Коледа наближава, а коремчето на МАЙ-ската мама наедрява- Тема 6

• 31 268
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро  Flutter който е на изследвания, кука рано  hahaha
Why_not, благодаря за споделения опит   bouquet малко хора познават лечебните свойства на мастиха (сакъз) Mimsii, за сега нямам такива оплаквания- предполагам, защото от години ползвам парадонтакс, а отделно покрай кървенето изкарах един курс от 10 ампули вит С (паралелно консумирам пром количества мандарини, портокали и грейпфрут  Blush )
Можеш да посетиш зъболекар-полага се безплатно на бременни Simple Smile аз ще се възползвам от преглед, но след празниците
Успешен и усмихнат ден на всички май-чета!

# 76
Добро утро на всички  Coffee Coffee Coffee

И аз имам проблеми с венците  Confused По принцип ми се случва от време на време, но се оправя къде с паста, къде с Елудрил. Сега обаче изпих половин опаковка дето ми беше останала и ефект  no
Вчера си взех Парадонтакс и ще видим дали тя поне ще ми помогне  Praynig Когато се сетя се жабуря и със Сандрин, ако и от това няма ефект ще се видим със зъболекаря след НГ  Crossing Arms

Моникат ти си пила вит С за венците ли ? newsm78

# 77
Добро утро и от меннн
Станах отдавна, ама досега се мотах. Вече избрах какво ще готвя освен онази работа. Та ставам да размразявам плодове и кайма.
Хайде, който има да се хвали - да се хвали - ще се радваме заедно Simple Smile
Който има да се оплаква - да се оплаква - ще се подкрепяме!

П.П. Сетих се как се казва онази риба, която много обичам. Саворин се казва. Ама защо се сетих днес, когато няма кой да отиде да ми купи?? Simple Smile

Да знаете, че дебна!  Laughing

# 78
Добро утро!
Добре дошли на новите май-чета  Hug
Лоша работа с тези болести, а за болни дечица пък не ми се говори...Когато моето е болно и аз съм болна с него...Дано всички да са здрави и да посрещнат Новата година заредени с енергия, а болестите да останат в тази старата Simple Smile
И аз имам проблем с венците - кървят и болят...Лекувам ги с Елудрил и Пародонтакс паста (мн гадна). Оправят се и по някое време пак..И така докато родя, защото и с предната бременност бях така Simple Smile
Ние вече си украсихме, ама нещо Коледния дух ми избегА  newsm78 За това пък смятам днес да се поровя по магазините и да видя какво ще ми се нахлузи на "тънката" снага Simple Smile

# 79
Добро утро, мами Simple Smile Първо да благодаря отново на Десинка за прекрасната темичка Hug
Проблеми със венците и аз имам и то още преди да забременея, подуват се много и накрая започват да кървят. Бях си взела парадонтакс, но много ми се гади от нея, че чак Sick Една зъболекарка ми беше казала да се жабуркам със студен чай от лайка и за мое голямо учудване много помага.
Да си дам и аз отчета от вчерашната ЖК, всичко с моето шиленце е наред, махаше,риташе и се въртеше. И ми каза, че ще е момченце stork-boy , чак успях да се разплача, защото го предчувствах още от самото начало. Отидоха надеждите на таткото за панделки и роклички, а той толкова искаше да е някоя малка фръцла, но когато му се обадих да му кажа доста се зарадва. Майка ми естествено реагира нещо от рода на: Хайде стига и ти ли мъжко(понеже брат ми има двама вече големи юнака), но тя така или иначе е свикнала да гледа мъжки деца, все пак в нашия род само аз съм момиченцето. И само един въпрос, доки ми каза, че диването тежи 200 гр. и аз се учудих, понеже чета как се развива плода и пише, че в 17г.с. трябва да е около 120 гр. , та въпроса ми е вашите бебоци колко тежат???
P.S. Добре дошли на всички нови мами,а на болните бързичко да оздравявате  Two Hearts

# 80
Мойта  newsm30 в 17 седмица ми казаха, че е 160гр.
Доколкото знам обаче, измерванията на ехографа не са много точни що се отнася до тегло на плода.

# 81
Добро утро момичета !

Не съм влизала от петък на обяд и какво станалооо, нова тема, че и докъде сте я изписали #Crazy Няма да успея сега да наваксам с четенето, затова ще дам набързо само един отчет, пък довечера ще се опитам да попрочета и да успея да се включа по-адекватничко Simple Smile

За мен дългоочаквания уикенд не беше това което очаквах за съжаление. На път за там усетих нещо , че не ми е както трябва и разбира се се разболях..ОТНОВО - за 4-ти път за последния месец! smile3511
Селото беше много хубаво, с едни малки калдаръмени улички,с каменни къщи и дърво...къщата ни беше много хубава и уютна, но пък кухнята беше под всякаква критика. А ниев се бяхме настроили яко за домашни нещица и манджици, пък те само аламинути и пърженяци и въобще ужасна храна smile3516 Добре, че имам една приятелка в Гоце Делчев, която в събота ни заведе в грда в една механа, та така хубаво си хапнахме, с огромни порции, за без пари и вкусно...страхотно! Та като цяло си беше разочароващо, някак си не изкарахме хубаво , както обикновенно Sad И с мойто разболяване...
Този път тръгна от гърдите, удари ме в гласните струни - в събота вчер вече не можех да говоря хич и вчера вече синусите ми бяха задръстени. Отидох при личната и и заявих, че искам секрет да ми се вземе и да се види..не може за 1 месец, 4 пъти. Тя ме прати на УНГ, тя ми изписа едно хомеопатично и едно билково и доста други домашни илачи ми каза , за сега без АБ. Но съм задръстена. Все пак аз си настоях за секрет и в петък ще излезе чак резултата, до тогава се лекувам, пък дано да мине. Но ако след седмица пак ме хване нещо може би ще трябва да пия нещо по-сериозно. Зверски ми писна ви казвам..и то не толкова , че аз съм болна, ами да не повлияе нещо на бебенцето...ако е някаква бактерия , или кока и да не вземе и него да зарази и да го родя с инфекция...Дано не Praynig

И тъй, наоплаквах ви се пак, ще се постарая да ви изчета и да попиша и за хубави неща коро Wink Хубав ден за сега !

# 82
здравейте отново,
източиха ми кръвчицата  Mr. Green
Desinka - за прокървяване в 16 г.с., но ето тук малко инфо за вит С
Скрит текст:
Veninceto - 18 г.с. - 262 гр, но се оказва, че бебо расте с 3-4 дни по-напред Simple Smile
Килограмите (моите  Blush) все още са + 5 т.е. поставила съм си за цел малко да забавя темпото, че...
Бързо оздравяване на болничките, чакаме новинки от преглеждащите се днес
Veninceto  Blush за малко да пропусна - честити сини гащи!

# 83
Честита ни красива уютна нова темичка, Десинка   Hands Clap   bouquet

Ех милички момичета, така ми се иска хооооп и с една магическа пръчица да мина и да ви излекувам, мн гадно и болнички дечица бързо да оздравяватеи майчиците и вие, Амонита дано е за последно и да не се връщат гадните разболявки....
Аз пък понеже бях мн курназ и щот си виках таз бременност ще ми е песен няма да се впечатлявам, няма да се самонавивам, ще я карам по темерутската, да ама нъц, вчера като ме защрака нещо си вдясно еййй боде, ръчка, боли си, не силно ама зверски натрапчиво, не отпуска ни но шпа ни нищо, изпих един ефералган и айде на док, там леко ме поотпусна ама си усещам къде ми е пустия яйчник, прегледаха ме и лекарката ми вика ефералган в никакъв случай да не пия  Shocked, ми то нали е парацетамол с вит Ц, не не можело такива работи, но шпа и толкоз ако не мине да ходя на СПА (хареса ми Лолита и си го крадвам от теб), та така, вика жената ти нали си седиш вкъщи, много много не се претоварваш не чистиш и аз пак  Shocked, ми кой да го прави сама съм с куче и дете, нито мога да не чистя, нито да не ходя по разходки с кучата и сега мама долита от родните места да ме поглези, милата ми майчица зарязва работа и пациенти и идва, доста ми беше тегаво вчера, но днес едно ведро слънце, щракалката щрака по нарядко не е толкова упорита, та така днес съм диван чапраз и следа темата изкъсо  Grinning

# 84
Why_not, браво на теб за упоритостта! Дано наистина да си надвила тъпата бактерия, защото съм чувала, че точно този тип са много нахални (ти ги гониш, те се връщат) и могат да доведат до големи неприятностти по време на бременността (едното от момичетата, с които лежах, беше с жестока бъбречна инфекция, вследствие на е-коли и се лекуваше с червена боровинка+аб). Другото важно е, че най-вероятно бацилиумът сте го спипали навреме, преди да успее да причини инфекция - именно затова си успяла да го елиминираш с природни ср-ва (по мое скромно мнение). Обикновено, според наш близък уролог, организмът и сам се справя с подобни ситуации (без абсолютно никаква намеса, било то билкова), но по време на бременност е важно да не се допускат никакви отклонения.

Браво супер! И аз съм за безлекарствена намеса когато е възможно Simple Smile
Момичета да ви питам, вие имате ли проблеми с кървящи венци?
Моите кървят, но рядко (сандрин много помага, а от пастите евентуално пародонтакс или лакалут с билки).

При мен и капилярите в носа са се разхлабили. Не съм разтревожена, това са физиологични, хм, явления, които секват след края на бременността. Може да ударя и аз един кратък курс с Вит С, евентуално на ампули, за да ги усвоявам по-добре. А може и да не подпивам дяцата, все пак сериозно кървене при мен няма. Thinking

Венинце, честито синьо щъркелче! По тая логика на наще пък трябва да им е писнало от моми (сестра ми има една, аз - две). Да видим сега какво ще излезе. Laughing На тях сигурно им се е искало сестра ми да си има второ бебе, а не аз трето, ама - се ля ви. Embarassed

Моето сегашно бебе в 17 г.с беше 200 гр., но то върви напред (тоест по-едро), последно не знам с колко дни, но над седмица излезе. Всъщност, ехографското мерене представлява изчисление на база свалените размери на бебето. Точността му е относителна, в зависимост от точността на измерванията, от програмата, с която работи ехографът, както и в зависимост от това, дали бебето е в средния процент по размери (тоест, дали има стандартни размери или някой от чарковете му е под/над средното).  Повечето бебета вървят по средата, ама все пак не са кукли, та...

С първото бебе при мен доста се разминаваха нещата, защото тя имаше по-малка главичка (точно преди раждането я бяха изкарали с 220 грама по-малка, което е бая), но с второто бяха абсолютно точни (-2 грама 30 минути преди раждането). Вероятно и защото техниката постоянно се развива.

Амонитка, съжалявам, че не сте изкарали според очакванията. При мен винаги така се получава, но чудно защо, дося не съм се отказала да пътувам и да страдам. hahaha

Ха дано да ти е чист секретът и да си отдръстиш с природни ср-ва. Сигурна съм, че постепенно ще заякнеш и ти. Hug

Моите дяца изкараха по 1 лек вирус, лъвю се тръшна и той (е, на крак само), както и бабите, а аз се разминавам с умурена кихавица, пупу, да чукна на дърво, че иначе няма да можем да се оправим. Mr. Green Само дано не ми докара контракции (или съкращения на матката, както го срещнах в един отчайващ превод наскоро, нали това ми е професията, та съм маниак на тема преводачески гафове.

Никой не ме пита, ама аз да си кажа, че ще украсявам след Игнажден, така правя всяка година, така и сега. Mr. Green

Но да ви развеселя предколедно с днешния лаф на малкото кифте:

Баща им както винаги коментира котьо с любов и реализъм:
- Мони, много си дебел, от днеска си на салата.
Малката разбрала-недоразбрала:
- О, не, не го режи, той е много хубав, той не е краставица. Joy

П.П. Може по-късно да се жалвам и аз, но на фона на болничките майчета и дечица, моето изглежда някак срамно дребнаво. Crazy

П.П.1 Ех, Чери, завиждам ти, мойта майка ме заряза от един месец насам. Много ралта имала. За сметка на това баща ми го експлоатирам безпощадно и бера нерви, щото как мислите помага един 74 годишен дядо. Оправяй се ти и никакви спа-та до края!!

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 10:49 от Лолiта

# 85
cherry_spa  и аз имам болки вляво ниско долу, яйчника, и се качва до кръста. вечер ме наболява лявото бедро вътре нещо като все едно пари,изтръпва, не мога да определя.
Лекаркат уж гледа с ехограф нищо не видя, но определено не е хубаво. Хапчета не пия, защото все още мога да издържа, не е силна болката.

Днес си поръчах масло против стрии на Икаров, то ще е маслото за офиса, а за в нас ще мажа онзи крем за тяло с щраусова мас. През деня като вземе (не винаги) да ме сържи корема, все едно незнам какво.

Аз се падам да ходя на преглед в  51 седмица по календара, когато ще бъда 20 г.с.

За чистене, какво да ви кажа, чистя, защото се налага, не мога да зарежа, но вечер след 8 вече много ми се спи и не мога да стоя седнала, а си търся легнало и заспивам.

# 86
Аз се падам да ходя на преглед в  51 седмица по календара, когато ще бъда 20 г.с.
И аз тогава съм на ФМ, а ти къде ще ходиш? Или не става дума за ФМ?

Според мен болките, които описвате, може да са контракции и на този етап може да се мине без лекарства, но трябва да се лежи. Веднага щом усетите болката, лягате настрани и се отпускате максимално. И така поне 2 часа, независимо дали е отминала или не.

А най-добре с такива болки само да се лежи, или поне 7-10 дена „почивка на легло”. Обаче аз за да лежа, трябва да ида на спа, а тука моите се побъркват без мен. Ами много ясно, че няма да лежа, а ще се помпам с магнезий. baby_neutral

# 87
Здравейте и от мен, включвам се и аз , изчетох пропуснатото.
И така да започна с това че днес вече се поуспокоих вчера нещо си ми беше келяво... и реших че ако всичко си е нормално ще изчакам до 03.01 за следващия преглед, дотогава няма да се виждаме с бебока , но все пак той си е в мене така че се надявам до тогава вече да го усещам  newsm44
Мимсии те се смеят, ама знаеш ли наистина сигурно усещат, щом казват че усещат емоциите на майката значи чувстват, може и да се е по изнервило  Joy ще му мине Simple Smile А за венците е нормално, бебето ти взема калция, моята зъболекарка каза или чай от лайка, или тетра или Листерин вода за уста...аз още не съм си взела з-тото бяха спряли да ми кървят но от вчера нещо не ми харесват...така ще си взема нещо Simple Smile
Анесита стискам палци Simple Smile
Аз сега като бях настинала си взех осцилококцинум, незнам дали от него или от чайовете и ракията Grinning, с която ме "поливаше" ММ  Joy но за сега съм добре, и по принцип не е нищо особено моето беше лека настинка, но точно сега когато не мога да пия лекарства и мисля и за бебчо много се изнервях...
Каролка важното е че си се сетила, той мъжът ти ще се върне и пак ще ти я купи Wink
Missmall да ти кажа ние още не сме украсили , ама и на мен взе да ми се губи коледния дух и мераците за коледни сладки, а ми беше толкова развълнувано ...
Венинце радвам се че всичко е наред и честити сини гащи, айде повече май-чета да се похвалват вече Simple Smile
Амонита спокойно, знам че няма как да не се притесняваш но всичко ще е наред, да кажеш какво е станало с изследванията и бързо да се оправяш, пробвай с някакви бабини лекарства за подсилване на имунната система, явно ти е отслабнала щом толкова често се разболяваш  Hug
Ей стигате вече , няма да се разболявате  Hug Cherry бързо се оправяй и използвай почивката Simple Smile
Мале ако знаете след това дълго писане и сега като натиснах пак нещо и като ми изчезна всичко и започнах със тия стрелки напред назад, че накрая се появи че втори път нямаше да издържа да чета едно по едно и да пиша, щях да го хакна тоя компютър вече  Joy
Айде на всички бързо оздравяване и много хубави новини  Hug

# 88
Добро утро и от мен.Влезнах да се похваля малко.Вчера бях на преглед и докито каза че всичко е наред с бебчо развива се прекрасно , аз съм свалила още 300 грама и тя ме пита момиче ти ядеш ли нещо.Кръвното ми е ниско 60/105 , но това ми е наследствено от майка.Каза че най-вероятно ще си имаме  stork-boy и аз съм много щастлива и мъжа и той , защото ще ги нашарим.Януари съм на ФМ и кръв и урина пак.Препоръчайте ми къде да си запиша час за ФМ ? Лек и успешен ден от мен засега.

# 89

Но да ви развеселя предколедно с днешния лаф на малкото кифте:

Баща им както винаги коментира котьо с любов и реализъм:
- Мони, много си дебел, от днеска си на салата.
Малката разбрала-недоразбрала:
- О, не, не го режи, той е много хубав, той не е краставица. Joy
  hahaha Joy eat

И на мен следващия преглед ми е в 20г.с. за морфология  Peace

На всички, които сте болнички или не се чувствате добре ви пожелавам бързо да се оправяте  smile3525
Като знам обаче, че ни остават още 2-3 месеца зима и студ ще пада голяма борба с тези вируси  Sick #2gunfire

Моника аз мислех още за БХС да ходя във Фемина, но после реших да си ги правя при моя доктор. Иначе за там съм чела добри отзиви  Peace Нека кажат и мамите от СФ, които са запознати къде правят ФМ  Peace

Общи условия

Активация на акаунт