Да се оплачем...

• 7 412 256
  • 65 224
  •   4
Отговори
# 42 105
Ееее, кога успяха и Тобрекс да спрат. Имам чувството, че всичко ефективно го спират от производство. 😒 Аз съм доволна и от Макситрол де.

# 42 106
  • София
Ееее, кога успяха и Тобрекс да спрат. Имам чувството, че всичко ефективно го спират от производство. 😒 Аз съм доволна и от Макситрол де.
Ползвала съм го само няколко пъти и е ефективен. Педиатърката явно не не знаеше и го изписа. Аптекарката предложи да съм ѝ звъняла за заместител.
Една от аптекарките (през две аптеки мина ММ) е казала, че фирмата е изкупена и доста от медикаментите ѝ са спрени.
Една комшийка каза, че има Тобрекс в хладилника и в краен случай щях да взема нейния. ММ успя да купи и заяви "сега и ти ще го държиш в хладилника" Simple Smile

# 42 107
Макситрола работи на същия принцип. Аз съм доста проблемна в тази област, та съм капала какво ли не. И на детето му помага като тръгнат зелените сополи. За два-три дни няма помен от тях.

# 42 108
  • Страната на чудесата
Тобрекса има бг заместител, казва се Тобрин.

# 42 109
Отново се изритах по пръстите на левия крак. Точно ми беше минал отокът на безимения пръст, сега е надуто и лилаво кутрето.

Отворих раницата на голямата, за да й подам един учебник и такава смрад ме лъхна, че помислих, че разнася умрял гълъб. Оказа се едно сплескано яйце, което е мъкнала тази седмица в училище като вероятен бияч. Съветвам майките на заплеси да проверят раниците, докато е време.

# 42 110
  • София
И малкия имаше вируса с хремата и гърлото, в няколко аптеки нямаха Макситрол?

Аз нещо кашлям , пак .
Дано да е вирус , тъй като доста хора около мен кашлят и явно е вирус?

Само знам , че не искам да ме повтаря 3-4 месечна кашлица от зимата.

# 42 111
А Тобрадекс замества ли Тобрекс?

# 42 112
  • София
На една и съща фирма са и най-вероятно и той е спрян.

Тобрекса има бг заместител, казва се Тобрин.
Предполагам, че ЛЛ знае, но не е била наясно за липсата на Тобрекс по аптеките.
Ще взема да ѝ звънна утре да ѝ кажа.

# 42 113
Сега се сещам, че ММ като се разболя преди време ЛЛ му изписа Унифлокс, а нашата попринцип изписва някое от трите-Макситрол, Тобрекс или Тобрадекс. Явно още тогава са били спряни. 😒

Последна редакция: нд, 15 апр 2018, 12:41 от ARIA*

# 42 114

Тобрекс е с Тобрамицин, Тобрадексът освен Тобрамицин съдържа и Дексаметазон за спадане отока на лигавицата на носа.Тобринът е като Тобрекса.

# 42 115
  • Страната на чудесата
Тобрин =Тобрекс, Декса-тобрин=Тобрадекс. Във вторите има и кортикостероид, точно той отбъбва лигавицата на носа.

# 42 116
И аз съм в кюпа с хрема и болки в гърлото. Мъжът ми успешно ме зарази, ама той си пие антибиотика, а аз гаргари правя, че едвам преглъщам и съм с камба вместо нос. Дано се оправим бързо всички болни без усложнения.

# 42 117
Ох, и мен ме боли едно гърло, не е истина просто. Не мога да преглъщам и да се хараня като хората, лимфните ми възли са подути, поне темепература нямам. Както е тръгнало, утре след обеда трябва да нося много поздрави на ЛЛ.

# 42 118
  • Страната на чудесата
За хремата мен най-добре ми действа муконазал, за гърлото апис,фитолака и беладона -всичките 9сн, по 3 гр.през 20-30 минути. За 2-3дни съм пушка.

# 42 119
  • ВАРНА
Май ще трябва да купувам приятелка на канарчето ми.
 Нещо не му се пее много на мъжкия самотник.  Колкото и музика да му пускам.

Общи условия

Активация на акаунт