Коледа 2013 - тема 3

• 61 541
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
Аз щолена не го пекох с вентилатор. Пекох го на 160 градуса без вентилатор и след 30 мин печене го завих с фолио. Но много се ядосвам, как така съм пропуснала изречението, че трябва да има тава отдолу при печенето......и за това го изгорих......

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 18:09 от tedka_koketka

# 301
За тези, които по една или друга причина не искат да украсяват с фондан и роял айсинг.

Ванилово-лимонови коледни венчета с боровинки и шамфъстък. Коледен календар Ден 7-и .

# 302
Може ли някой да ми каже как се прави РА? Разбивам белтъка на сняг и започвам да добавям захарта ли?

# 303
Днес явно съм дежурна в темата и ще ръся акъл, докато вие правите сладки  Laughing
Може ли някой да ми каже как се прави РА? Разбивам белтъка на сняг и започвам да добавям захарта ли?
Ето тук е обяснено как се прави РА
http://semeistvoadams.blogspot.com/2013/01/royal-icing-glassa-re … html#.UqMSwy2exLM
А аз винаги, когато разбивам белтъци, го правя върху леко затоплен котлон - включвам го за малко и после изключвам. Това ми е останало от майка ми, която правеше страхотни целувки и винаги слагаше купата, в която разбива в гореща вода.

# 304
Лурдес, джинджифиловите сладки са по тази рецепта
http://thegingercookies.blogspot.com/2010/12/blog-post_11.html
 Sunflowerss, не се бях сещала за фолио под шаблона, добра идея  Peace
 nudel33, любимите ми ванилови кравайчета, изглеждат супер  Hug
[/

Използвам същата рецепта за джинджифилови сладки вече 3години и си позволявам да дам един съвет за тези, които не са много опитни /и аз не съм много сръчна в разточването. Понеже тестото е доста меко и лепкаво и трябва доста набрашняване при разточването, а аз се страхувам да не втвърдя сладките,  използвам пудра захар вместо брашно при разточването.  Така най-много да станат по- сладки, но не твърди

# 305
Днес смятам да пробвам  Кралската шоколадова торта и да оформя като коледно пънче/любимата торта на принц Уилям/. Имам един въпрос може ли да споделите с какво да намажа отгоре пънчето, да стане по-светло кафяво и да е по-леко на вкус.
 Миналата коледа направих бонбони и от такава са любимите ни.

# 306
Щолените ми са във фурната Sunglasses
Тази година голямо изоставане с приготовленията, но вече имам меден ки,  човечета, роклички. Между другото, за първи път рокличките ми се разляха доста и станаха много трошливи. Правила съм ги много пъти, не само по Коледа. Единствената разлика спрямо друг път е, че смлях много фино лешниците. Обикновено са на малко подри парченца, а сега ползвах мелничка за кафе, която ги докарва почти във вид на тахан.

Планирам още маслени бисквити, шортбред, едни звездички с марципан, ако попадна на марципан и може би още нещо...Simple Smile

# 307
Арлина, моля те сподели рецепта за шортбред. Обожавам ги Simple Smile

# 308
Днес явно съм дежурна в темата и ще ръся акъл, докато вие правите сладки  Laughing
http://semeistvoadams.blogspot.com/2013/01/royal-icing-glassa-re … html#.UqMSwy2exLM
А аз винаги, когато разбивам белтъци, го правя върху леко затоплен котлон - включвам го за малко и после изключвам. Това ми е останало от майка ми, която правеше страхотни целувки и винаги слагаше купата, в която разбива в гореща вода.

Благодаря, не ги подгрявах, но може би щеше да е добре, защото някак ми се стори, че не се доразби захарта. Надали ще ядем къщичката, та случая беше добър повод да си видя грешките Simple Smile

# 309
Момичета, аз съм в ужас. Тъкмо забърках меденките и ме лъхна на амоняк. Погледнах пакета- пише бакпулвер, обаче после се загледах, че отгоре пише Carbonat de amoniu. Ще стане ли нещо от това тесто или да го мятам на боклука.

# 310
  • София, Младост
Момичета, аз съм в ужас. Тъкмо забърках меденките и ме лъхна на амоняк. Погледнах пакета- пише бакпулвер, обаче после се загледах, че отгоре пише Carbonat de amoniu. Ще стане ли нещо от това тесто или да го мятам на боклука.

Не бързай да ги хвърляш-след изпичането няма да се усеща миризмата. В коментарите към една рецепта за меденки някой беше споменал, че стават по-добре с амонячна сода. Успех!!  Hug

# 311
  • София

Благодаря, не ги подгрявах, но може би щеше да е добре, защото някак ми се стори, че не се доразби захарта. Надали ще ядем къщичката, та случая беше добър повод да си видя грешките Simple Smile

Мисля, че за роял айсинг не е необходимо затопляне на белтъците, те все пак не се разбиват на твърд сняг, както е при целувките. Наталиан има много добро обяснение за РА към рецептата на меденките на Джули. А аз дори и за целувки не ги затоплям и пак ми се получават добре.

# 312
Аз токущо изпекох стените на моя фенер от медено тесто. Утре ще го залепвам. Дано да ми се получи както см го замислила  Praynig

# 313
  • София
Забъркала съм двойна доза от щолен бисквитките и след малко ще ги пека. Утре ще правя портокалово-бадемовите бисквитки на Бети, от линцерите с бадемово брашно се отказах, че имам още много сладки да правя, а времето не ми стига.  Crazy междувременно украсявам 70- тина меденки.

Бети, искам да ти кажа, че изобщо не я и поглеждам тази рецепта! Ще взема и нея да харесам и не знам какви ще ги свърша!  Laughing

# 314

Не бързай да ги хвърляш-след изпичането няма да се усеща миризмата. В коментарите към една рецепта за меденки някой беше споменал, че стават по-добре с амонячна сода. Успех!!  Hug
Оххх един път правих някакъв сладкиш с амонячна сода и само го изпекох и го изхвърлих  ooooh! Така силно миришеше на сода и амоняк, чаках го да изстине....но не....не ставаше за ядене Sad Но изчакай все пак, изпечи го, може и да не мирише после така.

Общи условия

Активация на акаунт