствам на болните, да се оправяте! Детенцето на Соник да оздравява и да се прибирате вкъщи! Най-ужасното нещо е детето да ти е в болница, дано не попадате никога повече там!
Приятен ден на всички!

# 91
Аз чакам арабелка да се похвали. Дано вече да са ѝ излязли резултатите. Hug

Валя, ФМ продължава 30-40-60 минути, в зависимост от това, дали има проблеми и какви измервания се правят. Но минимума на минимумите е половин час. Дават документ и снимки, а ако искаш могат и диск да ти запишат на повечето места. Интересно е и полезно.

Обаче за да ти пуснат 3Д, във Фемина например, се плаща допълнително.

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 11:18 от Лолiта

# 92
Аз се падам да ходя на преглед в  51 седмица по календара, когато ще бъда 20 г.с.
И аз тогава съм на ФМ, а ти къде ще ходиш? Или не става дума за ФМ?

Лолита, тогава ще правя и ФМ. Но по принцип моята лекарка  е Илияна Мазнейкова (дъщерята на Валентина Мазнейкова) и тя може да правим ФМ. Тя ми следи бременността и мога да кажа,че е много мила и внимателна, обяснява добре и знае,че всяка майка с първо е катопате в калчиша. Абе общо взето е много внимателна. Та аз бях на ФМ при нея в 12 г.с. и сега в 20 г.с. ми каза,че следва да правим пак - ще му гледат органите на бебчо.

За болките ме гледа с ехограф нищо не видя, ако бяха контракции щеше да ми каже. Аз и незнам какво е контракция де, и как следва да го усетя. Боли слабо и не постоянно вляво сао.

# 93
така, на конвейр ви писах на лични (по темата за ФМ къде нашето АГ ни е насочила)
бягам, че съм в среща след малко  #Crazy днес не ми стига деня

# 94
Полусготвих, сега остана да се изкъпя и да довърша готвенето - да пусна да се варят пилмените и да пусна онова нещо да се суши във фурната.
И...познайте кой ще спи тая вечер на твърда възглавницааа!  newsm53 Вече ще мисля със старите ще се опитвам ли нещо да правя, че хем да се занимавам, или ще идат на боклука.

Амонита, недей съжалява толкова за не толкова приятният уикенд. Друг път ще е по-хубаво. Ние миналата година също имахме гадна почивка - не стига, че Велинград се оказа не това, което очаквахме, ами и се разболяхме и двамата, че и почнаха едни мъгли, че после и дъждове, та не можахме да идем някъде в друга част на БГ (защото навсякъде беше такова времето). Тъй, че явно има и такива моменти. Поне ще знаеш къде не искаш да ходиш вече!
Елеонорка, снощи дълго бях залепена за компютъра и разглеждах играчки от филц. Много са готини!  Simple Smile Имам други приумици на тоя етап, но някой ден бих пробвала да направя и аз! Simple Smile
Чери, ако можеш, душко, да минеш от тука с магическата пръчица и да ми ръснеш към половин метър снежец? Уж декември, пък не пускат сняг - какво е това нещо, ааа! Ако продължава да те боли все така и да не ти минава от но-шпа, иди и настоявай за нещо друго. Мен магнезият ме отпуска, може и тя да ти предпише.
Why_not, браво за упоритостта! (ами повтарям Лолитка, ама какво да направя като това са и моите думи) Simple Smile Ето тук има една тема, която вярвам, че ще ти хареса http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=744585.msg26469680#msg26469680
Венинце, честито и от мен за сините гащури!  Hug Майка ти може тъй да приказва, ама като се роди ще се натиска да го гуши и тя  Laughing
Ох, Лолиткеее, как ме разсмя с тея домашни смешки  Mr. Green  Ама ти защо чак на 20 ще украсяваш бре, моме? Как имаш търпение да чакаш до тогава?  Rolling Eyes
СиеркеЛеонова, явно редовно се мажеш, щом чак и за офиса си имаш мазило! Направо ти се възхищавам! Аз не мога да се преборя със себе си. Намажа се и след малко се измивам, защото.. ми защото не ми е приятно да съм намазана.
Я, Моника и тя е с момченце!  Simple Smile Браво!
Гледам, че Валя вече е с голям корем. А други? (ем, нямам ФБ и не мога да гадая  Laughing )

# 95
Ако искате можем да пуснем анкетка кой къде ще ходи на ФМ, ама то пък не знам как ще стане за всички майки, а не само за софийските.

Аз ще съм във Фемина, при д-р Врагалева. Там и преди, там и сега. Доволна съм от нея и не искам да експериментирам тепърва. А и то вече няма за кога.  Sunglasses

Каролке, като те слушам, започвам да се паля и аз по кулинарията. Преди да се родят децата, обичах да готвя, но след това... с тия капризници, не ми се припарва до куфнята изобще.

Само не разбрах какво е „онова”, явно не съм чела внимателно. newsm78

И по филцовите масторийки на Ели. Гледала съм много тук-таме, а в първата отчетна имаше едно майче, което си беше баш майстор (и тя май ти е адаш).

# 96
Момичета, влизам само да си изплача мъката при вас. Дядо е починал (с инсулта). Чувствам се съсипана  newsm45  Утре е погребението и мисля да отида, гробищата ще ги пропусна. Простете, че постоянно ви натоварвам , но ...чувствам се ужасно  smile3518

# 97
 SadО, Мимолетке, много тъжно, моите съболезнования! Hug

# 98
  • София
mimoletka, моите съболезнования мила Sad Hug

Гледам, че Валя вече е с голям корем. А други? (ем, нямам ФБ и не мога да гадая  Laughing )
Моят е голям, ама няма да го показвам, че ме е срам. Blush Миналият път беше такъв 6-ти, 7-ми месец. Crazy

valq_ , и моята ФМ е насрочена за 19 г.с. като при теб, ама лекарят сам така ми записа часа. Каза, че не е проблем, че ще е по-рано. Ходя при Марков, доволна съм много от него.

В заведения  ходя само там, където не се пуши. Задимен въздух не понасям - дразнеше ме преди докато пушех, сега ме дразни още повече. Само като си помисля, че искат да отменят забраната за пушене и ми призлява. Confused
Силната музика не ме притеснява хич - докато бях бременна с Никола на що хеви метъл концерти го заведох, как не се роди глух, не знам. Mr. Green Ама сега е истинско метълче и той, явно наистина има значение каква музика слушат децата докато са в утробата. Heart Eyes

Коледната украса мисля да я наслагам тази събота и неделя, че вече ми е много коледно настроението. Само елхата ще оставя за 24-ти, защото си купуваме истинска и няма да издържи.

# 99
Мимолетка съжалявам много  Hug
Каролка и ти ли нямаш ФБ? Аз си мислях че съм единствената и тъкмо мислех да пиша няма ли някой да качи тук снимка, и викам те всички си имат ФБ за какво им е... ама май не съм единствената аз Simple Smile или не съм доразбрала ...

# 100
Мимолетка, моите съболезнования Flowers Rose

ФМ ще правя в 20г.с. в клиника 'Надежда' при д-р Богданова.
Бебчо в 17г.с. е 220-240гр. Отговаря на 18-19г.с., но той по принцип върви леко напред. Шийката ми е 30мм, мен ме притеснява, но според лекаря е ок.

# 101
здравейте Simple Smile

Мимолетка моите съболезнования, за жалост по някога живота поднася и такива неприятни мигове  Cry

Аз  ще правя ФМ при Марков 21 седмица, и фетална ехокардиография в 20 седмица в 3-та градска. Грамове не са ми казвали , колко е досега бебошчето .

Абе ние нашата Коледна елха я взехме на 1 и ние взехме естествена, трябва ми да издържи до 22 , че тогава ще пътуваме  за празниците при бабите и там ще украсяваме друга Simple Smile За сега не са почнали да падат иглички, та дано да остиска Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Кво да се похваля....май няма какво . Все още не съм го усетила бебчето , до 2 -3 седмици се надявам и това да се случи .....

Това е май за сега Simple Smile

# 102
Ето ви едно интервю с д-р Мария Янкова по повод обсъжданите дължини на шийката на матката, защо и как се прави измерването, а също и кога.

Скрининг за преждевременно раждане

Моята в 16 г.с. + няколко дни беше 27 мм, но казаха, че е ОК. Вероятно защото ми е трето бебе (макЪр че пък не съм раждала нормално, ама то второто тръгна само, та ненам, но и с първото също имах скъсяване и разкритие). Thinking

# 103
Мимолетка, съболезнования за дядо ти, тъжно е, когато си отиват любими хора  Hug Пази се  Hug

Каролке пийвам си аз магнезий, миналата седмичка беше 2*1, тази по 3, а и във витамините има в добавка, забелязвам обаче, че откак го пия кожата ми стана по сухичка, възможно лие това, нали уж прави хубава кожа  newsm78.
Лолита имен ме разсмя твоята дребосъчка, посмях се самичка вкъщи, а що се отнасядо дядовците, познавам един дето и готви и децата води и взима от училище и в парка ги рахожда и чинии мие - дядо мечта, но нее нашия, е нашия пък с други неща помага, важното е, че имат желание.
За украсата с моята щерка тази година решихме сами да си правим играчките,  събрахме си мн шишарки от парка и почнахме да ги боядисваме по края в сребро и злато и ще им сложим още по някоя джунджурийка и хоп на елхичката обратно, отделно Поли си избра едни мини сърчица и стомничка и ги оцвети в цвят старо злато и им сложи по малко брокатче и стана мн хубавичко, та и тях ще ги хопнем на елхичката, а приятелката ми има арт магазинче и прави детски работилнички, та сега в неделя Поли направи там интересен гирлянд с елхички, еленчета, снежинки и това ни е първото украсено вкъщи, иначе чакаме ММ да се върне и да купим елхичка в саксийка, стана ни традиция, после си ги засаждаме на вилата и е мн яко да си ги гледаме как растат с всяка изминала година.
Коремчето ми е ухаааааа, гооолемкооо, но вътре се гуши сладкото мече и какво пък мое си е и си го харесвам и не ме е срам от него, ще ме е срам като излезе мечо май месец Joy, после дъъълго ще се срамувам, но ММ ми е обещал една Хипокси терапийка, надявам се да ми помогне.
 А де да можех да ръсна снежец ама на, явно при баба Хала сега е мързеливата сестра ако се сещате за приказката, тук едно слънце пече ли пече и варненските мъгли ги няма даже таз година, не че се оплаквам де...

# 104
Хаха, Чери, то именно това е лошото, че на нашия дядо му е дошло до гуша да помага, защото все няма кой, от толкова баби - ни 1 свободна.

Иначе той мие чинии, даже го предпочита пред това да стои при децата. Ако му дадеш инструкции, ще ти сготви, или поне ще ти нареже необходимите продукти.

Не му се чисти обаче, не мож го накара, дори под страх от смъртно наказание. Може би ще трябва да си намеря друго решение, докато не мога сама.

Ах, страхотно ми звучи вашата украса. Аз не знам дали ми се занимава с нещо такова. Но ето - още едно вдъхновение се яви. Grinning

И тук пече едно ясно слънце - не обичам такова време - хем студено, хем слънчево. Crossing Arms

Моят корем е малък в сравнение с останалите, но пък си е голям спрямо предходните бременности. Mr. Green

Изчезвам в небитието, че ме зоват домашни задължения, а после взимане на децата от ДГ. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт