Коледа 2013 - тема 3

  • 61 541
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 1
Аз щолена не го пекох с вентилатор. Пекох го на 160 градуса без вентилатор и след 30 мин печене го завих с фолио. Но много се ядосвам, как така съм пропуснала изречението, че трябва да има тава отдолу при печенето......и за това го изгорих......

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 18:09 от tedka_koketka

# 301
  • Мнения: 1 621
За тези, които по една или друга причина не искат да украсяват с фондан и роял айсинг.

Ванилово-лимонови коледни венчета с боровинки и шамфъстък. Коледен календар Ден 7-и .


# 302
  • Мнения: 1 080
Може ли някой да ми каже как се прави РА? Разбивам белтъка на сняг и започвам да добавям захарта ли?

# 303
  • Мнения: 180
Днес явно съм дежурна в темата и ще ръся акъл, докато вие правите сладки  Laughing
Може ли някой да ми каже как се прави РА? Разбивам белтъка на сняг и започвам да добавям захарта ли?
Ето тук е обяснено как се прави РА
http://semeistvoadams.blogspot.com/2013/01/royal-icing-glassa-re … html#.UqMSwy2exLM
А аз винаги, когато разбивам белтъци, го правя върху леко затоплен котлон - включвам го за малко и после изключвам. Това ми е останало от майка ми, която правеше страхотни целувки и винаги слагаше купата, в която разбива в гореща вода.

# 304
  • Мнения: 2
Лурдес, джинджифиловите сладки са по тази рецепта
http://thegingercookies.blogspot.com/2010/12/blog-post_11.html
 Sunflowerss, не се бях сещала за фолио под шаблона, добра идея  Peace
 nudel33, любимите ми ванилови кравайчета, изглеждат супер  Hug
[/

Използвам същата рецепта за джинджифилови сладки вече 3години и си позволявам да дам един съвет за тези, които не са много опитни /и аз не съм много сръчна в разточването. Понеже тестото е доста меко и лепкаво и трябва доста набрашняване при разточването, а аз се страхувам да не втвърдя сладките,  използвам пудра захар вместо брашно при разточването.  Така най-много да станат по- сладки, но не твърди

# 305
  • Мнения: 60
Днес смятам да пробвам  Кралската шоколадова торта и да оформя като коледно пънче/любимата торта на принц Уилям/. Имам един въпрос може ли да споделите с какво да намажа отгоре пънчето, да стане по-светло кафяво и да е по-леко на вкус.
 Миналата коледа направих бонбони и от такава са любимите ни.

# 306
  • Мнения: 1 313
Щолените ми са във фурната Sunglasses
Тази година голямо изоставане с приготовленията, но вече имам меден ки,  човечета, роклички. Между другото, за първи път рокличките ми се разляха доста и станаха много трошливи. Правила съм ги много пъти, не само по Коледа. Единствената разлика спрямо друг път е, че смлях много фино лешниците. Обикновено са на малко подри парченца, а сега ползвах мелничка за кафе, която ги докарва почти във вид на тахан.

Планирам още маслени бисквити, шортбред, едни звездички с марципан, ако попадна на марципан и може би още нещо...Simple Smile

# 307
  • Мнения: 1
Арлина, моля те сподели рецепта за шортбред. Обожавам ги Simple Smile

# 308
  • Мнения: 1 080
Днес явно съм дежурна в темата и ще ръся акъл, докато вие правите сладки  Laughing
Може ли някой да ми каже как се прави РА? Разбивам белтъка на сняг и започвам да добавям захарта ли?
Ето тук е обяснено как се прави РА
http://semeistvoadams.blogspot.com/2013/01/royal-icing-glassa-re … html#.UqMSwy2exLM
А аз винаги, когато разбивам белтъци, го правя върху леко затоплен котлон - включвам го за малко и после изключвам. Това ми е останало от майка ми, която правеше страхотни целувки и винаги слагаше купата, в която разбива в гореща вода.

Благодаря, не ги подгрявах, но може би щеше да е добре, защото някак ми се стори, че не се доразби захарта. Надали ще ядем къщичката, та случая беше добър повод да си видя грешките Simple Smile

# 309
  • Мнения: 9 435
Момичета, аз съм в ужас. Тъкмо забърках меденките и ме лъхна на амоняк. Погледнах пакета- пише бакпулвер, обаче после се загледах, че отгоре пише Carbonat de amoniu. Ще стане ли нещо от това тесто или да го мятам на боклука.

# 310
  • София, Младост
  • Мнения: 2 446
Момичета, аз съм в ужас. Тъкмо забърках меденките и ме лъхна на амоняк. Погледнах пакета- пише бакпулвер, обаче после се загледах, че отгоре пише Carbonat de amoniu. Ще стане ли нещо от това тесто или да го мятам на боклука.

Не бързай да ги хвърляш-след изпичането няма да се усеща миризмата. В коментарите към една рецепта за меденки някой беше споменал, че стават по-добре с амонячна сода. Успех!!  Hug

# 311
  • София
  • Мнения: 6 621
Днес явно съм дежурна в темата и ще ръся акъл, докато вие правите сладки  Laughing
Може ли някой да ми каже как се прави РА? Разбивам белтъка на сняг и започвам да добавям захарта ли?
Ето тук е обяснено как се прави РА
http://semeistvoadams.blogspot.com/2013/01/royal-icing-glassa-re … html#.UqMSwy2exLM
А аз винаги, когато разбивам белтъци, го правя върху леко затоплен котлон - включвам го за малко и после изключвам. Това ми е останало от майка ми, която правеше страхотни целувки и винаги слагаше купата, в която разбива в гореща вода.

Благодаря, не ги подгрявах, но може би щеше да е добре, защото някак ми се стори, че не се доразби захарта. Надали ще ядем къщичката, та случая беше добър повод да си видя грешките Simple Smile



Мисля, че за роял айсинг не е необходимо затопляне на белтъците, те все пак не се разбиват на твърд сняг, както е при целувките. Наталиан има много добро обяснение за РА към рецептата на меденките на Джули. А аз дори и за целувки не ги затоплям и пак ми се получават добре.

# 312
  • Мнения: 40
Аз токущо изпекох стените на моя фенер от медено тесто. Утре ще го залепвам. Дано да ми се получи както см го замислила  Praynig

# 313
  • София
  • Мнения: 2 649
Забъркала съм двойна доза от щолен бисквитките и след малко ще ги пека. Утре ще правя портокалово-бадемовите бисквитки на Бети, от линцерите с бадемово брашно се отказах, че имам още много сладки да правя, а времето не ми стига.  Crazy междувременно украсявам 70- тина меденки.

Бети, искам да ти кажа, че изобщо не я и поглеждам тази рецепта! Ще взема и нея да харесам и не знам какви ще ги свърша!  Laughing

# 314
  • Мнения: 1
Момичета, аз съм в ужас. Тъкмо забърках меденките и ме лъхна на амоняк. Погледнах пакета- пише бакпулвер, обаче после се загледах, че отгоре пише Carbonat de amoniu. Ще стане ли нещо от това тесто или да го мятам на боклука.

Не бързай да ги хвърляш-след изпичането няма да се усеща миризмата. В коментарите към една рецепта за меденки някой беше споменал, че стават по-добре с амонячна сода. Успех!!  Hug
Оххх един път правих някакъв сладкиш с амонячна сода и само го изпекох и го изхвърлих  ooooh! Така силно миришеше на сода и амоняк, чаках го да изстине....но не....не ставаше за ядене Sad Но изчакай все пак, изпечи го, може и да не мирише после така.

Общи условия

Активация на акаунт