Да се оплачем...

• 7 436 057
  • 65 224
  •   1
Отговори
# 51 240
Педагогиката им куца на даскалята, дори от обща култура много хора поназнайват повече. И в нашето семейство има учители, изумена съм от незнанието им как да се отнасят с децата (внуците си).

# 51 241
Нали...поне баснята за моркова и тоягага не са ли чели...Rolling Eyes

# 51 242
Напротив, сякаш с времето започват да правят обратното на наученото Simple Smile и сякаш точно защото познават добре детската психика, успяват да натиснат много копчета- в лош смисъл обаче
Не всички даскали де, някои явно по душа са учители и са прекрасни. Но някои са ужааасни ама ужасни родители, преподаватели и хора.

# 51 243
И двамата ми родители бяха учители, но много далеч от описаното по-горе. Виж, дядо ми, лека му пръст, и той учител, беше точно такъв взискателен.
Оплаквам се, че от поста на Таис сега страшно ми се прииска да отида за риба, а не съм си подновявала билета и въдиците ми не са тук.

# 51 244
Моите родители и двамата са учители, но слава на Бога, никога не са ме подтискали или подценявали. Напротив, подкрепяха ме да се развивам в посоката, в която съм силна, и ми показваха грешките, там, където съм ги допускала. Благодарение на тяхното възпитание в голяма степен днес съм човекът, който съм.
Имат и чудесен подход към внучката си. Това, което не ми е харесва е, че майка ми има склонност да е свръхпротективна. Добре, че татко балансира.
Оплаквам се, че е петък и не ми се работи. Чакам шефката да погледне едно писание и ще и предложа да хлопваме кепенците.

# 51 245
  • град-държава
Абе то и аз съм взискателна и перфекционистка, а според мъжа ми съм тотален фрийк контрол😆, обаче винаги ме е подлудявало омаловажаването на нечии усилия/труд/постижения и пр. Майка ми е цар в това и толкова ме откача, или там където не намира ще изплющи пълна тъпотия, ще 'и се откъсне от сърцето просто.
Тук коя маха по улиците по 10 ч, защото така трябва, или спазва драконовски режими, или да се самобичува 2 дни, защото хлапето 'и е имало 15 лоши минути? Може ли баща ти да ти каже, че не можеш да си гледаш детето си? Какво е това? Мъжът 'и от втора, а майка 'и от трета страна, после жена като Пийкок сама казва, че няма самочувствие и се донатъпква, вместо да им тегли един дълъг ред на всички.
Направо ме хваща яд. Аз съм учила в среда, в която скачането и тъпченето по егото е основнен похват в педагогически план. Такъв тренинг имам, че тях ги беше страх от мен.😂

# 51 246
  • Куциндрел
Тия учители не учат ли поне някой час в унито психология?
Такива неща трудно се прилагат над близките и себе си.

# 51 247
Оплаквам се, че си намерих работа, с перфектно работно време за майка с деца. Но работата е в частна детска градина. Парите хич не са много, и трябва да гледам 14 бебета. Само работното време е ок. Честно няма да мога да издържа. Не е за мен.
Всяка майка знае, че гледането на децата са натоварваща работа, когато обаче гледаш 14 бебета си е в пъти повече. Но няма начин да няма начин. Много жени си изкарват целия трудов стаж работейки в градина. Нямаш ли помощ  от друг персонал или си сама в грижите и отговорността за децата?

# 51 248
  • В полите на Пирин планина
То вероятно е въпрос на характер, не само на професия.

Няма да забравя как
Скрит текст:
след като се запознах с ММ и нещата вече бяха сериозни решихме да отидем с него на планина. Бях на 27 години. Уведомявам майка ми, че еди-кога-си отивам еди-къде-си, защото живеех при нея. Тя направи някаква физиономия, но аз изобщо не я отразих тогава. След доста време, вече се бяхме събрали с ММ и тя веднъж изтръсва: ти тогава не ме попита дали може да отидеш с него. Smiling Imp Bowtie Още се хилим като се сетим.

# 51 249
  • Ямбол
Тия учители не учат ли поне някой час в унито психология? Нещо подход, стимул..туй онуй....или?
...
Учи се, но това е суха теория. Практиката е по-големият учител и някои колеги за да им е мирно селото и да получават това, което искат, са възприели и за мен неприятен манталитет на изискване.

# 51 250
  • София - Рим и обратно
Аз имам една позната професор по психология в университета в Рим, е животът й е егати психодрамата. Мъжът й избяга с детегледачката (тея жабари!), дъщеря й е абонирана за най-добрия психотерапевт в града, умно момиче, но с толкова вътрешни проблеми, а майка й психолог.

# 51 251
  • Куциндрел
Аз имам една позната професор по психология в университета в Рим, е животът й е егати психодрамата. Мъжът й избяга с детегледачката (тея жабари!), дъщеря й е абонирана за най-добрия психотерапевт в града...изобщо... Уж, психолози.
Психолозите, които познавам, са записали психология, за да се преборят със собствените си караконджули.
Всъщност, само една нормална за мен психоложка познавам, но тя е на възраст вече.

# 51 252
Оплаквам се , че съпреживявам чужди проблеми. Колкото и да се старая да се абстрахирам, не ми се получава и  се натоварвам и ядосвам с тях. Много е лошо, когато по-читавия родител е бащата, но закона не бил в негова полза...

# 51 253
Много се зарадвах на новината за Анабел. Браво.
Оплаквам се, че земята не спира за да сляза. Вече не знам на кой свят съм. В работата ми е една невероятна лудница и имам чувството, че утре ще свърши света.
Добре че съм отпуск другата седмица.

# 51 254
  • София
Оплаквам се, че си намерих работа, с перфектно работно време за майка с деца. Но работата е в частна детска градина. Парите хич не са много, и трябва да гледам 14 бебета. Само работното време е ок. Честно няма да мога да издържа. Не е за мен.
Всяка майка знае, че гледането на децата са натоварваща работа, когато обаче гледаш 14 бебета си е в пъти повече. Но няма начин да няма начин. Много жени си изкарват целия трудов стаж работейки в градина. Нямаш ли помощ  от друг персонал или си сама в грижите и отговорността за децата?
Абе има с кой да  си поделя грижите, но след пет години вкъщи с децата, се забивам пак с деца в къща. Като, че ли не е това моето място. Имам една седмица да си помисля.

Общи условия

Активация на акаунт