Сметка от МТЕЛ от преди години????

• 30 825
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
Проблемът на Мтел със сметките е от началото 2010г.  Peace
ами аз родих 2010 и мисля , че проблема беше вече като имах бебе.. даже съм почти сигурна, но мисля да питам и в офиса им от кога датира задължението... 

да ама аз съм почнала някакви плащания - важи ли тогава тази давност..? и до сега си плащам на няколко месеца по нещо като се сетя.

Последна редакция: пт, 06 дек 2013, 13:57 от Манчестър Юнайтед

# 31
Включвам се със следното:
За втори път в семейството получавам писмо на колектор.
Моята теза е следната:
Всеки бивш клиент на Мтел за въпросния им "забавен" период би могъл да е мишена за претенция за "стари" сметки.
Към тезата ме водят следните въпроси:

1.Защо през тези няколко години потребителя не получава искания за плащане от Мтел.
 2.Каква е гаранцията , че на  всеки бивш( или настоящ) потребител няма да му бъдат предявени сметки, които според доставчика са си нормални .
3.Дори ако платиш , виж 2.

Този път няма да платя защото съм била консумирала без да знам и не заради абсолютната стойност в лева

# 32
  • Ямбол
А как си приключила отношенията си с Мтел - като абориген или по нормалния начин - да прекратиш договора си.

# 33
Уважаема госпожо Лиляна, посетих Мтел с адвоката си, беше наложително поради некоректното им отношение.
За останалите освен дамата - това се прави в писмен вид, с входящ номер и писмо до г-н Директора обслужване на клиенти.
След това цялата ни фирма от 200 човека, както и тази на мъжа ми с 5 пъти повече прекратиха договорите си с Мтел по сходни причини.

# 34
  • Ямбол
Уважаема госпожо Лиляна, посетих Мтел с адвоката си.

И? За един договор ли не можеш да се оправиш сама?

# 35
  • Варна
Е, Лиляна, бива ли да си толкова заядлива!?

# 36
  • Ямбол
Е, Лиляна, бива ли да си толкова заядлива!?
Що? Ти разбра ли причината, поради която, цитирам: "За втори път в семейството получавам писмо на колектор." Аз не я разбрах и попитах, предвид това, че авторът на темата е приключил по аборигенски начин и е получил такова писмо. Не е ясно и Renew не е написала. И пак не ми отговори, ама няма да питам повече. Да си развива тезата, като ѝ харесва.

# 37
Госпожо /це, прегледах постовете Ви, защитничка сте на Мтел.(редовен потребител-платен)
Нямам какво да си говоря с вас.

# 38
  • Ямбол
Госпожо /це, прегледах постовете Ви, защитничка сте на Мтел.(редовен потребител-платен)
Нямам какво да си говоря с вас.

Хаха, майтапчийка. Да, не съм имала проблем никога с тях.
Все пак не отговори как си приключила с Мтел.
Нямам договор с Мтел, но и писма от тях нямам.
Без адвокат съм приключила договора си с тях, както е редно.

# 39
Май несъбираемите се прехвърляха на фирми за събиране на дългове, но не съм много сигурна кой как процедира, миналата давност не отпада по презумпция.
На практика каква жалба може да се напише с това инфо имах карта хвърлих я сега ми търсят пари- никой няма да я отрази, кой номер с какъв срок и прочие атрибути ако липсват.
Авторката да си търси договора, да види срокове и прочие.
А за съвета с адвоката- то може  ипо евтино да и излезе да си плати, ако няма близък адвокат дето да я консултира без пари.

# 40
Пита ли някой дали Лиляна е имала проблеми с Мтел?
Пита ли някой  дали има договор или писма?
Пита ли някой  дали Лиляна се оправя без адвокат?

И на кой му пука дали познава аборигени?
........
Авторке, не питай във форум.
Питай адвокат. По-малко ще те боли главата.
Щото в България всички са профилирани във всичко и се "оправят" сами без проблем  Wink

# 41
  • София

Форумът е за всички, въпросите са към всички потребители, всеки има право да изкаже мнение. Това, че мнението не съвпада с вашето, не го прави по-малко валидно. Мнението на Лиляна си е съвсем по темата, наличието на аборигени - също. Като не ви отърва, пропуснете и си коментирайте по вашите си проблеми.

# 42
  • Ямбол

....
Теб пък кой те пита, дали мен ме пита?
Обикновено адвокатите на такива като аборигените разчитат - да не питат.

# 43
Здравейте,цял ден се лутам като ненормална и накрая се принудих да опра до интернет.Надявам се да ми помогнете без да ме нападате,понеже изчетох доста неща по темата. Еее..сега ще ви обясня подробно моя случай. Преди години и по точно 2011 съм подписала договор с МТЕЛ и съм взела карта (спомних си,че я взех на мое име за една "приятелка") Днес ми се обади един господин и ме изплаши наистина много като ми каза,че имам неплатена сметка от 154лв и ако не я платя до 3 дни ще ме съдят и по съдебен път ще си получат парите. Останах шашната,понеже не съм ползвала въпросната карта ...е да глупава съм била и не съм помислила тогава за нещата,явно просто съм направила услуга на въпросната приятелка,която отдавна не ми е такава,но вече нищо не мога да направя. Въпросния господин ми каза,че може да ми спрат от заплатата,което не ме притесни понеже не работя..ходя да помагам в чистенето на един хотел дават ми по 15 лв надница и то 2-3 пъти седмично.. няма как да събера тези 154лв...живея с баба си и дядо си,родителите ми са разведени няма как да ги събера тези пари.До колкото разбрах картата е ползвана само 2-3 месеца като сметките са били пи 7-8 лв,но остатъка от сумата е натрупана от месечните задължения по абонаментна програма. Студентка съм опитвам се да си плащам семестри и да живея някак си, и дори и да искам да платя тази сметка няма от къде да взема тези пари... Какво могат да ми направят? Недай си Боже след време ако се хвана на хубава работа може ли да ми спрат от заплатата или стипендия?  Наистина ли ще ме съдят за тези пари?  моля Ви кажете ми какво да правя? наистина съм затруднена... Благодаря ви предварително !

# 44
  • Западен парк
Най-добре за теб ще е да отидеш до офис на М-тел и да договориш разсрочено изплащане на задължението.

От личен опит те съветвам да не се скатваш, с надеждата да те "забравят", защото после сумата може и да се утрои от такси и комисионни на ЧСИ или колекторска фирма.

Нека и друг се включи с предложение. Успех с решаването на проблема!

Общи условия

Активация на акаунт