Отслабване със Сиофор - тема 4

• 125 311
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
Разпитват, защото изследването е тежко, приема се наистина много глюкоза, но няма друг начин да се установи, всички сме минали през него. А и ако нямаш проблеми, няма да ти натежи тази глюкоза.

Въпросът е, че инсулиновата резистентност не е никак позната не само в България, но наистина много се подценява. Аз се скарах с моя лекар, за да ми даде изследвания  и после като се върнах и му показах резултатите, не знаеше какво да каже.

Разпитват, защото се дразнят, че четем и искаме адекватни изследвания.
И аз имах такива ядове с две ендокриноложки.
Едната направо ми каза, като много знам, да ходя другаде.
Другата и тя ми обясняваше, че от интернет доктор не се ставало, но като ми видя после инсулина, за който аз толкова настоявах да ми се изследва, а и двете не искаха, почна да мрънка, че то вече било към диабет, пък аз съм била слаба и други глупости, безсмислени.
Какъв бил този инсулин и защо искам да знам колко е???Shocked

Много се подценява ИР в България, много! Naughty

# 706
  • София
За тук съм като гледам. Хашимото от около 8 години, ИР от може би 2, не помня вече. Пия метфогама и ИР-то е регулирано общо взето, та сега трябва да се отслабва. Аз общо взето още откакто съм диагностицирана си го имам режима, само дето не го спазвах досега.
В общи линии е познатото - изключва въглехидратите с изключение на не-сладък плод преди обяд, намалени на макс мазнини (3с.л. зехтин на ден и риба през няколко дни); изключва и млечните с малко изключение от 1-2 с.л. обезмаслена ескуиза или котидж или извара.
Доста съм нахъсана този път, дано да успея, че неуспешни опити имам повече от звездите в Млечния път  Tired

# 707
  • София
Момичета, абе днес ходих да си направя контролата на три месеца. Последно правих глюкоза и инсулин в средата на май. Бяха глюкоза 5,3 на гладно и 12 инсулин. На Глюкофаж съм 1500 дневно.
Тази сутрин глюкозата ми е 9,5  Shocked Не знам за инсулина, понеже не е излязъл. Бе каква е таз захар... винаги при изследвания захарта ми е около 5. И сега това... Имам час чак за 1 септември и понеже нямам никакви познания по въпроса яко се спекох  Rolling Eyes Снощи ядох около 22 домат със сирене и диня. Вярно, късно е, ама чак пък такива стойности.. не ми се вярва да е от късното хранене. Вчера не съм яла сладки неща изобщо, нито хляб  Rolling Eyes

# 708
  • София
може да е лабораторна грешка
Бих повторила утре или в други ден в друга лаборатория

# 709
Бърди, изключването на мазнините не е добре за отслабването.

# 710
  • София
Дева, ами от лекар ми е диетата уж ... де да знам. Те не са съвсем изключени, просто са намалени.
Примерно: месото е много рядко и е само пилешко, повечето от белтъчините са от риба и яйца; иначе зехтин слагам в салатите и готвеното, но по малко.

# 711
  • София
може да е лабораторна грешка
Бих повторила утре или в други ден в друга лаборатория

Да, май това мисля да направя... Rolling Eyes Ужас!

# 712
  • София
Ваче, не се притеснявай предварително, всичко може да е.  Peace

# 713
  • София
Ваче, не се притеснявай предварително, всичко може да е.  Peace
Бърди  Hug
Абе аз не се спичам лесно, обаче сега... Rolling Eyes А пък най-малко очаквах такива резултати, защото лекувам анемия и комбинирах кръвните с инсулина и захарта, за да не ме бодат. Чаках със страх хемоглобина и желязото, а то гледай го какво излезе.
Сега седя и се чудя какво да ям. И нищо не ми се яде вече  Rolling Eyes Утре със сигурност ше дам пак кръв и ще видим. Може пък да са сбъркали в лабораторията, случва се понякога. Но ако не са това значи ли непременно, че имам диабет?  Tired

# 714
Vache, не се тревожи предварително.
Изчакай контролата.
А за храненето при диабет - ами както при ИР е.
И на теб, и на Бърди, препоръчвам да прочетете поне първа страница на темата за НВ ВМХ.

# 715
  • София
Дева, благодаря ти! Ще хвърля едно око на режима. При мен досега всичко вървеше добре. Инсулина намаляваше, на тегло намалявах, чувствам се чудесно и бам! захарта...  Rolling Eyes Лекарката ми е казала да намаля до минимум захар и сол. Питах за ориз и картофи и тя каза, че нямам диабет, че да ги спирам. Аз и не ги ям често, особено лятото. Сега така или иначе ям предимно салатки. Хляб пълнозърнест, не бял. Захар сутрин в кафенцето. Като цяло не нападам сладко. Е, оня ден си позволих да си хапна двете вишнички от кремчето, ама човек с нормална захар не би следвало чак пък толкова да не може да си позволи. Теглото ми върви плавно надолу, даже не толкова като тегло, колкото като обем. Изобщо нищо не подсказваше резултата. Абе сякаш вече ми улегна в главата тази история, премислих я  Mr. Green
Утре ще видим и ще ви кажа. Тамън ще видя и инсулина колко е.

# 716
Vache - абсолютно същото се получи и при мен. Сега като си бях в БГ направих контролни изследвания и всичко наред с изключение на захарта и холестерола, както и триглицеридите. Досега проблем със захарта никога не е имало. Вече се прибрахме от БГ и трябва да повторя изследванията отново, само че сме от ското в тази страна и тепърва ще си търся ендокринолог. В началото се поуплаших, ама сега ми е спокойно и не го мисля много.

# 717
  • София
Ваче, грешка ще е най-вероятно, не се притеснявай излишно. Стискам палци!

# 718
  • София
В друга лаборатория тази сутрин пуснах и глюкозата е 4,94. Излезе и инсулина - 11. Почна от 16 преди 6-7 месеца. И сега се чудя какво да мисля  Wink

# 719
Значи е грешка първото. Peace

Общи условия

Активация на акаунт