Да се оплачем...

• 7 436 944
  • 65 224
  •   1
Отговори
# 51 915
При мен обилният МЦ нямаше общо с времетраенето.
Когато е бил най-обилен (не чак да сменям на 15 мин.) е бил и най-продължителен - 6-7 дни, отделно, че беше на 23-24 дни, понякога на 21.
Сега е обратното - слаб и кратък. Но както казах, имало е причина, която е била там половината ми живот, след като махнаха голямата миома, при мен всичко се промени, а и вече е през 28 дни - даже не помня дали някога преди е бил толкова нарядко.

# 51 916
Vermilion, според мен пробвай солната стая. Съмнявам се да навреди, ако не помогне. Тия бронхити са голяма напаст. Така съм запомнила от една лекарка, която ни лекуваше като деца, че веднъж изкараш ли после все ще си податлив.

Ехо, tete Здр. ко пр. 😆 Оп, в гардероба ли ме викаш?

# 51 917
От моето схващане излезе - възпален и прищипан нерв. През деня се търпи,ама вечер - нито мога да легна,нито да стана,нито да се завъртя.

# 51 918
  • Пловдив
Към момичетата с гинекологичните проблеми - чай от бял равнец действал много добре. Може да пробвате. Поне няма да навреди.

# 51 919
Умирам от болка в ставата, тазовата, от месеци, ходих на личната, изписа ми Дикло- нещо си, полза никаква. На какъв специалист да отида- ортопед, невролог...идея нямам, снимка прави ли се...

# 51 920
  • София - Рим и обратно
Ортопед.

# 51 921
  • Варна
Рая, а диагноза имаш ли? Аз имам шипове на тазобедрените стави, видяха се на проста рентгенова снимка. И ме оправя само физиотерапия. Що неща мазах, що неща ми биха на инжекции, всичко беше временно, а обезболяващи не действаха.

# 51 922
  • Другата България
Умирам от болка в ставата, тазовата, от месеци, ходих на личната, изписа ми Дикло- нещо си, полза никаква. На какъв специалист да отида- ортопед, невролог...идея нямам, снимка прави ли се...
На ортопед, той трябва да те изпрати на снимка.

# 51 923
Нямам, Хай, предположи нещо от типа та артроза, ама нищо не ми пусна, ни снимка, ни кръв. Много се спекох нещо....такива диагнози съм си поставила...отива и надолу по костта болката. А някои дни нищо ми няма 🤔

# 51 924
  • София - Рим и обратно
А каква точно е болката? Аз си имам една разпъваща откак се помня, обикновено при по-влажно време. Започва от таза все едно, надолу по нерва на крака, чак до глезена понякога. Не е остра, не ограничава движенията, а е влудяващо разтягаща. Невралгия някаква, никой не разбра какво е и така си карам.

# 51 925
  • Варна
Райче, и аз нещо такова мислех ама се оказаха шипове. Посети ортопед, а после е хубаво и невролог. Това, което аз установих е, че лекарите гледат да тушират болката. А всъщност трябва да се търси причината и да се лекува тя. Трудна работа е.

# 51 926
Аз ония дни нали се оплаквах от болка в десния крак, тръгнала от сгъвката на слабините надолу по крака, куцах, болеше адски. Вечерта ходих до спешното- оказа се невралгия- досега такова чудо не ми се беше случвало. Биха ми инжекция с дексаметазон и мовалис и се оправиха нещата.

# 51 927
  • Варна
И на мен ми биха. Дексаметазон+милгама+аналгин. Пет дена подред. Тушира болката до следващата криза. И така безкрай, докато не минах физиотерапията. Трета година криза не съм имала, да чукна на дърво.

# 51 928
Все едно нещо ми е забучено в ставата, да, стига до коляното дори, по външната част го усещам. Не ми пречи на движението, дори на танци ходя, най- боли като съм седнала / на работното място 😂, ама е баш тъй/. Пих 10 дни хаповете, нищо не мина

# 51 929
  • Пловдив
първо трябва да се разграничи дали болката е наистина от самата става или от дискова херния. Правят се следните тестове:
На Ласег: https://www.youtube.com/watch?v=LdAD9GNv8FI
На Патрик: https://www.youtube.com/watch?v=89Qiht82zmg
На Боне: обратен на теста на Патрик
Положителен тест на Ласег и на Боне насочва към дискова херния, а на Патрик - на (около)ставна увреда.
Обикновено тези тестове се правят от невролог, но може да се пробвате и сами. Съответно при проблем с нервите - преглед при невролог, при проблем със ставите - при ортопед.

Общи условия

Активация на акаунт