Отслабване със Сиофор - тема 4

• 126 475
  • 765
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Момичета.....Сиофора вече го пия бая време над 6 месеца. Дали не трябва да направа някаква контрола. И нещо много често ми се вие свят дали не е свързано

# 466
  • Ню Йорк
Принцеса - а каква е разликата между режима и това, което досега си правила?

Разлики много. Wink
1.Този режим беше изготвен специално за мен след като запознах инструктора със здравословните си проблеми, както и с всички опити за отслабване до момента.
2.Цял месец ежедневно му изпращах точно какво съм яла и той коментираше всяко едно хранене

Иначе като цяло не е някаква вълшебна диета, най-обикновен ниско въглехидратен режим. Изчислени са % съотношения на протеини, мазнини и въглехидрати, както и грамажите, калориите за деня и за седмицата.
За момента все още не съм започнала и физически натоварвания, тъй като съм прекалено тежка и е рисково. Започнах от скоро на крос тренажор, но за момента правя по 4-5 мин само с тенденция за увеличаване.

Когато лежах в ендокринологията в майчин дом ми написаха епикриза, дадоха ми 10 рецепти за хапчета и ми казаха да огранича сладкото. Това е разликата Wink

# 467
Принцеса - много се радвам, че нещата се развиват добре при теб. Peace
При мен лекарката ми даде един много подробен лист какво, кога и колко да ям. Превела съм го по-напред в темата. Отделно ме изпрати на диетолог (тук са включени в мед.осигуряване) за подробен режим, но не отидох, защото режимът щеше да е базиран на местната кунхя, която аз нито мога да готвя, нито много ми се нрави. Затова си промених нашински рецепти, изключих каквото трябваше и нещата потръгнаха. На мен също не ми разрешаваха да спортувам активно, само ходене - поне по половин час пеша на ден.  Peace

Утре и в петък съм на контролни прегледи, да видим как са нещата след 8 месечно лечение. На контролата преди 3 месеца бяха ок.  Peace

# 468
Принцесо, би ли написала примерно меню за един ден? А с мазнините какво е положението? Строго нвд или вм-нвд?

# 469
  • София
И аз с въпрос към принцесата.. Каква е границата на килограмите , на които можеш да започнеш да тренираш? Виждала съм по ТЛС (ли беше тая телевизия) едни много големи дами, каквато , сигурна съм, не си, които ги карат да тренират и то доста усилено, а пък тук много често съм чувала, че трябва първо да се поотслабне.
Аз отново съм на сиофор. Вече месец. Не мога да вдигна озата на повече от 3половинки х850. Реших, че ще стисна зъби и ще си увелича дозата и си докарах такова прилошаване,, че не искам да се сщам. Реших, че щом вече месец ми е лошо постоянно от сиофора трябва да го спра. спрях го. Такова главоболие си докарах, повече от 12 ч. Пих хапчета за глава без подобрение. Изпих половин сиофор и главата ми мина за 30мин. Сега пия половинки. И така. Ще каже човек, че нямам опит с това хапче и правя глупости, но никога то не ми е действало така. Килограми не съм сваляла този месец.

# 470
Geraldine, не мисля, че има някаква граница. По-скоро е както се чувстваш. Аз когато бях на най-високите си килограми, явно с инсулин на максимум, бях постоянно уморена, нямах сили за нищо. В такова състояние е трудно да се насилиш да тренираш - чак физически ми беше зле.
След около месец на Сиофор се чувствах по-добре и съответно вече можех да тренирам. Така че според мен е до усещане как ти самата се чувстваш. Не мисля, че има ограничения. Спортът трябва да носи удоволствие и релакс - ако е насила и затормозява човека, не мисля, че има смисъл да се настоява.

# 471
  • Ню Йорк
Да, няма някакво фиксирано тегло за започване на тренировките, но наистина човек трябва да се почуства, че може да понася поне тежестта на тялото си. Аз се качвам на крос тренажора и едвам изкарвам по 5 минутки, а нормално тренировката в зала е около час и някак не си заслужава да се разхождам за 5те минутки. Когато почна да правя тези 5 мин с лекота ще покача на 10 мин, после на 15 и аз съм решила, че като стигна 30 мин ще започна да тренирам в залата.

Иначе менюта нямам фиксирани. Запознавам се с всички продукти подробно и имам и домакинска везна и така меря и изчислявам храненията. Обикновено са 3 хранения по 550 калории. Основната ми храна е месо и млечни продукти, плодове не са включени изобщо, зеленчуци - не всички.
Понеже инструктора е голям противник на консервантите, стабилизаторите и подобрителите се старая да не ям купешки шунки и филета, а да си правя. Малко е еднообразно, което на мен не ми допада, още повече, че аз не обичам месо по принцип, но в името на отслабването стискам зъби Wink

# 472
Кростренажорът според мен не е много показателен. На мен той ми е много неудобен и на него и аз не издържам много, но във фитнеса могат да се правят много други упражнения. Аз лично например ми е по-лесно да тичам на пътека, отколкото да издържа на кростренажор, противно на всякаква логика...

# 473
  • София
Много боязливо ще се включа в темата, защото ми е доста объркано всичко. А като не мога да си го обясня, се лутам из всякакви неприятни мисли и си задавам въпроси  Wink Надявам се тук да намеря отговора.
Преди около 5-6 месеца започнах рязко да качвам тегло. За 3-4 месеца около 10 кг. Чувствах се като плондир буквално. Усещах не толкова тежестта, колкото обема си. Реших, че трябва да посетя ендокринолог, защото нали все четем как при такива симптоми на такъв лекар се ходи.
Пусна ми хормони на щитовидната жлеза, антитела, кръвна захар, серумен инсулин. Прави ми ехография. Откри 2-3 "възелчета" по 3-4 мм. Хормоните ми са в норма, антителата също. ТСХ е на долната граница 0,47, което тя каза, че няма да коригира медикаментозно. Но захарта ми е 5,3 и серумния инсулин 16. Това на гладно, след повече от 12 часа глад. Каза, че имам хиперинсуленимия и ми изписа Глюкофаж по схема 5 дни 500 мг вечер, 5 дни 500 мг обяд и вечер и после към пълната доза 500 мг обяд и 1000 мг вечер.
Пия го вече 10 дни. Нямах никакви проблеми. Преди 2 дни, обаче започнаха колитни болки, доста неприятни. Не чак толкова силни, колкото неприятни. Един път само съм повръщала и то защото хапнах може би повече. Сега останаха само колитните болки. Определено не ме разхлабва, както повечето момичета. Хубаво, обаче аз взех да се филмирам ужасно. А това е нетипично за мен  Rolling Eyes Wink Като взех да чета за някакви кетони, бъбречни проблеми.. чудеса и край! Вече се виждам как получавам страшни неща... Rolling Eyes
Искам да ви питам много неща май... Confused
Искам да знам какво да очаквам? Да се засилват ли неприятните симптоми или напротив? Тия страхотии дето ги пишат след натрупване ли се получават? Как да подпомогна бъбреците си и изобщо какво да следя там за проблеми. Пия около 1,5-2 л. вода на ден. Мога ли да пия чайчета от типа на тия с боровинка, дето се водят уро? Преди да почна Глюкофажа лекарката ми пусна урина. ОК си е.

Иначе ефект има дори за 10 дни. Не толкова като килограми, а като обем. Абе колкото и да звучи невероятно част от мазнинките сякаш се стопиха. Няма го и това усещане за подуване навсякъде.
Висока съм 173 см и тежах 90 кг. Нямам идея колко трябва да сваля, но като бях около 80 за моите годинки се ядваше  Crazy
Иначе цикъл си имам, не знам да имам поликистоза. Т.е. всичко в цикъла си ми е ОК.
Искаше ми се да започна с някакви спортни занимания. Малко пилатес, колело... май ще се отрази добре.
За храненето лекарката каза да не го променям. Но аз не ям бял хляб, като цяло нямам глад за сладко. Моят порок си е солта. Е, не отказвам шоколад, ама не се разтрепервам за захар. Сега с тоя Глюкофаж пък съвсем не ми се яде нищо. Ето това също ми е проблем... може би трябва да ям по-често. Аз не закусвам... изобщо малко ми е трудно да се пренастроя, нямам идея како да ям и какво не. А не можах и да питам много ендокриноложката, понеже цялата работа ми дойде като гръм от ясно небе така да се каже...
Ами.. малко объркано, ама е това...

# 474
Симптомите ще отшумят, дай си малко време. Peace Всяко лекарство има странични ефекти, дори аналгина. Аз пия Метфогама вече 8 месеца и няма проблем. Но си промени режима на хранене. Изключи всички бързи въглехидрати, остави само бавните. Без сладко, газирано, алкохол. Редовно хранене по 3 пъти на ден. Няколко страници по-напред съм написала моя режим на хранене, даден от лекар. И леко физическо натоварване, дори само ходене пеша да, пак е добре. Peace Мини и през гинеколог да видиш какво е пложението. Наличие на цикъл не означава, че няма поликистоза, която се свързва с инсулиновата резистентност. При подобряване на инсулиновата резистентност се подобрява и яйчниковата функция.  Peace Аз съм висока почти колкото теб - 170 см. и започнах лечението от 90-91 кг. Сега съм около 68-69 кг. и се стремя да постигна 65 кг. И при теб ще се получат нещата!  Peace

# 475
  • София
Смърфиетка, благодаря! Hug
Ще погледна напред режима. Бързите въглехидрати при мен обикновено са в кафето сутрин. Може би ще го пия с кафява захар. Сега заради тия колики и мляко не мога да му слагам, че лактазата яко дразни червата. Ям в последните месеци почти само черните хлябове със зърна разни. Явно ще трябва да започна сутрин с филийка. Аз дори се чудя дали не е по-добре ако закусвам сутрин 1000 мг от вечерта да ги разделя на 2 и да пия всъщност 3х500.  newsm78 Също така на таблетите пише да не се чупят. Аз затова взех по 500, за да не ги чупя. И друго си мисля... хората с колитни проблеми знаят, че за червата е добре да работят равномерно и май всичко отива към неколкократно подаване на храна. Тия неща ги пиша, за да разбера дали разсъждавам правилно поне  Embarassed
Аз пия дуспаталин или спазмомен, също взех пробиотик. Не ми се струва добре да се оставят симптомите да се вихрят, защото може да се докарат последващи проблеми. Вие взимате ли нещо, за да ги облекчите?
Аз не пия газирано по принцип. Алкохол напоследък също, така че няма да ми е проблем.
Ще мина през гинеколог за ехограф.
През деня се движа много, ходя поне 3-4 км. Е, да около 8 часа ми се събира на бюро, ама за смртка на това в другото време си е тичане с децата. Но май това не се брои за движение. Трябва да е целенасочено. Аз затова обмислях кардио натоварване. А от пилатеса преди време бях доволна, та и него ще започна отново.

А всъщност толкова ли е дълго лечението? месеци... Rolling Eyes Няма да стане с един два? Tired

# 476
Според мен, лечението може да продължи с години. А храненето става начин на живот. Не вярвам, че има напълно излекуване от инсулиновата резистентност. В момента, в който се спрат лекарствата, ако не се поддържа правилния начин на хранене, всичко бързо и лесно се връща. Особено при такива като мен, при които има и наследствена обремененост.
От собствен опит: пия хапчето посредата на храненето. При мен е само 1000 мл на обяд. Ако е след ядене, може да ме наболява корема. Също и обядът трябва да е нормален като количество. Тоест при лек обяд пак ме наболява корем. Затова си мисля, че само с една филийка сутрин и 500 мл, проблемът ще си остане. Но нека и други да кажат как е при тях.
Аз също бях: по принцип не ям това, по принцип не ям онова, но чак когато напълно ги изключих от менюто си, започнах да свалям.  Peace

# 477
  • Ню Йорк
И друго си мисля... хората с колитни проблеми знаят, че за червата е добре да работят равномерно и май всичко отива към неколкократно подаване на храна. Тия неща ги пиша, за да разбера дали разсъждавам правилно поне  Embarassed
Аз пия дуспаталин или спазмомен, също взех пробиотик. Не ми се струва добре да се оставят симптомите да се вихрят, защото може да се докарат последващи проблеми. Вие взимате ли нещо, за да ги облекчите?

Аз съм с чревни проблеми и спасение няма. От 2012 пия метфогама и до ден днешен ми прави проблеми на червата /прекарвам си половината ден в тоалетната/. Няма в света пробиотик, който да не съм пробвала и нито един не ми решава проблема. Избягвам фибрите, но това при НВ режим силно ограничава разнообразието на храната. Миналия месец получих 2 кризи, но не си наруших режима. Иначе ако си хапваш варени картофи или ориз, както и крем супи червата са си супер ама захарта отива небето.

# 478
  • София
как комбинираш половиния ден в тоалетната с ходенето на работа?
Аз заради това намалих наполовина дозата на лекарството...  Sad

# 479
Здравейте, пия Сиофор 1000 два пъти на ден (сутрин и вечер) по половинка. Предписаха ми го заради висока кръвна захар и 6м. Трябва дс го пия. Въпроса е че при мен няма никакъв спад в теглото а вече поне месец го взимам. За година качих 13 кг и сега се боря с тях. Вървя около 5-10 км на ден пеша, храненето го променям вече и се надявам на скорошни резултати..
Чудя се дали Глюкофажа или Метформина няма да ми действат по-добре?

Общи условия

Активация на акаунт