Коледа 2013 - тема 3

• 61 450
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Не мога да смогна да ви следя, камо ли да пека и готвя. Но поне да си покажа коледните сладки. Забавлявахме се много с дъщеря ми   chef

Уникална красота! Моля те, сподели как ги нарисувахте ( с какво), че и аз искам да пробвам нещо такова, но не знам какво и къде да търся. За първа година ми се иска да направя красиви сладки, че вече и детето се радва.

# 481
  • София
Стасита и аз съм решила да се развихря като за първа година. Децата само ме наобикалят и питат кога ще украсяваме.  Mr. Green
Аз съм си купила Роял айсинг на прах и него мисля да ползвам но май количеството от 250 гр. няма да ми стигнат.  newsm78
Даже и торта съм решила да правя с фондан...за първи път.  ooooh! Да ме пита човек що сама си се набутвам ама...Айде.  Mr. Green

# 482
  • Бургас
Някой пробвал ли е да направи меденките с масло вместо олио?

# 483
Благодаря ви, момичета, за милите думи!  bouquet

Стасита, без да съм никакъв капацитет - тези сладки ги направихме по една рецепта, която видях тук - на 1стр. - бисквити за украсяване се казваше май (благодаря, че сте сложили линк към нея), а след това ги украсихме с фондан (захарно тесто) и марципан (от Лидъл). Не е трудно - особено, ако човек има формичките. Аз ползвах резци с бутало. Фонданът ми е готов, само го разточих. Изрязваш със същата формичка, с която си изрязал и бисквитката от тестото  Peace

Набелязала съм си още линцерите и меденки. Но исках да ви попитам - за меденките задължително лие  да отлежават? Защото при нас няма да има толкова време (ако изобщо сваря да ги направя, ще е 1-2 дни преди Коледа  Blush)

# 484

Аз правя меденките с масло. По рецептата на Джули, която е с маргарин или масло, аз маргарин не използвам никога. Ако питаш за рецептата на Джема, не съм я правила и не знам. Но когато има избор, аз предпочитам масло.

Old Sport , не е задължително да отлежават меденките, но е препоръчително. Моите отлежават много кратко и така ми харесва. Дори да ги направиш само 1-2 дни преди Коледа, нали ще се ядат и в следващи дни.

# 485

Да, аз направих. Преди ги правих с маргарит (по рецептата, която ползвам), но с масло мисля, че е по-добре. Дори станаха много по хубави.

# 486
  • В светлината на слънцето
И аз правя меденките (на Джули) с масло, маргарин не ползвам.

# 487
А кои са меденките на Джули? Защото и аз предпочитам да сложа масло, а не олио.

# 488
на всички, които тепърва им предстои да правят меденки, препоръчвам тази рецепта

250 г захар,
150 г течен мед,
200 г масло,
150 мл  сметана,
1 с. л. смлян джинджифил,
1 с. л. кардамон,
¼ ч. л. карамфил,
1 с. л. сода бикарбонат,
700 г бяло брашно,

# 489
А кои са меденките на Джули? Защото и аз предпочитам да сложа масло, а не олио.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=240784.msg5756795#msg5756795

# 490
Някой може ли да ми каже как се качват снимки? Много ще съм му благодарна Simple Smile) Praynig

# 491
  • София
Меденките са готови, но сега къде да ги съхранявам, ако нямам метална кутия. Имам една, но тя се оказа малка за количеството, което излязоха меденките. Някакви идеи?

# 492
  • До Балкана
Виждам, че имаш малко детенце - ако имаш кутии от адаптирано мляко съхранявай в тях. Преди да си купя коледните съхранявах в тях. Peace

# 493
Благодаря за рецептата за меденките на Джули!
Далчето, не съм се и сетила да използвам кутиите от АМ. Днес ми помагаш за втори път! Благодаря!  bouquet

# 494
Меденките са готови, но сега къде да ги съхранявам, ако нямам метална кутия. Имам една, но тя се оказа малка за количеството, което излязоха меденките. Някакви идеи?

Аз използвам картонени кутии от обувки. Побират по много и не привличат много вниманието;-)

Вкъщи рядко се караме шумно, но преди Коледа винаги се случва. Всеки път се започва с "Тук мирише на курабийки. Къде са?". Обаче съм им взела на всички страха - никой не пипа без разрешение, защото знаят, че като пипат на мама курабийките милото, пухкаво същество се превръща в див звяр!!!
Засега съм направила линцери, звездички с капучино /при мен са сърчица/, коледните звезди на Мишел, джинджифилките на Нарина, меденките на Джема току-що ги скрих и за утре ме чака тестото за рохличките в хладилника. Мисля да спра дотук, но с вас човек никога не знае - големи сте изкусителки!

Общи условия

Активация на акаунт