Да се оплачем...

• 7 442 201
  • 65 224
  •   1
Отговори
# 11 895
  • Пловдив
За щастие не е астма.Водих го на пулмолог още мин.седмица...нали не мислите,че седя и чакам Rolling Eyes Обаче...читав и обяснителен доктор трудно се намира...Като диагноза постава алерг.ринит и от там алергична астма  Crazy Просто като не знаят от какво е и хоп! алергия!
Според мен просто го объркаха и натъпкаха с АБ,а бронхита още първия път беше вирус...ма никой не признава!
Довечера сме пак на ЛЛ и ще диря още някой.

Сега изписват Салбутамол...което е не по-малко вредно!И ако трябваше да го давам,според предписанията на ЛЛ,трябваше да е месец #2gunfire Пулмолога каза не повече от седмица...Представете си!

Донсита,нямам инхалатор...правя в дом.условия със сода.

Благодаря на всички!

# 11 896
Вентолин и аз съм давала когато малката ми беше под кислородна палатка заради бронхиолит.В последствие на каката също но не помня каква беше диагнозата. Оплаквам се че цяла нощ ми се гади, не можах да мигна, голямата щерка също, от вчера започна с лека t и днес в 04:00ч. вдигна 38,7. Станахме към 06:30ч. и от тогава едва се здържах да не повърна, е направих го и пак продължава да ми е отпаднало и с това гадене  Sick Трябваше да съм на работа но след малко тръгвам с децата на лекар, малката е с някакъв обрив също като голямата, и аз взех да се обривам а се оказа че май си имаме дървеници нощес видях бубулечката и си е точно такова та от там и обривите Close Хем ми е лошо, хем съм бясна. Начетох се на методи за справянето с тях та чак свят съвсем ми се зави и не знам кой от всички ще да е най-удачен  Thinking до сега такова чудо не ми се беше случвало  #Cussing out

# 11 897
  • sf
Мистик,купи инхалатор, няма да съжаляваш, учудвам се,че не са ти казали и докорите. Моят е Омрон С28 , това е най-успешната ми покупка.

# 11 898
  • Пловдив
Мистик,купи инхалатор, няма да съжаляваш, учудвам се,че не са ти казали и докорите. Моят е Омрон С28 , това е най-успешната ми покупка.
Peace
надявам се,че няма да ми трябва повече... Tired

# 11 899
  • sf
Ама той точно сега ти трябва, за да втечни и изкара секрета. И освен това може да се ползва и от неастматици при хрема и т.н., но ти си знаеш.

# 11 900
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
след толкова съвети не смея да се включа  Blush

Скрит текст:
детето беше на 2, когато го лекуваха дълго и упорито, включително с антибиотици.
обявиха го за астматик и искаха да го диспансеризират.
случайно избрана лекарка от болницата в по-големия град, много приятна и явно разбираща, го прегледа, каза, че според нея е алергично и оправи със сироп за три дена, това, което колегите и в нашия не можаха за 2 месеца.
в София се консултирахме с водещ пулмолог, той потвърди, че най-вероятно е алергично и предложи да даваме лекарства по схема следващите 6 месеца Tired за подсилване, не за лечение на алергията.
детето се повлия силно от почивка на море и след това на планина. така се "лекуваме"  Blush
това лято (на 8 год.) направихме тестовете, има алергии към всички групи, най-силно към цъфтящи.
има надежда да ги израсте с пубертета

# 11 901
  • София
Без да звучи, като съвет детето, след 3месеца кашлица, бронхит,коклюш, алергия и какво.ли още не, се оправи с инхалация с пулмикорт. Изписан от алерголог.

# 11 902

Все още ли има някой, който си мисли, че инхалиране с инхалатор и домашни вдишвания на изпарения са едно и също  newsm78
Мистик, ако детето наистина е със спазъм, започни да действаш без отлагане. Отричането на подобни проблеми почти винаги е в ущърб на детето. Напълно е възможно детето да няма астма, а да има спазъм - лечението е същото, каквото е и при спазъм при астма - той спазъма си е спазъм, няма разлика.
Вентолин солуцио през инхалатор няма негативите от приложен същият перорално  Peace Peace Peace
И аз не мога да разбера как нямаш доверие на специалиста, който ти лекува детето, но имаш кураж тук да попиташ за нещо не чак толкова безобидно като спазъм  Rolling Eyes И да, ако наистина има свирене, спазъмът е налице Peace

# 11 903

Все още ли има някой, който си мисли, че инхалиране с инхалатор и домашни вдишвания на изпарения са едно и също  newsm78
Мистик, ако детето наистина е със спазъм, започни да действаш без отлагане. Отричането на подобни проблеми почти винаги е в ущърб на детето. Напълно е възможно детето да няма астма, а да има спазъм - лечението е същото, каквото е и при спазъм при астма - той спазъма си е спазъм, няма разлика.
Вентолин солуцио през инхалатор няма негативите от приложен същият перорално  Peace Peace Peace

Абсолютно съм съгласна  с Рали от позицията на препатила майка  Peace

# 11 904
  • ГО

Абсолютно съм съгласна  с Рали от позицията на препатила майка  Peace

Да не говорим за ефективността. Едно е директно достигане и отпускане на алвеолите, друго е на сиропче.
От друга страна, 10 - годишно е достатъчно голямо, ако му напомниш да кашля, да се изкашля.

# 11 905
Камъче, то не винаги е до умение за изкашляне - ако има обструкция на въздухоносните пътища, колкото и а се напъва детето да кашля, докато те не бъдат "освободени" няма как да стане  Confused

# 11 906
Една тема си направете за астмата или каквото е там . Не ме дразни , но поне може да ви е от полза самата тема .

# 11 907
  • ГО
Камъче, то не винаги е до умение за изкашляне - ако има обструкция на въздухоносните пътища, колкото и а се напъва детето да кашля, докато те не бъдат "освободени" няма как да стане  Confused
Мистик каза, че не се сеща детето да се изкашля и за това потърси съвет за нещо, което да го стимулира да кашля.

# 11 908
След като лежахме в болница с детето (тогава на 1,6г) с двустранна бронхопневмония, домашното лечение продължи с инхалации с Пулмикорт и Вентолин и то за доста дълго време. Това също са лекарства за астматици, но детето ми повече не се разболя по този начин. Винаги когато тръгне хрема, или лека кашлица, започвам инхалации с физиологичен разтвор и смятам, че това е основното нещо заради което нещата при нас не се усложняват (вече).

# 11 909
Ама ние имаме тема за астмата, то и на теб май са ти нужни специализирани теми  newsm78
Не разбрах кое е лошото да се опита жената да си отвори очите навреме, след като толкова хора се изредиха да я съветват едно и също нещо  Rolling Eyes
Или трябваше да ѝ се ръкопляска, че отрича предписанията на лекаря си  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт