Да се оплачем...

• 7 461 645
  • 65 224
  •   3
Отговори
# 12 750
  • Sofia
Храниш ли се достатъчно,пиеш ли много течности?

# 12 751
  • В полите на Пирин планина
Miraj* , потърси помощ от консултант по кърмене.  Peace

# 12 752
  • София
Нещо ми е ревливо, а нямам абсолютно никаква причина. Странно усещане, като предчуствие.

# 12 753
  • Сф
Пия, ям, гледам да почивам. С 2 консултантки съм говорила, едната идва в.нас. Резултат има за 2-3 дни, успокоя се и пак намалее. Завиждам на кърмачкитв с много кърма!

# 12 754
Оплаквам се, че ще се връщаме в БГ и трябва да купувам подаръци на близките, вкл. на племеницата на 5 години и племенникът на 16г и хич никаква представа нямам какво да им взема /от 2 години не сме се виждали/. Много мразя да умувам подаръци ooooh!

Мираж, на колко е бебето? Мисли си, че правиш най-доброто за бебето, другото ще се нареди Hug И аз все си мислех, че имам малко кърма пък до 1г и 6мес кърмих и двете си деца.

# 12 755
  • ГО
Моето главоболие още не е минало. Пих Панадол и Солпадеин или нещо подобно и пак не минава. Сетих се, че не бях яла от вчера на обяд, ядох, пих вода и не минава и това е. Кръвното ми е нормално. Писна ми вече! Днес имам рд и ми е супер смотано, а довечера ще имаме гости и имам и торта да правя.

# 12 756
  • София
Моето главоболие още не е минало. Пих Панадол и Солпадеин или нещо подобно и пак не минава. Сетих се, че не бях яла от вчера на обяд, ядох, пих вода и не минава и това е. Кръвното ми е нормално. Писна ми вече! Днес имам рд и ми е супер смотано, а довечера ще имаме гости и имам и торта да правя.

Щом е толкова зле, бягай за един Аулин.

# 12 757
  • Варна
На мен Паракофдал винаги ми помага,а глава ме боли често и силно.

# 12 758
  • София
Пия, ям, гледам да почивам. С 2 консултантки съм говорила, едната идва в.нас. Резултат има за 2-3 дни, успокоя се и пак намалее. Завиждам на кърмачкитв с много кърма!
Пий повече вода, не се стресирай излишно. Слагай по-често бебето на гърда, на мен това ми помагаше в моментите, когато бях убедена, че ей сега ще секне всичко. Не дохранвай, просто го слагай по-често на гърда. Давам ти съветите, които аз получих преди няколко години от консултантките от Ла Лече лигата. И с Бу съм си говорила тогава..абе към кой ли не се обърнах за помощ  Laughing Моето недоносено хич не искаше да суче, но аз упорствах и се справихме. Не съм я дохранвала, Слава Богу, педиатърът ни изцяло ме подкрепяше и беше съгласен със съветите.

# 12 759
  • Сф
В събота правим 1 месец. Мислех, че трудното е отминало, но уви. Опитвам се да я слагам по- често, но тя не иска да засуче или заспива. Щипя я, бутам я, какво ли не правя, но отнесе ли плувката каузата е загубена. Отделно от огромната промяна и стрес с ММ сме на нож, само се караме,не си говорим. Парите не стигат, съседът под нас прави ремонт на банята и се кърти....искам си стария живот и ритъм, идва ми в повече сега.

# 12 760
  • ту тук, ту там
Душичка!  Hug
Много ми е мъчно като те чета, защото си спомням, че се чувствах точно така като родих! Нищо не беше каквото съм си го представяла! И това ще мине!  Hug

# 12 761
  • София
Мираж, първите 3-4 месеца са най-кофти, абсолютно те разбирам. Аз на моменти обмислях просто да зарежа и бебе, и мъж, и да избягам някъде. Съвсем сериозно. С ММ нонстоп се разправяхме, аз все циврех (тотално нетипично за мен), пълен ад. Още изтръпвам като се сетя. Може и да има жени, които изкарват първите месеци след раждането в някакво блаженство и покой, но аз поне не бях от тях. А и имахме проблеми от здравословно естество, и аз, и бебето, та съвсем се бях сринала.

После обаче, особено след като мина 6-тия месец, нещата постепенно се уталожиха и за първи път ми хареса да съм майка, да кърмя, и т.н.  Simple Smile

Прегръщам те и стискам палци да минат по-лесно следващите няколко седмици. Остави бебо да си суче колкото иска, не се втелясвай в грамове, и не я щипи, за да яде. Колкото по-спокойна си ти, толкова и бебето ще е по-добре. Не насилвай нещата, кърменето е естествен процес. Пък ако не стане, майната му. Важното е да сте здрави, другото са глупости и излишно вманиачаване.

Ще се справиш  Hug

# 12 762
Писна ми от нередовната ми кърма. Кански усилия и тръгне за 2 дена и после пак намалее. Изтормозена съм постоянното цедене, зърната ме болят, бебето не иска да суче и я дохранвам от днес със шише. Разочарована съм от себе си, от кърменето, от представата ми за майчинство.
Сигурно доста четящи ще надигнат вежди, но просто понякога кърмата наистина е малко, каквото и да правиш. А и немалка роля на ''помпа'' играе самото бебе. Моето не желаеше да суче, само си играеше и се одремваше. Опитах с цедене, консултант по кърмене, жито, боза, добавки, течности - каквото се сетиш! Е, не стана. Не се обвинявай, понеже нашият случай беше малко по специфичен, и ми се искаше бебето да приема и майчино мляко, взимах от банката за кърма. И при двата случая растат живи и здрави деца, това не те прави добра или лоша майка Hug

# 12 763
Оплаквам се, защото днес просто не ми е ден ...
Сутринта още с първите си стъпки от вратата паднах жестоко на улицата и умрях от срам.
Ходих на фризьор и сега съм с 2/3 по-къса коса, знаех че ще се наложи да я намаля много и не това ме плаши. Просто не се харесвам, никога не съм била с къса коса и не знам как ще я докарам в някакъв приличен вид.
За капак обяда ни закъсня и като пристигна салатата ми вместо с маруля беше със зеле, а аз не ям зеле. При оплакване от моя страна за грешката отговора беше "Не е грешка, просто не е сезона на марулите и нямаме"  Shocked Е да питат преди това дали искам ...
Изобщо не искам да знам какво още може да се обърка днес  ooooh!

# 12 764
Абе няма не ядеш, айде сега халосии  Mr. Green

Веднъж си поръчваме вино в ресторант,  носи жената , една бойна над 50-годишна вряла и кипяла келнерка, гледаме- не е това, което сме поръчали. Казваме и, а тя така ни отряза- айде сега халосии, такова съм хванала, отворено  е вече, сякаш има голяма разлика   Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт