Сметка от МТЕЛ от преди години????

• 30 834
  • 51
  •   1
Отговори
Провокирана съм да пусна тази тема тъй като сега получих писмо от фирма за събиране на неплатени задължения.Спомнятели си ,че преди около 3 години Мтел имаха бъг в системата и сметките или излизаха космически или изобщо неизлизаха фактури.Е аз бях от последните два месеца нямах фактура и изобщо неможех дори да се свържа с оператор.Спрях да използвам картата,защото неможех да си платя сметката. Изхвърлих я ,дори номера не си спомням.Така до този момент-не е година не е и две, никаква фактура не ми е идвала.Писмото е адресирано до стария ми адрес и със старата ми фамилия.Възмутена съм как може такова нещо????

Имали и други като мен потърпевши и какво сторихте вие? А и да допълня искат да им заплатя 203лв в срок от 3 дни!? Как да ги платя като незнам колко точно съм изговорила преди 3 години-е поне едно е сигурно 203лв не са!!! #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 1
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
Виж тук http://www.kzp.bg/ .
Пусни си жалба , ще ти отговорят и тогава плащай ,
след решението. Аз така бях с Виваком и решението беше в моя полза ,
не платих и стотинка. Действай и успех!  Hug
Изискай разпечатка от Мтел за разговорите. Да видиш за к'во иде реч за тези 203лв.  Peace

# 2
Добре аз ще пусна жалба ,но те ми пишат в срок от 3 дни да платя.Може ли да сторят нещо докато излезе решение от комисията или не?

# 3
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
Предполагам , че има даден тел.
Обади им се и им кажи , че имаш пусната жалба и
докато не получиш отговор няма да има плащане.  Peace
Аз така направих , само , че им го казах лице в лице и до 2 седмици ,
ако не се лъжа ми дойде писмо с решението. И всичко приключи.

# 4
ох дано защото нямам намерение да давам грешни пари на  измамници

# 5
Нали има някаква давност?

Защо не се консултираш с адвокат?

# 6
  • Ямбол
Тези карти не може ей така да се хвърлят. Зад тази хвърлена карта, ти имаш договор, който има срок. Като са имали проблеми фирмата и на теб ти е било неудобно да ползваш договорените услуги - отиваш и разваляш договора и чак тогава приключваш картата. Сега си длъжник и не мисля, че КЗП ще помогне.

И за да не ме обвинят в защитник на Мтел - аз също бях техен абонат и от около година вече не съм, но не чрез изхвърлена карта като първия хомосапиенс, а както си трябва.

# 7
  • Варна
Мисля, че се прие тригодишна давност за подобни задължения. Провери при теб колко точно време е минало. Не плащай нищо, няма какво толкова да ти направят.

# 8
Предполагам, че картата е вървяла с мечен абонамент, за който дължиш такса независимо дали ползваш картата или не? Това, че си я хвърлила - каквото и да значи това, не преустановява валидността на договора, който си сключила.

# 9
  • София
Mtel имаха проблеми с фактурите в началото на 2011, ако не ме лъже паметта. Няма как да е изтекъл давностният срок. И как така се изхвърля карта, без да се платят фактурите, без да се прекрати договорът? По-добре, вместо да се занимаваш с КЗП, които в твоя случай няма да ти свършат работа, си отиди в офис на мтел, поискай си разпечатки за това, което дължиш и ако трябва си плати.

# 10
Мисля, че се прие тригодишна давност за подобни задължения. Провери при теб колко точно време е минало. Не плащай нищо, няма какво толкова да ти направят.

Това са глупости.
Естествено, че има какво "да и направят". Тя не е прекратила договор. Направо го е нарушила, като не е дала предизвестие и не е платила оставащите до края на срока му такси плюс изговореното.
Това дължи и всеки съд ще отсъди в полза на Мтел. Договорите не се сключват, само за да се разхождат химикалки върху лист хартия.

# 11
  • Варна
След кратка справка с Гугъл, излиза това:
Цитат
Тълкувателно решение
№ 3/2011 г.
гр.София, 18 май 2012 г.

Върховният касационен съд на Република България, общо събрание на Гражданска колегия и Търговска колегия, в съдебно заседание на 11 април 2012 г. в състав:
 ..............................................

В обобщение следва да се приеме, че винаги когато едно плащане притежава посочената по-горе съвкупност от отличителни белези, то следва да се определи като периодично по смисъла на чл.111, б.”в” ЗЗД. Вземанията на топлофикационни, електроснабдителни и водоснабдителни дружества, както и на доставчици на комуникационни услуги също съдържат изброените признаци на понятието, поради което са периодични плащания по смисъла на чл.111, б.”в” ЗЗД и за тях се прилага тригодишна давност.

Ако има три години нищо не могат да и направят. Ако пък няма и и остава малко, може да ги размотава докато се изпълнят.  Mr. Green

# 12
Аз останах с впечатление, че Мтел е продал дълга на фирма за събиране на задължения и сега те си търсят парите, а не мобилният оператор  newsm78

# 13
  • Ямбол
Аз останах с впечатление, че Мтел е продал дълга на фирма за събиране на задължения и сега те си търсят парите, а не мобилният оператор  newsm78
И така да е, това не я отменя като длъжник.

А колко е смешна с тази реплика:
ох дано защото нямам намерение да давам грешни пари на  измамници
От чии грехове обаче са грешни парите, моме, май от твоите.

# 14
  • София
Ако има три години нищо не могат да и направят. Ако пък няма и и остава малко, може да ги размотава докато се изпълнят.  Mr. Green
Не и ако кредиторът предприеме действия, прекъсващи давността.

Общи условия

Активация на акаунт