Отслабване със Сиофор - тема 4

• 125 317
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Поздравления и от мен. На твое място бих намалила сиофора, тъкмо като и доктор потвърди добрата новина да го спреш напълно. Сега едва ли ще дюканстваш. но мисля, че в книгата на Дюкан съм чела, че не се повтаря тази диета.

# 691
  • Пловдив
Диетата определено я спирам, здравето преди всичко Simple Smile Ще дойде и момента за сваляне на килограмите, но сега другото е по-важно.

# 692
  • София
В момента върви по бтв в Преди обед в рубриката Духът на здравето за микробите в корема и как действат за напълняването особено при диабет. Това, което и тук сме обсъждали. За някой може и да е интересно.

# 693
Какви микроби?

# 694
  • София
Не микроби. За микробиом (полезните чревни бактерии) говориха.

Момичета, за храненето и закусването говорихте. От моята диетоложка препоръките: след ставане запарвате за 5 мин чай с джинджифил корен. Без подслаждане и след 30 мин закуска. За закуска хляб до 1 филия, яйце, извара или някакакъв белтъчен продукт и авокадо или маслини. Нужно е да се приемат калории за да се задейства метаболизмът на пълни обороти. Това кисело мляко му казва на тялото ,че и този ден ще гладува и всяка калория поета през деня ще отива за резерва, т.е. още палазки.
Вечерята да не е късна и  тежка и без лоши въглехидрати, да не ръси тялото цяла нощ инсулин. Само нощно време се разграждат мазнините затова трябва да не затрудняваме този процес.

И още нещо, масажирайте се, може и на сухо, може и със загряващи масла (синапено, джинджифил, сусамено, етерично от карамфил в базово масло) отдолу нагоре. Всеки ден по 30 мин.  Подобрява циркулацията на кръвта, лимфата и храненето на клетките.

# 695
Здравейте! Доста отдавна аз започнах тази тема. За съжаление сега при мен нещата никак не са добре, вече съм с диабет.Честно казано, липсват ми точни познания за много от нещата, с които се сблъсквам.Наближава време за нова тема и предлагам някой да ме смени.Виждам, че има момичета с много познания, които ще са по-полезни.

# 696
А защо се стигна до диабет? Rolling Eyes
Как се храниш?

# 697
А защо се стигна до диабет? Rolling Eyes
Как се храниш?

С храненето имам проблем. Далеч съм от здравословното. Едва сега разбрах колко изследвания не са ми били направени и колко неадекватно съм "лекувана". Сега смених ендокринолога. Предният само преди година беше категоричен - не може да се говори за диабет. Яд ме е и на самата мен. Трябваше да чета повече и да си изясня нещата сама.

# 698
Аз мисля, че не е късно да се подобриш.
Ако се храниш правилно.
Спри всички въглехидрати. Naughty Или поне остави такива от зеленчуци, плодовете също ги ограничи максимално.
Не ги слушай ендокринолозите, че без тях не може.
Погледни темата за НВ ВМХ, на първа страница е синтезирано всичко важно за теб.
Успех! Hug

# 699
Здравейте! Не знам дали тук е мястото, но се зачетох и видях сходни преживявания и реших да споделя Sad Ужасно съм притеснена. Пуснаха ми кръвна захар на гладно...дори не бях вечеряла и беше 6.13 при гранична стойност 6.1. Мериха я още няколко пъти и пак беше висока...ходих при няколко ендокринолога и всички отричат да имам проблем, а бях изпратена заради гинеколога, който се съмнява за латентна форма на диабет. Вечер ставам да пия вода...уринирам непрестанно и имам сърбеж в интимната област. Не знам какво да правя.  Отказаха да ми направят обременяването с глюкоза, защото стойностите били все гранични и не било нищо страшно. Имам проблем с отслабването, но не съм му обръщала внимание, буквално и гладна съм стояла без резултат. Да потърся ли още мнения? Благодаря ви предварително.

# 700
  • София
E, какво значи отказаха. Направи си сама, не ти трябва лекар. Важно е да знаеш, дали кръвната захар сутрин ще е в норма или не, не определя инсулинът дали ще е на 60-та и 120 минута. При мен например е така, а на гладно ми е по-ниска от твоята. Аз сама си открих проблемът и тръгнах по лекари вече с изследванията.

Пусни си кръв и инсулин и двете на 0-ва, 60-та и 120-та минута. Пази си изследванията, защото не е препоръчително да се прави често, така че след време и да намериш читав лекар, пак можеш да му покажеш това.

# 701
Не посмях, защото дори сама като ходех да си пускам кръвна захар и хормони бяха едни разпити, кой ги бил назначил...въпреки, че си ги плащах. Мерси, ще го направя непременно.

# 702
  • София
Разпитват, защото изследването е тежко, приема се наистина много глюкоза, но няма друг начин да се установи, всички сме минали през него. А и ако нямаш проблеми, няма да ти натежи тази глюкоза.

Въпросът е, че инсулиновата резистентност не е никак позната не само в България, но наистина много се подценява. Аз се скарах с моя лекар, за да ми даде изследвания  и после като се върнах и му показах резултатите, не знаеше какво да каже.

При мен на нулева минута нито кръвната захар беше над нормата, нито инсулинът. Инсулинът на 120-тата минута обаче се оказа три пъти над нормата, добре, че хванах нещата навреме, защото иначе вече щях да съм с диабет.

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 20:17 от Niya88

# 703
girlnextdor, изследване на инсулина на нулева минута имате ли?

# 704
Не, защото не знаех какво да изследвам сама и си мислех, че с тези гранични стойности, лекарите ще кажат какво още, но уви.

Общи условия

Активация на акаунт