Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 5

• 75 157
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
Снежи,  Hug  bouquet ако има някаква английска страница във фейсбук на сериала би ли ми пратила линк.  Rolling Eyes

# 406

Снежи, Киара,  Hug

.... това, че не е отишла и на срещата  в парка е голяма въпросителна до вторник  Confused  Rolling Eyes
 каква ли е причината, сигурно не е успяла да се измъкне от пансиона

# 407
Благодаря за фрагмана, Диди  bouquet! Киара, след фрагмана има превод на английски.
Най- после Кямран постъпва като мъж Peace! Все да е на колене пред Фериде, вече не ми се нрави!
Пък и този негов ход ще й помогне да осъзнае чувствата си и голямата загуба за сърцето си!
Селим и Неджмието толкова си могат- заговори и интриги...Не са ми интересни! Просто пълнеж в сериала...

http://vk.com/video_ext.php?oid=140878654&id=166865032&h … t;</iframe>

# 408
  • Враца
Диди, Киара, Снежи,    Hug Hug bouquet  bouquet

Пак ще тръпнем в очакване.  ooooh! Какво ли пак са замислили за Фериде - "Пътят на Фериде към любовта е пълен с препятствия. Кямран, незнаейки за тях, ще бъде принуден да тръгне на далечен път". Не оставиха го да диша спокойно това птиче.  ooooh!  С това брашно дето и изсипват на главата и кой знае как реагира тя, нищо чудно да е наказана още по-сурово.

Обикновено, както завършва вторият фрагман, така завършва и епизода, ако и сега е така пак ще тънем в неведение.

Но все пак май ще изляза права, че не това е Момента с главно М, в който Фериде казва ДА. Ще бъде друг и по-натам. Много правилно, че не се е съгласила.

Диди, и аз смятам, че Момента с главно "М" все още не е настъпил. Ще трябва да изчакаме 1-2-3 епизода. Като гледам досега какви хубави моменти ни поднесоха с тях двамата, не ми стига въображението да си представя този "Момент" каква наслада за душата ще бъде.  Blush  И все ми се върти тяхната хижичка в главата.   Laughing

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 23:15 от mama_an_ji

# 409
Снежи,  Hug  bouquet ако има някаква английска страница във фейсбук на сериала би ли ми пратила линк.  Rolling Eyes

Киара Hug (Снежи  bouquet Hug, прощавай, че се намесвам) , до сега съм намерила само това:

https://www.facebook.com/despine.wren

# 410

shaane, Мами  Hug

11-ти преведен е качен:

http://turkcinema.tv/turkey-serials/korolek-ptichka-pevchaya-201 … itry-calkusu.html

на който ще гледа, Приятно!  : )
на останалите - Лека нощ!
 Heart Eyes

редактирам се - имат някакъв проблем с файла - само 11 минути са  Rolling Eyes

.... тъкмо се наканих да гледам

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 23:24 от didibu

# 411
Добър вечер  Hug

Минавам само да ви  се обадя  и благодаря на всички момичета, които  постнаха втория фрагман , преведоха и коментираха smile3525

Според мен логично Фериде не прие поднесеното   така предложение. Много  помпозно- бутафорен  начин  беше избрал Кямрам макар и воден от голямата си любов към Фериде.

Това посипване  с брашно май и е дошло в повече за да се качи на дървото .Отдавна не го беше правила . Според мен там отдолу Кямран я молеше да слезе.

Не е отишла на срещата ,защото най-вероятно Нериман е задействала плана си за отмъщение и  е съобщила ,че е бременна .Това може да се окаже и причината Кямран да не тръгне за Европа.
Ако и на  Сейфетин  се влоши състоянието след тази новина ....ето още една причина да не замине.Нали все пак трябва да се сгодят и след това да замине .  

Диди  Hug в последния момент видях ,че си постнала преведената на руски 11 серия.  

bouquet

Лека нощ ! HugНещо не съм във форма Sad

# 412
  • Враца
Диди, Hug

Ето го вече целият епизод  newsm44

http://turkcinema.tv/turkey-serials/korolek-ptichka-pevchaya-201 … itry-calkusu.html

Лека нощ от мен!

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 01:10 от mama_an_ji

# 413
  • Враца
Добро утро!  Hug Hug
Хубав и усмихнат ден на всички!

За 11 еп. - останах с впечатлението, че причината Кямран да напусне болницата няма да е Фериде и нейното "неидване" на срещата. След думите на главния лекар, че не иска да го вижда, ако се занимава с пациентите, който не лекува той, Кямран остана много замислен.
Да, за решението по-късно да замине за Мадрид причината може да е "отказа", според него, на Фериде, но не е и причина за решението за напускането на болницата - това според мен.  ooooh!

ooooh! ooooh! За какво му беше на този Кямран да слуша тази певачка за това помпозно представление. Като че ли не си познава птичето. Само развали нещата.  ooooh! ooooh! 
Да я беше присвил на някое самотно място и да я убеди, а той е много добър в убеждаването. Laughing Laughing

И нещо друга съм забелязала за тези фрагмани и озети - края на фрагмана е края и на съответния епизод, а последното изречение на озета - написано като загадка - е като начало на следващия епизод (значи коя ще бъде причината Кямран да отложи пътуването - болестта на баща му, сълзите на майка му или Фериде - ако е вярна тази логика, ще видим в началото на 13 епизод).

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 10:44 от mama_an_ji

# 414
Добро утро. Hug Hug Hug

Маме, мерси за кафето.    bouquet

И мен ме хвърли в размисъл защо Фериде не е отишла на срещата?! newsm78 Може да е заради някакво ново провинение в пансиона, но не смятам, че ще е станало току-така, а си мисля, че ще е предизвикано от някой умишлено!?  Peace Друго не ми хрумва. Thinking

Шани,  Hug няма проблем, мила.  Heart Eyes Аз не знаех, че има такава "английска" фейс страница.  Hug  Благодаря.     bouquet

Киара,  Hug като качат фрагмана в ютуб, отдолу превеждат на английски.  Hug

Хубава неделя.     bouquet

# 415

Добро утро!

Забелязали ли сте  колко сладко намига Кямран на калфите Simple Smile ? Преди да изгледам превода не бях обърнала внимание:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=xN6ThbEzKrw#t=4658

Сейфетин също нарече упоритата Фериде  козичка  Grinning. На нас не ни трябва във филма, но на тази дива козичка добре ще се отрази една  прегръдка с целувка. Да вземе да се кротне малко, ще изтормози момчето. Не ги следят през цялото време, какво толкова, К е прекалено примерен. А още в 7-ми след случката под дървото се видя, че ѝ харесва да я прегръща.

В руския превод за пръв път употребиха и Картофче заедно с Диваче. Отдавна ми се върти в главата дали патис не е Картофче, но и двете ми харесват, пък и  Диваче много пасва  Laughing.

Накрая на епизода  К се зарадва, че предложението ще е като сцена от Пепеляшка. Като приказка е наистина.

Явно след втория фрагман нищо не е ясно, ще чакаме вторник (този или следващия обаче??  Мами   bouquet! бавно ни въртят на шиш, нямат грешка  Heart Eyes )
Вероятно сега ще остане, после ще намери начин да се сгодят най-накрая, и тогава може раздялата отново да излезе на преден план. Във филма им стана навик да има по една тренировка преди главното събитие, както с люлките и пръстена, така и със заминаването ...

Спокойна неделя!

Hug

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 11:04 от didibu

# 416
  • Враца

На нас не ни трябва във филма, но на тази дива козичка добре ще се отрази една  прегръдка с целувка. Да вземе да се кротне малко, ще изтормози момчето. Не ги следят през цялото време, какво толкова, К е прекалено примерен. А още в 7-ми след случката под дървото се видя, че ѝ харесва да я прегръща.

Диди, newsm10
Наистина така трябва да действа нашето момче, но не е дошло още времето. Laughing

Това е от края на книгата - писмото на съпруга на Фериде до Кямран.

Цитат
Познавам много добре нейния характер. Тя е странна девойка. Може да се опита да прояви своенравие и каприз, но вие не й обръщайте внимание, не я оставяйте за нищо на света. Ако се наложи, бъдете див и груб като планинците, които отвличат жените насила. Не се съмнявайте, че ако тя умре във вашите обятия, ще умре щастлива.

Скрит текст:

# 417

За края да,  Мами  Heart Eyes  Hug, ама на нас спешно ни трябва една още сега Grinning! Започвам да се изнервям вече, за вас и за него не знам ....

Crazy 

# 418
Привет и от мен!  Hug

shaane  Hug  bouquet

Снежи,  Hug  bouquet

Познавам много добре нейния характер. Тя е странна девойка. Може да се опита да прояви своенравие и каприз, но вие не й обръщайте внимание, не я оставяйте за нищо на света. Ако се наложи, бъдете див и груб като планинците, които отвличат жените насила. Не се съмнявайте, че ако тя умре във вашите обятия, ще умре щастлива.

Тя значи ще се и жени за друг, леле каква драма и романтика ще гледаме. Май ще се наложи да прочета и книгата, къде ще чакам да излизат всички серии. Обаче си мисля, че няма да е точно така както е в романа, защото ако ни показват само Фериде и новия и живот докато Кямран е някъде другаде ще се лишат от главния си актьор за дълго време и това едва ли ще се хареса на зрителите. Освен ако не ни ги дават паралелено: животът на Ф без К и на К без Ф.

За предложението и аз не съм изненадана. Беше много показно и пресилено за едно момиче с плашливо като на птиче сърце, тя дори все още не е започнала да му вярва истински. От къде да е 100% сигурна, че това не е някоя от жестоките му шеги, от които толкова си е патила до сега. Изводът, който си правя е, че и Фериде и Кямран винаги трябва да слушат сърцата си, когато се отнася за отношенията им един към друг, но този извод те за себе си май ще си го направят чак накрая.  Peace

Усмихнат неделен ден!  Hug

# 419
  • Враца
За края да,  Мами  Heart Eyes  Hug, ама на нас спешно ни трябва една още сега Grinning! Започвам да се изнервям вече, за вас и за него не знам ....
Crazy 

Точно затова ми се иска сериала да има само 1 сезон - дори с хиляди разводнявания и интриги не виждам какво толкова могат да дават напр. 2 сезона, да не говорим за повече. Ние от сега се нервим, а сме само началото на историята им.
Иначе, ако дават до края на първи сезон действието само до нейното заминаване  Shocked Shocked Не знам ще ми стигнат ли нервите за такова разтегляне Laughing Laughing Laughing

Киара,  Hug

Няма начин да не им дават паралелно животите - и сега докато той е в Мадрид, а и след това, когато тя е "скитница" без дом (какво бихме правили без главния си герой???Laughing LaughingLaughing Laughing Без него този сериал няма да е това, което е в момента). На един от първите трейлъри даваха, когато тя пишеше дневника в онова село, Кямран дойде под прозореца и с куфар в ръка, предполагам да я търси. И в книгата е така - в началото след нейното бягство той я е търсил и ходил до селото, но това се разбира накрая при един разговор межсу него и неговия чичо Да се надяваме да гледаме интересно замислени неща.

Прочети книгата - заслужава си - чете се на един дъх. Дори и сега паралелно със сериала ще ти е интересна и ще знаеш в основното действие какво да очакваш.   Hug
(Иначе този сериал е много по-интересен и раздвижен - нови герои, нови характери на Кямран и Фериде, особено Кямран  Laughing Laughing)

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 12:06 от mama_an_ji

Общи условия

Активация на акаунт