Сметка от МТЕЛ от преди години????

• 30 830
  • 51
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Какви действия? Ама това преди да е изтекла или след като е изтекла?

# 16
Предполагам, че тези 203 лв. са от месечните такси, които са оставали до изтичане срока на договора ти. КЗП нищо няма да свърши в този случай.

# 17
Фактури си излизаха, но със закъснение. Тогава плащах за три номера. Неприятно беше, но веднага щом се появеше сметката (винаги ползвам електронна фактура и плащам през epay), я плащах, след проверка на проведените разговори. Имаше възможност, за да не се натрупват големи суми за плащане (излизаха по 2 или 3 фактури наведнъж), да се внасят депозити, по собствена преценка.

Провери за какво точно става въпрос.

# 18
Ако има три години нищо не могат да и направят. Ако пък няма и и остава малко, може да ги размотава докато се изпълнят Mr. Green
Не и ако кредиторът предприеме действия, прекъсващи давността.

A би ли пояснила, веднъж изтекла давност как точно се прекъсва  newsm78
/В случай, че при авторката са изминали 3-те години, тъй като тя не уточнява откога са й задълженията за които я търсят.../

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 22:40 от krem-karamel

# 19
Аз останах с впечатление, че Мтел е продал дълга на фирма за събиране на задължения и сега те си търсят парите, а не мобилният оператор  newsm78
И така да е, това не я отменя като длъжник.

Лиляна, според мен също не отменя задълженията, но нека наистина запознати да се произнесат.

# 20
Тази година се прибрах май месец и отидох да си купя карта, или да си направя някакъв интересен абонамент за ваканцията. Е, казаха ми, че имам неплатена сметка от 50лв от 2007 ако не се лъжа  #Crazy Аз от 2005 не живея в БГ, а когато съм си идвала за малко съм била с Прима. Аз казах, че това няма как да е станало, а човекът вика ами ако си купите Прима няма проблем  ooooh! Купих си Прима, но ако нещо се беше закучило щяхме да си поприказваме по-сериозно. Още повече, че мога да им дам един тон доказателства. Не знам какъв е този три годишен срок, моят се оказа 6 годишен  Joy
Да не говорим, че никога не съм получавала подобна фактура на адреса на родителите ми.

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 22:37 от la vie est belle

# 21
аз имай също проблем с Мтел в този период. получих сметка над 500 лв, следваха жалби, разпечатки и сметката стана само с 40 лв по-малко. сметките ми винаги са били по 20-30 лв, с тогава имах по 75-80-100 на месец. от лоянек клиент станах ебаси длъжника.
3те години срок сигурни ли са?

и моето задължение е прехвърлено на друга фирма , до никъде не съм го изплатила. на 2 месеца им давам по 20-30 лв. казаха ,,че до февруари е крайният срок.. ще ви кажа после за развръзката  Wink
тая давност от кога се счита- от момента на пристигане на цялата сума сигурно нали? тогава е момента , в който почва да тече задължението

# 22

Сигурни са за периодичните плащания. Т.е. в момента е изтекла давноста за сметките, чиито падеж за плащане е бил на 5 декември 2010. Освен ако преди днешна дата кредиторът не е предприел някакви действия, които прекъсват давността.

Чл. 111. С изтичане на тригодишна давност се погасяват:
а) вземанията за възнаграждение за труд, за които не е предвидена друга давност;
б) (изм. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) вземанията за обезщетения и неустойки от неизпълнен договор;
в) вземанията за наем, за лихви и за други периодични плащания.

Чл. 116. Давността се прекъсва:
а) с признаване на вземането от длъжника;
б) с предявяване на иск или възражение или на искане за почване на помирително производство; ако искът или възражението или искането за почване на помирително производство не бъдат уважени, давността не се смята прекъсната;
в) с предприемане на действия за принудително изпълнение.

Чл. 117. От прекъсването на давността почва да тече нова давност.
(Ал. 2 изм. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) Ако вземането е установено със съдебно решение, срокът на новата давност е всякога пет години.

Чл. 120. (Изм. - ДВ, бр. 16 от 1977 г. и бр. 30 от 1990 г.) Давността не се прилага служебно.

# 23
Само да ви кажа че мобилните оператори( и не само)  плащат на колекторски фирми за събиране на вземания.Ако  ,обаче от колекторската ф-ма ви кажат да плащате на каса на оператор( в случая на М-тел),то значи че задължението  не е изкупено и  дефакто ф-мата само  настоява за незабавно плащане.Ако задължението е продадено ,пак има период на  доброволно плащане и тогава дълга не е към оператора,а към съответната фирма,изкупила вашия дълг.  Simple Smile

# 24
Наскоро от "Глобул" ми потърсиха старо задължение от...2001 г. - от преди 12 години. Платих, но съм сигурна, че задължението е с изтекла давност. След като вече нямам задължения към тях можело отново да им стана абонат, но ми поискаха депозит от 50 лв., които да си стоят при тях...Абсурд някакъв! По-странно къде са спали през тези години.  Thinking Никой не ме беше търсил, затова пък сега ме откриха на мтелския ми номер.

# 25
  • София
Ако има три години нищо не могат да и направят. Ако пък няма и и остава малко, може да ги размотава докато се изпълнят Mr. Green
Не и ако кредиторът предприеме действия, прекъсващи давността.

A би ли пояснила, веднъж изтекла давност как точно се прекъсва  newsm78
/В случай, че при авторката са изминали 3-те години, тъй като тя не уточнява откога са й задълженията за които я търсят.../

Никъде не съм твърдяла, че се прекъсва изтекла давност. Чек е дала подробна информация по въпроса.  Peace

# 26

Освен ако преди днешна дата кредиторът не е предприел някакви действия, които прекъсват давността.

прехвърлянето на задължението към фирма брои ли се за прекъсване на давността.? моите не са изтекли.. от 2011 са май. някой има ли идея кога точно имаха проблем Мтел със сметките.. май към февруари март бях получила голямата сметка ( за няколко месеца назад) от тази дата ли почва да тече този срок 3 год? И Чек мерси за отговора
А и плащам на касите на Мтел- значи не са прехвърлили задължението по мнението на mimetooo ако инфото е вярно. не знам откъде ти е тази информация, би ли споделила/.? ( към mimetooo)

# 27
  • Варна
Проблемът на Мтел със сметките е от началото 2010г.  Peace

# 28
Когато си хвърлила картата без да платиш услуга Ни рИва.
Коректно е да се издължиш, а не да мислиш как да ги прецакаш.
Не, че те нас не ни е**т, но поне твоята съвест да си е чиста.

# 29
Наскоро от "Глобул" ми потърсиха старо задължение от...2001 г. - от преди 12 години. Платих, но съм сигурна, че задължението е с изтекла давност. След като вече нямам задължения към тях можело отново да им стана абонат, но ми поискаха депозит от 50 лв., които да си стоят при тях...Абсурд някакъв! По-странно къде са спали през тези години.  Thinking Никой не ме беше търсил, затова пък сега ме откриха на мтелския ми номер.

А ти имаше ли наистина такова задължение?
Защото и на нас ни се обадиха със задължение от 2001 г., но ние не само тогава, а и до днес, никога не сме били клиенти на "Глобул". Договорът бил на името на мъжа ми, но ни направи впечатление, че цитират стария ни адрес. Оказа се, че са използвани старите му данни, от стара лична карта  Shocked а ние си ги върнахме в общината при подмяната...
Не платихме и им казахме да заведат дело, но ще е напразно, заради давността.
Не са се обаждали повече, няма и дело.
Ходихме до "Глобул", искахме да видим договора, не можело, може само да оставим адрес, те да го пуснат там. Да бе, да ни лепят по вратата бележки за чужди задължения. Да си го търсят сами, ако смятат, че имат основания.

Но в случая на авторката бих си платила.

Общи условия

Активация на акаунт