Да се оплачем...

• 7 413 767
  • 65 224
  •   1
Отговори
# 43 890
И аз мразя да возя мъжа ми. Принципно търпя градивна критика, но той прекалява. Мисля че за 12 години зад волана нямам нужда от чак толкова напътствия.

# 43 891
  • София
И аз мразя да возя мъжа ми. Принципно търпя градивна критика, но той прекалява. Мисля че за 12 години зад волана нямам нужда от чак толкова напътствия.
Когато направя грешка, нямам нищо против да ми се каже, ама ей така ме влудява. Ситуацията, която ме изкара извън релси беше прав път, пред мен автобус, поглеждам да изпреваря, в далечината спряла кола, без фарове седи, давам мигач и изпреварвам, човекът от далечната кола ме вижда и ме изчаква, изпреварвам автобуса, прибирам се в моята лента и той тогава тръгва и дава мигач, че ще завива, еййй няма такъв скандал, щял съм челно да го ударя, ами ако тръгне, ами това, ама онова. Викам, чакай, гледам, не съм малоумна, деца возя все пак. А и се имам за примерен шофьор. Аман, все нещо да се жегне. А и голямата пак кашля, след ден, два и малкото ще се включи, с пак идват празници.

# 43 892
При дъщеря ми пък хрема, хрема, хрема, писна ми вече! Две седмица преди зеленото училище беше хремава, ходи малко на училище и седмицата преди зеленото пак беше много хремава, ужасни за да не поясняван повече. Замина сварнително здрава.  Там от втория ден я чувах че си говори на носа. Ей я и сега дойде си и пак тая ужасна задръстена, гъста, задна хрема. Като спи е страшно.
Пускахме секрет между другото - чист.
Вече нищо не и капя в носа, изчерпах се.

# 43 893
  • град-държава
Аз също съм на разболяване, аман. Цял ден гърло ме боли едва си поемам въздух. Каква е тази година - всеки месец съм болна. Такова чудо не помня. И сега пак, ако усложня нещо вече не знам.

# 43 894
Оплаквам се,че към момента форумът ми краде страшно много ценно време и е време да го зарежа Grin

# 43 895
Здравейте bouquet Отдавна ни съм влизала тук.
Искам да се оплача от липсата на възпитание при много хора,които най нагло и всячески се възползват от околните и не биха си мръднали пръста, ако нямат лична изгода.
За вас може да е забавно, но на мен ми прекипя от яд Crazy
И така. Моя позната (приятелка вече не), която е с 20 години по-възрастна от мен и има сериозни здравословни проблеми, иска да й взема направление за гинеколог - от мое име и от моя личен лекар, за да го ползва тя.
Подчертавам, че дори да мога, никога няма да го направя, защото съм наясно, че това ще е измама и последствията ще са само за мен...
Отделен е въпроса, че направлението съдържа трите имена и ЕГН-то на пациента и няма да позволя да има достъп до личните ми данни. Иначе казано,медицинските направления са поименни и не може да се ползват от друг, но тя не иска да го разбере.
Като я питах защо не посети личния си лекар и да се снабди с направление по нормален начин, тя ми отговори, че нямало как да стане, тъй като е ползвала и не били минали 30 дни...
Колкото до годините, аз съм на 30 и нещо, тя e над 50 - за малоумни ли ги има докторите? Дори възрастта ми не е близка до нейната, как си представя че ще й мине номера с мое/чуждо направление, не знам.
В данните от лекарски прегледи, освен всичко останало, се посочват и годините на пациента.
Понеже не го очаквах и много ме изненада нахалството й, направо загубих ума и дума, не можах да я сложа на място и да й кажа каквото трябва.
Само я попитах ти шегуваш ли се, но тя си беше напълно сериозна...

Последна редакция: пн, 21 май 2018, 01:58 от krem-karamel

# 43 896
Тази история трябва да се разглежда от две страни.. Едната е ,че тя не иска да даде 20 лв за частен преглед, което ако има сериозни оплаквания не я оправдава. Или отива на преглед или не. Ама да ходиш, да се циганиш..
Другата страна- до там са ни докарали с тия направления, че за 20 лв се правим на маймуни..

# 43 897
Ужас! Като е на зор и не може да си вземе направление да си плати прегледа, все пак не струва майка си и баща си.....
Това ми прилича на един случай как една позната искаше да пише във форума с моя профил.Беше тръгнала да се развежда и търсеше съвети от "някой минал по същия път"...Опитах се да и кажа, че тук съветите много рядко са професионални, всеки случай е различен, а на нея и трябва адвокат.
Също и че няма начин да пише от моя профил.Тя не можела да се регистрира....В един момент просто спрях да я слушам.

# 43 898
Лекаря може да я е посъветвал да вземе направление по този начин.
Измама или не съм го правила. След счупване на ръката на дъщеря ми се наложи рехабилитация, изразходва си нейните процедури, а имаше нужда от още.  Лекаря каза да си взема направление аз и продължаваме с процедурите. Исках да кажа че за него не е важно кой е пациента,  та нищо чудно той да е казал да му занесе някакво направление.
За приятелка аз също не бих тръгнала да го правя.

# 43 899
Но нали в досието в НЗОК се отбелязват тези направления? Сигурно са му намерили и на това цаката де...

# 43 900
Притеснено ми е заради днешната матура на дъщеря ми. Кандидатстването ѝ в гимназия зависи от това и ако резултатите са ниски и не я приемат, ще има драма.

# 43 901
Стискам палци

Заради такива шашми ме проверяват като престъпник като искам да ползвам допълнително здравно или мултиспорт. Отвратително е

# 43 902
Оплаквам се от шумно смъркащи в метрото, преглъщи шумно съдържанието от носа им. Аман от такива! Не стига, че сме принудени да сме си близки вътре, а и тези звуци ме докарват до лудост. Как една кърпа нямат тия екземпляри!

# 43 903
  • Варна
Оплаквам се, че тази сутрин намерих заплашителна бележка на колата си повече да не спирам там, защото щяла съм да имам сериозни неприятности. Бях спряла на паркинга на съседния блок, никого не съм запушила, много пъти съм спирала там, както и те на нашия паркинг. Боже, как искам да го спипам тоя умник...

# 43 904
Герганче, с мойто дете е същото, чист секрет, а през нощто хърка като дъскорезница. На нас много ни помогна комбинацията капки за нос Гентазон + сироп Ериус. Иначе и аз бях се отчаяла вече.

Общи условия

Активация на акаунт