Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече!

• 23 718
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте мами, на мен следващия преглед по здравна каса, както се изказа доки ми е чак около 20 януари, ако не ми се чака до тогава да си мина на частно.....това си е страшно много време  newsm78, така, че ще си ида аз в средата на декември да съм си спокойна. При мен комичното е, че шефка ми е мойто свеки (макар че, нямаме брак с мойто мишле, ама сме заедно вече 11 години, та си и викам така) и нали си решихме да им подарим новината на Коледа, че ще стават и моите и родителите на приятеля ми сефте баби и дядовци  Grinning едвам се сдържам да не се изпусна нещо. Добре, че нямам симптоми като гадене, повръщане и голям апетит, че досега да ме беше усетила  smile3521 И аз много се замислям за болничен от 180 дена, знам, че от страна на свекито няма да има никакъв проблем, все пак може и от вкъщи да си работя, но не знам доки на какво мнение ще е, бях ви споменала, че от както съм бременна ходя при нея. Иначе до скоро си ходих на пилатес, но има много упражнения, които натоварват корема и спрях да ходя, йога за бременни вече май няма в моя град, така, че май ще се задоволя с клипчета от интернет. Искам да попитам дали е противопоказно да се пие валидол по време на бременност? Че от както забременях само лоши работи ме спохождат...

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 14:03 от bee_di

# 76
Здравейте и от мен  Simple Smile

Охх аз пък не мога да си се представя да си стоя вкъщи. Само се надявам всичко да е наред и да мога да ходя на работа. Не, че си обичам кой знае колко работата, но вкъщи наистина издивявам. Вече отсъствах десетина дена и полудях.

Mar_bella: Нормално е. И на мен ми отшумя в началото на 9г.с.  Тепърва ще се чувстваш все по-добре, уж  Crazy
За болките в кръста не знам какво да кажа, но хубаво е, че ще се консултираш с лекар. Стискам палци да отмине!

Val: Стискам палци скоро това кървене да мине и да можеш да се възползваш  пълноценно от бременността си

plesure: Честито сърчице!  Hug

Иначе и аз се замислям скоро за някакъв лек спорт, но доки изрично ме помоли да изчакам до 4ти месец. Не било добре сега.

Охх да ви питам и аз. Вече много пъти се оплаквах с моите прословути мигрени, но ето, че сега за капак на всичко ме споходи безсъние от 3 нощи. АМа ви казвам - 0 час сън !! Спи ми се, изморена съм и не мога. Естествено това се отразява на главата ми. Някой имал ли е подобен проблем с безсъние по време на бременност и как се е справил с него?

И още един въпрос от любопитство: По-нагоре в темата, покрай темата за обезкосмяването споменахте за контракции. Тези, които вече са били бременни може ли да опишат какво всъщност представляват въпросните контракции? Ако може да се опишат, разбира се.

# 77
  • Варна
Monik@ преди да забременея имах един период от около 2 месеца и нещо с постоянно главоболие и напрежение в главата. Тъпкаха ме с всевъзможни лекарства, правих и скенер на глава. Накрая спрях всичко и ми препоръчаха Шуслерова сол с магнезий (мисля, че е номер 7) - от нея веднага ми мина главоболието и освен това помага и за безсъние. Смучат се по 2 таблетки вечер и не е противопоказно за бременни - на доста момичета им изписват магнезий под някаква форма.

# 78
  • Бургас
Момичета, говорите за женски консултации по здравна каса и за някакви прегледи напериодо от около месец и нещо, след това чета за пакети за женска консултация, за израждане. Някой може ли да ми даде пояснения какво всъщност е това. Прегледи на частно или към здравната каса, а в същото време се и плаща. Питам защото в много постове го чета и немога да схвана за частни прегледи ли става въпрос или за нещо друго. Аз съм по здравна каса, но си избрах частна болница. И въпреки това досега не съм плащала нищо, освен изследването за сифилис . Моят гинеколог ме вика на прегледи досега през 2 седмици, а от тук нататък ще са всеки месец освен ако няма усложнения. Каза че полагащите се към здравната каса ехографи са доста малко и затова ще ми прави още, но няма да се заплащат. Патени са само БХС;ФМ и амниоцентезата, но те са по желание. За раждането не съм питала, но етървата май месец ражда в тази болница и си плати само за някакви по специални конци за зашиване след секцио. Затова ми става интересно на частни прегледи ли ходите или към здравна каса.
  Иска ми се и аз да се похваля че гаденето понамалява, но ще изчакам да видим да не би да започне с нова сила. Вчера ми беше първото повръщане, а днес се чувствам все едно не съм бременна. Е дано е било за добро  Grinning

# 79
diyana_mihova и за не можах да разбера много много, но например аз миналия път раждах при проф. Димитров от майчин дом и пак при него мисля да родя. Следя се при него на частно, защото той не работи с касата. За да мога да родя обаче ми трябва обменна карта, която се получава като се запиша на ЖК. Затова си избрах доктор, който работи по ЗК и от него в края на 9-ти месец ще си взема картата. Предполагам, че доста майки правят това. Изследванията - БХС, ФМ, ФЕ, амнио и др. се заплащат от пациента по желание, ако иска да ги прави. ЖК поема мисля 2 ехографски прегледа, 2 пъти кръв и май това е основно. Ако обаче си над 35 г. и бременността е рискова имаш право на още 2 допълнителни ехогравски прегледа по ЗК.

Контракциите (тези в началото, че аз родих секцио и други не съм имала  Mr. Green) са - корема ти става твърд и може леко да боли. Не е хубаво корема да е твърд, той трябва да е мек, поне така ми бяха обяснили докторите с предишната бременност. Ако усетиш подобно нещо трябва да легнеш и да починеш, дори да не чувстваш умора.
Аз с предишната не ги усщах докато в 20 гс. не ми откриха ниско прилежаща плацента и това се видя на ФМ. Тогава ми казаха, че усетя ли корема си твърд да лягам веднага.

# 80
  • Бургас
Благодаря dona_78 за инфото. Може би в по-големите градове повечето прегледи се заплащат, дори и по здравна каса.  То вече в нашата страна неможеш да разбереш кое е безплатно, кое не. Да кихнеш и искат пари дори.

# 81
Аз пък винаги съм си представяла неразположението от контракциите точно както предменстриалните болки, т.е както преди да ти дойде....се получават едни спазми на яйчниците и матката...свиване и отпускане на мускулите в тази област...и усетя ли подобни болки, които аз лично няма как да сбъркам си мисля, че това са точно контракции...извинявам се, ако греша...не съм раждала все още..Simple Smile

# 82
Момичета, а аз да попитам нещо най-вероятно глупаво, но не искам мен да ме правят на глупачка....навсякъде, където чета за правата на бременната жена пише, че е освободена от потребителска такса....при ЛЛ при АГ, при зъболекаря..... аз ли не съм разбрала правилно, но си плащам навсякъде тази потребит. такса..естествено не ме разбирайте погрешно...че 3 лева толкова ще ми бръкнат в джоба че ще ме съборят, но въпроса е принципен и не искам да бъда глупак в случая....

# 83
  • Телиш/Плевен
Момичета, а аз да попитам нещо най-вероятно глупаво, но не искам мен да ме правят на глупачка....навсякъде, където чета за правата на бременната жена пише, че е освободена от потребителска такса....при ЛЛ при АГ, при зъболекаря..... аз ли не съм разбрала правилно, но си плащам навсякъде тази потребит. такса..естествено не ме разбирайте погрешно...че 3 лева толкова ще ми бръкнат в джоба че ще ме съборят, но въпроса е принципен и не искам да бъда глупак в случая....
Аз съм записана на ЖК по здравна каса и действително не плащам нищо, освен за изследвания. АГ ме предупреди за това още когато ме записа. Оттогава съм ходила 3 пъти при нея (за прегледи и/или консултация) и 2 пъти при личната и никой не ми е искал пари. Peace

# 84
diyana_mihova  Mr. Green много си права за кихането  Mr. Green На мен ми направи впечатление малкият като тръгна на детска градина, там прекрачваш прага и си с поне 10 лв назад  Mr. Green Ето днес оставих 13 лв за календари..

ето инфо за контракциите
http://www.bebezona.bg/%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%B8/%D0%BB%D1%8E%D0% … D0%BD%D0%B5/1192/

# 85
Аз съм записана на ЖК по здравна каса и действително не плащам нищо, освен за изследвания. АГ ме предупреди за това още когато ме записа. Оттогава съм ходила 3 пъти при нея (за прегледи и/или консултация) и 2 пъти при личната и никой не ми е искал пари. Peace

Ето, знаех си.....и то не че аз се натискам да плащам...а те ми казват дори: "Моля за потребителската такса....."  , ама следв. път ще я попитам какво за потребителската такса, че не  я разбирам така като не довършва изречението....то единия ден 10лв само за такси- на ЛЛ на АГ , на лабораторията....еми..уж имаш права, а всъщност всеки се възползва от незнанието на другия, за да се облагодетелства...ами аг днес като вземе дори само от 10 бременни това са 30лв,  ако са средно 22 раб дни= 660лв и за година= 7920лв..Grinning голяма сметка му направих на човека, май.....ужас
и ето ти 13та, 14та, 15та, 16та .....заплата.. Grinning уредил се е човека, а за частните прегледи да не му ги смятам, че не знам да броя до толкова ...изкарах го милионер човека...хаахх айде спирам с глупостите, че ще се убедя сама да запиша медицина, със специалност гинекология...Grinning

# 86
  • Телиш/Плевен
Ето, знаех си.....и то не че аз се натискам да плащам...а те ми казват дори: "Моля за потребителската такса....."  , ама следв. път ще я попитам какво за потребителската такса, че не  я разбирам така като не довършва изречението....то единия ден 10лв само за такси- на ЛЛ на АГ , на лабораторията....еми..уж имаш права, а всъщност всеки се възползва от незнанието на другия, за да се облагодетелства...ами аг днес като вземе дори само от 10 бременни това са 30лв,  ако са средно 22 раб дни= 660лв и за година= 7920лв..Grinning голяма сметка му направих на човека, май.....ужас
и ето ти 13та, 14та, 15та, 16та .....заплата.. Grinning уредил се е човека, а за частните прегледи да не му ги смятам, че не знам да броя до толкова ...изкарах го милионер човека...хаахх айде спирам с глупостите, че ще се убедя сама да запиша медицина, със специалност гинекология...Grinning
Според мен разчитат на това, че ти не знаеш, че си освободена от тази такса и затова си позволяват да искат. То наистина си е вид печалба за тях, защото много бременни предполагам, че не го знаят (аз също нямаше да го знам, ако АГ изрично не ми беше казала). Но предполагам, че след като им кажеш, че си наясно, няма да те тормозят повече. И не би трябвало. Peace Вече при частните лекари е друго, но там така или иначе си длъжен да плащаш всичко.

# 87
Мерси на всички за информацията, мерси и на Mar_bella  за съвета за солите!
Не се виждах да питам моя  гинеколог МЪЖ как се усещат контракциите  Laughing Laughing

Относно потребителските такси и аз доколкото знам би трябвало да сме освободени от тях. И наистина не е за 3те лева ама въпросът е принципен. Не стига, че здравната ни каса куца и даваме стотици левове..

# 88

Не се виждах да питам моя  гинеколог МЪЖ как се усещат контракциите  Laughing Laughing

Може да е странно,но знаеш ли как хубаво ще ти ги опише контракциите- спомням си ,че именно мъж ме беше светнал как да ги разпознавам  Peace

# 89
Цоп и аз тук. Виждам, че питате за контракции- при мен беше като многоооооо тежък цикъл.
Уфф аз все още не съм отишла на преглед, а и хич не бързам.  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт