Отслабване със Сиофор - тема 4

• 126 494
  • 765
  •   1
Отговори
# 240
Какво ти б еше, когато ти беше много зле ?

Все още ми е зле на моменти. Неразположението се изразява в гадене и лееки болки в корема, както преди МЦ. До повръщане не се стига, но то гаденето си е достатъчно.
Дозата ми е 3 по 1, обаче веднъж просто бях забравила, че съм пила 3 и взех 4-то хапче за деня. Резултатът- час след приема започна едно чувство на все едно преяла, последва повръщане и после силно облекчение. Наистина хапчетата са изключително силни.

# 241
  • Пловдив
И аз от една седмица съм на Сиофор 850 За сега сутрин и вечер по половинка. Нещо и на мен не ми е наред  Sick. Предполагам че ще мине де.

# 242
  • София
За да минимизирате страничните ефекти плавно въвеждайте медикамента. Започва се напр. 1 седмица половинка таблетка вечер.  На втората седмица още една половинка, вече и на обед. На третата-и на закуска. И така за 6 седмици се достига пълната доза. Може и на 10 дни да е схемата. Ако при увеличаването на дозировката се влошат оплакванията се връщате на предишната и карате по-дълго преди да пробвате пак да я увеличите.

# 243
Записвам се. От днес започвам със Сиофор, предполагам,че ще имам въпроси, но първо ще прочета цялата тема.

# 244
  • Пловдив
jujavka
Пий го посредата на храненето, иначе в началото ще е ужас Simple Smile

# 245
Записвам се. От днес започвам със Сиофор, предполагам,че ще имам въпроси, но първо ще прочета цялата тема.

На мен ми действаше най-добре, когато го пиех веднага след хранене.

Успех!

# 246
Здравейте и аз започвам борбата  Simple Smile
Два пъти ми правиха инсулиново обременяване, тъй като имаше съмнение за пред диабетно състояние, за радост се оказа, че вторите показатели ( период на изследванията 3 месеца) се оказаха по добри и сега по скоро съм диагностицирана с метаболотен синдром.
На мен ми изписаха Сиофор 1000, който да пия в продължение на 6 месеца и после пак на преглед.
Прочетох цялата тема и горе долу съм нясно какво ме очаква и какво да правя.
имам и един страничен въпрос - в листовките на Сиофор пише, че е абсолютно несъвместим с алкохол  Sick може ли мнение от вашия опит относно това

# 247
  • София
Мога да теоритизирам, не пия никакъв алкохол по принцип.  Самото лекарство пречи на съхранението на гликоген в черния дроб и съответно в определени ситуации има недостиг на глюкоза и риск от хипогликемии. При вкарването на алкохал се очаква остър инсулинен отговор и съответно рязко спадане на кр.захар. Наскоро ми се случи да направя хипогликемия от бързо ходене, та аз не бих рискувала с алкохол.

# 248
  • Ню Йорк
Нищо не става от пиенето на една бира или чаша вино. Лично съм пробвала, а и д-р Милчева  каза, че може. За по-големи количества или по-редовна употреба не мога да кажа.

# 249
Аз за себе си реших, че няма да пия алкохол, което в моя случай означава плодова бира, но все пак има алкохол вътре. Вече седми ден, добре понасям хапчето, само с една хипогликемия и аз от бързо ходене.... От утре въвеждам и вечерната половинка, дано да я понеса и нея добре....

# 250
Момичета, при мен се получиха сериозни странични ефекти. След двумесечен прием на Сиофор, започнах да повръщам веднъж седмично, но много обилно. Обадих се на ендокриноложката и ми го замени с Метфогамма. Каза, че ако продължа да повръщам, ще се наложи да го спрем за известев перод от време.

# 251
  • София
Кристал, случват се такива работи, един не понася Сиофор, друг Метфогама или...Зависи от пълнителите на различните фирми. Но може и да е от бързо минаване на по-високи дози, или вземане с малко храна. Важно е таблетката да е между храната, да не е първа и последна хапка. Да не много леко храненето, само супа например. Може да намалиш временно дозата си докато се уталожи проблемът и да я увеличиш на по-късен етап.
 На каква доза си в момента? За колко време достигна максималната доза, питам за схемата.

# 252
neba, Сиофора пиех 3 по 1 от 1000 мг. Около месец и нещо ми трябваше, за да достигна максималната доза. Но от самото начало си имам неразположения. Сега от 5 дни съм на Метфогамма 1000 и нямам такива стринични реакции. Директно минах от едното на другото лекарство и не ми се наложи да започвам от начало. Така ме  посъветва ендокриноложката.

# 253
  • София
В такъв случай може наистина да е непоносимост към Сиофор.Така с проба-грешка човек си търси неговото лекарство от групата на метформиновите.

# 254
  • София
Здравейте, включвам се в темата, защото имам нужда от коментар и мнение относно моя прием на глюкофаж или който и да е продукт с метформин (пробвала съм всички).

Имам ИР, миналата година април месец (все още бях в майчинство) ми изписаха 3 пъти по 850мг като всяка седмица плавно покачвах дозите докато стигна изписаната ми доза за 2м. (не си спомням всички подробности за схемата на увеличаване, но беше много плавна)

И до ден днешен с хапчетата не свикнах... В началото като ги пиех първо ми беше много лошо по цял ден, разбирайте цял ден адско гадене, повръщане по повече от 2 пъти на ден, след това сякаш гаденето намаля, т.е. гадеше ми се, но поне не повръщах, но почна другия проблем - тоалетната. Станеше ли 16ч, до 19ч не можех да изляза от там. Всичко това придружено с много болки и особен дискомфорт, че не можех да мръдна от вкъщи.
Казвах си, че и това ще отмине, но от юни до септември не отмина. Гаденето си остана, проблема с тоалетната също.
Октомври се върнах на работа и определено не можех да позволя от 16ч до края на работния ден да стоя в тоалетната и намалих дозата (почнах да ги пия само на обяд и вечер), но това помогна само за 2-3дни и после всичко се върна дори и с намалената доза. И така от ноември до сега ги пия само вечер, но вместо 850, пия 1000.
За този период до сега се опитвах (по време на болничен или отпуска) да пия по повече, т.е. примерно сутрин по 500, вечер по 1000 и така пробвах доста варианти и комбинации(3 пъти на ден по много малко, 2 пъти на ден, отново плавно покачване на дозата както в началото), но резултата е - повръщане и диария. Когато пия само вечер, нямам никакви проблеми после (само леко разбъркан стомах, с което до толкова свикнах, че не ми прави никакво впечатление вече). Просто не си обяснявам как за вече година и малко, моя организъм отказва да свикне с препарата.

Още откакто ми ги изписаха се старая адски много над това, което ям. Сладкото е само по изключение по малко, без алкохол, абсолютно нищо пържено, адски рядко домашен пълнозърнест или ръжен хляб, почти никакво свинско (само филе и на фурна ако ям), картофите не присъстват в менюто ми, както и всякакви чипсове и хрупкави неща, джънк фууд и т.н.т. Единствено на седмица се случва по 1 път да се наям с ориз, защото много го обичам. Плодове гледам по-кисели, главно карам на повече салати с много малко зехтин (олио не се купува вече у нас) и т.н.т. Не казвам, че съм на 100% стриктна, но за мен и това е адски много. Сякаш свикнах с този режим и даже някой път ако си позволя нещо нередно, после ми става зле и съм се отвратила от доста сладки неща като шоколад ...

НО нямам нито 1кг свален от всичко това. Знам, че ключа са хапчетата. д-р Начев ми каза, че независимо от това как се чувствам трябва да продължа да ги пия. Знам, че не е трябвало да ги намалям, но аз по този начин не се чувствах човек - 24ч в денонощието да ми е лошо, да не знам кога няма да ми се наложи спешно да тичам по тоалетни... Как да съм спокойна майка на детето ми и да ми е добре да й обръщам внимание като ми е постоянно зле, постоянно да се препотявам и да побелявам от прилошавания? Може би само друга майка би разбрала как не е пълноценен родител на детето й ако се чувства така месеци наред.
От всичко това, стомаха ми стана толкова чувствителен, че от най-малкото мога да повърна, гади ми се от миризми, почна да ми се гади и от храни, които са ок да ям по диетата, но явно стомаха ми се дразни от тях. Ако изям 1 яйце, после имам доста гадни последствия. Постоянно чувствам някакъв дискомфорт, който в зависимост от дозата на лекарството е или лек или тежък.
Само един ден забравих да си пия хапчето вечерта (откакто пия само вечер) и на другия ден чак се учудих защо ми е толкова хубаво и после се сетих, че съм забравила.

Въпроса ми е - има ли някакво решение цялата работа? Трябва ли да напускам работа, че да пия от лекарството? Някой пил ли е някакъв заместител на метформина, който да комбинирам с дозата която пия вечер от 1000мг в момента? Някой друг с моя нерешен проблем?

А ако пия не 1000, а пробвам с 1500, може ли нещо да ми стане? и такава доза от 1500 еднократно би ли свършила работата, която би свършила ако е разделена на 3 приема (както по принцип се изписва)?
- знам, че този въпрос трябва да го задам на доктора и ще го направя следващия път, но може и вие да си кажете мнението

И последния въпрос, който все забравям да попитам лекаря - ако вечер изпия хапчето точно преди да заспя, което е около 2 часа от вечерята, това намалява ли действието на хапчето? (защото и това ми се случва от време на време)

п.п. Много много се извинявам за фермана който написах, но не знам как можех да го обясня с по-малко думи,че да ме разберете. И за инфо - освен в редките случаи да забравя, винаги хапчето съм го пила както трябва - по време или директно след хранене, дори заради него почнах да се храня по-редовно, защото преди често изпусках закуската.

Общи условия

Активация на акаунт