Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 5

• 75 155
  • 735
  •   1
Отговори
# 420

Мами, някъде в първите теми имаше линк към турската преса за това какъв  е хонорара  на главните герои. Там бяха писали, че става дума за 30 или 50 серии, не мога да си спомня цифрата, но като че ли бяха 30 .... Мисля си, че независимо от истерията с рейтинга, те се придържат към първоначалния план.

Киара, и аз препоръчвам да я прочетеш Peace. До следващия епизод си готова, а ако имаш време - още до полунощ  Wink Така ще можеш  хем да усетиш романа, хем да се насладиш на интерпретацията на целия екип от филма  Hug

# 421
Здравейте, момичета. Хубав ден ви пожелавам.  Hug Hug

Благодаря на всички за това, което сте поместили- фрагмана, превода, новата серия, снимки, клипове, информация, коментари. Златни сте.   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes     smile3525  newsm51  smile3525  newsm51
Мами, Диди,  Peace  и аз съм за 1 сезон, но силен. Няма какво повече да разтягат в 2 сезона.

Няма да скрия разочарованието си от анонса. Съжалявам, но този път сценаристите не могат да ме убедят в правилността на постъпките на Фериде. Оставям настрана приказната сцена с предложението, която имаше за цел  да ни извади от реалността, подарък за зрителите, красив завършек на прекрасния любовен епизод. Кямран искаше предложението да е необикновено, както той се чувства, опиянен от щастие. Да, избърза малко с предложението, но е преизпълнен с чувства, които повече не може да таи в себе си. И ако следваха логиката, отговорът /а и по романа/ трябваше да бъде "да". Съгласява се, не го унижава пред всички, а след време пак се започват проблемите, както си знаем, както е по романа.
 И какво означава изречението от озета, че Кямран не успял да спечели доверието на Фериде? Какво повече трябва да направи Кямран? Да се влачи по корем, или да си направи харакири?
Това, което прави Фериде е лишено  от логика, да не кажа, че е направо глупаво. Не и трябват Селим, Нериман и Неджмие. Тя сама си е най-големият враг. И в озета пише, че сърцето й ликува. Започвам да си мисля, че й доставя удоволствие да наранява мъжа, който е паднал в краката й от любов. Да не би да не е сигурна, че го обича, или че той нея не я обича?
Изясниха си отношенията, Фериде разкри болката от всички обиди, натрупали се в нея, успя да нарани сърцето му до кръв, за малко да го изгуби, но все пак навреме се взе в ръце. Простиха си всичко, обясниха се, той лети от щастие, боготвори я. Фериде чу думите, които идваха от душата му, убеди се, че тя е всичко за него и че сърцето му ще бие само за нея. Но, ей така, изведнъж, реши да се държи дръпнато и да капризничи.
Ако беше Фериде от романа, щях да разбера постъпките й, защото онзи Кямран не направи кой знае какво, за да я убеди в любовта си. А и Фериде там е много дива и през цялото време не позволява никаква близост.
Докато нашата Фериде се гушка 2 нощи с Кямран в колибата, беше готова за целувка под дървото, насърчава го, каза му открито, че го обича и след това направи завой.
Разбирам, че искат да доближат героинята до тази от книгата, за да оправдаят постъпките й и да разтягат действието, но до този момент Фериде 2013  е много по-различна, както и Кямран- смел, умен, решителен, държи на честта, нежен, грижовен. И затова тази серия ми идва като изсмукана от пръстите.
Вече ще знам, появи ли се Кямран с хубавото си синьо палто, нищо добро не ни чака. 

На всичкото отгоре, сега и Бурак го мисля. По Канал Д са съобщили за раздялата им с Джейлан. Как ли ще му се отрази това на играта? Сигурно страда и е нещастен. Започвам да си искам Паячка обратно.  Praynig  Praynig

# 422
Любов на сета - "д-р Селим" и "Мари". Wink

http://www.acunn.com/haber/calikusu-asiklari/118751

# 423
  • Враца

И какво означава изречението от озета, че Кямран не успял да спечели доверието на Фериде? [/b]Какво повече трябва да направи Кямран? Да се влачи по корем, или да си направи харакири?
Скрит текст:
Това, което прави Фериде е лишено  от логика, да не кажа, че е направо глупаво. Не и трябват Селим, Нериман и Неджмие. Тя сама си е най-големият враг. И в озета пише, че сърцето й ликува. Започвам да си мисля, че й доставя удоволствие да наранява мъжа, който е паднал в краката й от любов. Да не би да не е сигурна, че го обича, или че той нея не я обича?
Изясниха си отношенията, Фериде разкри болката от всички обиди, натрупали се в нея, успя да нарани сърцето му до кръв, за малко да го изгуби, но все пак навреме се взе в ръце. Простиха си всичко, обясниха се, той лети от щастие, боготвори я. Фериде чу думите, които идваха от душата му, убеди се, че тя е всичко за него и че сърцето му ще бие само за нея. Но, ей така, изведнъж, реши да се държи дръпнато и да капризничи.
Ако беше Фериде от романа, щях да разбера постъпките й, защото онзи Кямран не направи кой знае какво, за да я убеди в любовта си. А и Фериде там е много дива и през цялото време не позволява никаква близост.
Докато нашата Фериде се гушка 2 нощи с Кямран в колибата, беше готова за целувка под дървото, насърчава го, каза му открито, че го обича и след това направи завой.
Разбирам, че искат да доближат героинята до тази от книгата, за да оправдаят постъпките й и да разтягат действието, но до този момент Фериде 2013  е много по-различна, както и Кямран- смел, умен, решителен, държи на честта, нежен, грижовен. И затова тази серия ми идва като изсмукана от пръстите.
Вече ще знам, появи ли се Кямран с хубавото си синьо палто, нищо добро не ни чака.  

На всичкото отгоре, сега и Бурак го мисля. По Канал Д са съобщили за раздялата им с Джейлан. Как ли ще му се отрази това на играта? Сигурно страда и е нещастен. Започвам да си искам Паячка обратно.  Praynig  Praynig

Според мен ще му се отрази мнооого добре - ще бъде неотразим. Blush Ще видите  Laughing Laughing То със тези сцени в последния епизод не само ние сме тръпнали.Laughing Laughing  Ако е вярно - никакви Паяци повече Crossing Arms Joy Joy (не ми хареса от пръв поглед)

Момчето даже си е стегнало и багажа вече Laughing Laughing

Това в озета може да е и подвеждащо, за заблуда, точно на това не му вярвам много.

А Фериде донякъде я оправдавам, това са нови и плашещи усещания за нея - докосванията са вече с друг прочит  Laughing Laughing Тя не случйно потърси съвет от калфата - не е наясно как да се държи - "Но сега имат други отношения. Любовта между тях прие странен обрат...Как да кажа .. Като връзка между мъж и жена..... Това положение много я тревожи" Не и е лесно на Фериде да приеме новото си положение - на обичана жена. Докато Кямран имаше с кого да сподели за това, че тя се държи по-странно от преди и получи много добър съвет от баща си, нашето птиче, което има по-голяма нужда от съвети - няма с кого да сподели и да получи добър съвет. Тази Фериде не я съдя много строго Grinning Grinning  А Кямран можеше да го раздава по-леко - да не я притиска толкова по ъглите Laughing Laughing и да я подплаши като сърничка Laughing Laughing

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 13:39 от mama_an_ji

# 424

Мони, споделям написаното по всички параграфи!  Heart Eyes

Тази Фериде наистина е различна и тук идват малко в повече увъртанията. Нали казваше, че иска да я обича не като сираче, сега какво не ѝ харесва, че отношенията им стават като на мъж и жена... Ама, филм, какво да правиш, от вторник до вторник трябва да сме на нокти  Wink

За другото - не е важно какво мислят феновете и дали харесват Джейлан, а какво иска той. Ще ми е тъжно за него, ако страда. На премиерата и наградите на ELLE изглеждаха добре, но те си знаят ... Ако е края, дано да е за добро, както се казва. Капризни глезли не му трябват. Той не изглежда с труден характер, от всичките му колеги такива хвалби дойдоха... а и очите не лъжат много. Игра, не игра, душата се вижда малко или много...

Мами, какво казваш - с багажа и при Фахрие Simple Smile
де да беше толкова лесно  Heart Eyes

На Дениз му излязъл късмета  Flutter
Живот - едни се събират, други се разделят. Бурак с Джейлан нали няколко пъти се разделял и събирал заради ревността ѝ .... може и сега да стане така..

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 13:40 от didibu

# 425
Здравейте Hug

Гледам да не пиша много , че нещо не ми е добре , но не се сдържах.
Моето мнение за поведението на Фериде се доближава повече до това на Мами
 Добре ,де като я обича  и тя "пърхаше" от щастие когато падна в прегръдките му , той защо отиде да се утешава с други милувки и любов Mr. Green
Нали тя си изпати в пансиона за толкова отсъствия когато го спасяваше и подписа бележката от Левент ,а той я изхвърли като мръсно коте от кабинета на Селим крещейки ,че не иска да слуша.

Е помислихте ли как се почувства  /преди още да знае истината /появата на Нериман в парахода.
Нея наистина нямаше кой да и каже да се  отдадеде на любовта и послуша сърцето си.

Не я ли предаде и Мери т.е нямаше и приятелки .
Откъде да и дойде кураж да се гушка и целува с Кямран.Нали в къщичката го гледаше с такава любов ,а той почти и се подигра напомняйки Нериман.

Според мен не е пресилена нейната нерешителнос ,та всичко се случи за 2-3 седмици.

# 426
"Селим" и "Мари" много сладки. Докато някои се наумуват, други ще се налудуват.  Laughing

Момчето даже си е стегнало и багажа вече Laughing Laughing

Joy Joy Joy     Мами, де да можеше и да е вярно.

Но мисля, че причината не е във Фахрие. Паячка не е свикнала да си кротува. Сега Бурак няма много време за нея, работи човека, а през свободното време тича на обектите /ресторантите/  Grinning. Няма време за нощни клубове, както беше преди и девойката скучае. Във вторник, когато се излъчва сериала, тя е била на футболния мач, откъдето е качила и видео в Инстаграма. И преди Бурак, е била с някакъв футболист. Абе, разиграва го Бу. Те си знаят какво се случва, обаче папараците веднага надушват.

Мами, Себи, не мога да я оправдавам винаги Фериде за всичките и постъпки. Себи, това, което казваш са минали неща. Те си изясниха отношенията, Фериде успя по същия начин да му го върне, той разбра всичко. Не е нужно отново и отново да се връщат към тези обиди. Когато човек обича, трябва и да прощава, а не да натяква какво било и как. И Кямран я попита:"Ти искаш да ме боли ли, Фериде?" Не, няма право така да си играе с неговите силни чувства, в които вече е напълно убедена. Нали искаше да я обича като жена, а не като сираче? А и преди й беше приятна неговата близост, та чак й се прииска отново да отидат в колибата.  Laughing
Мами, аз виждам голямо противоречие в образа на Фериде, който градиха до този момент и това, което ще видим в 12 еп. За мен не е убедително, не им вярвам.
Ще им простя само, ако има гранде сдобряване, т. е. Фериде като разбере, че го губи завинаги, ще бъде готова и тя да покаже силни чувства. И химическата реакция при срещата да ни отнесе.  Joy

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 14:29 от Moniiica

# 427
Една слабост в играта им забелязах....След сцената с палтото,излизайки навън,се получи така,че и двамата не бяха още в роля  и не можаха да овладеят смеха си,което беше не на място в този момент..Ама това да им е кусурът! Heart Eyes

# 428
  • Враца
Мони,
Аз нямам предвид точно Фахрие - това със снимката и се получи без да искам  Wink, но нямам нищо против. Няма значение коя ще е и кога ще е - важното да няма ревнив човек до него, защото е ужасно все да си на тръни. Пожелавам му да си намери добро момиче и интелигентно момиче.  Praynig

Струва ми се, че този път почти нищо не ни казаха с тези два фрагмана и има някаква уловка. Не всичко е така, както изглежда на първо четене. Мисля си, че всичко ще си има логично обяснение, всяко едно действие на Фериде ще ни бъде обяснено по някакъв техен начин - дали сега или по натам във времето, както ставаше досега. Дори този фалшив никях, започвам да си мисля, че беше вкаран, само, за да може в 11 еп.  Кямран да разбере какво тя е направила за него. Иначе нямаше как да му каже - "Ти знаеш ли аз какво направих за теб". Но да дойде вторник, а после и превода.  Simple Smile

Усмивчице, и аз го забелязах това и даже се учудих да не би да липсва някой кадър, но щом режисьорите са решили да го оставят така, ние пък ще го приемем Grinning
Важното е, че Фахрие и Бурак се забавляват докато снимат и че има веселба на снимачната площадка Grinning Grinning

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 14:59 от mama_an_ji

# 429
Мами, и аз нямам против с Фахрие да се получат нещата. Умопомрачителна двойка са. Ама, едва ли.

Усмивчице, на мен ми се стори, че тя се спъна от силното смущение и затова се разсмяха. А, на мен много пъти ми изглежда, че едва се сдържат от смях. Особено сцената на парахода за "медените устни". Grinning

Зад кадър

Joy Joy Joy

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 15:21 от Moniiica

# 430

newsm10 тя се спъна на стълбите и много естествено реагира с усмивката ( ама дали е планирано или случайно, след което са решили го оставят...  Laughing )

Себи, да се оправяш! Hug
И аз мисля, че измислят повече трудности за Фериде, отколкото трябва. Откакто чу думите му в градината на конака, че много пъти е искал да ѝ разкаже за чувствата си, а тя все го е отблъсвала, и тези от последния епизод в спалнята, когато се правеше на заспала - какво повече може да иска като доказателство?
Откакто К разбра, че тя го обича (след гюлбешекерчетата), единствената му грешка беше, че не ѝ повярва при Селим, но и неговата ревност си имаше обяснение...

Мами, така е - много истории във филма ги вмъкнаха, за да се развият по-пълно взаимоотношенията им на този фон. Затова и аз мисля, че почти нямаше излишни неща от първите епизоди. Иначе може би всичко щеше да е по-постно.

# 431
  • Враца

Монии,   Joy Joy Joy Joy   Развесели  ме Hug
Ах тези рускини  Joy Joy Joy

hahaha hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 15:47 от mama_an_ji

# 432
Моето предвиждане за развитието на сериите е,че с държанието си Фериде ще нарани Кямрян,или ще го постави в ситуация такава,че да се съмнява изобщо в нейната  любов.В точно такъв момент е възможно той отново да потърси ласките на Нериман/пословичните "ангели" на мъжете/.Такава постъпка може да прогони Фериде далече от любимите и хора.Поне за сега това ми се върти в главата като сценарий.

# 433
Изгледах с превода целия епизод и ... чакам и българския превод. Няма насищане. Joy
Това, което забелязах сега е гласът на Фахрие. Освен, че е много мелодичен, този глас изразява много нюанси на чувствата на Фериде. В това според мен е силата й. В Бурак - очите и усмивката му, разбира се - смърт. Laughing
Аз не се разстройвам заради липсата на отговор на предложението на Кямран. След първоначалния ентусиазъм осъзнавам, че след толкова стремглаво развилите се събития от 11 серия Фериде е изплашена - и от своите чувства,  и от тези на Кямран. Нормално е да избяга според мен, а след това да тича, като разбере, че заминава за Мадрид. Ако така се развият събитията н 12 еп... Намирам, че приказното предложение си извираше от самата душа на Кямран и ... хехехехе - скандализира пансионерките. Joy И това ми харесва. Въобще, нямам никакви забележки до тук. Peace Любовта е трудно нещо. Laughing Ей и Паячка - при всяка роля на Бурак не издържа и ... предизвиква кризи.

# 434
  Диди Hug благодаря ти !Оправям се но не съвсем. Рисковете на професията  Laughing

Наистина последните два дни  , чета всичко но може и да съм  пропуснала момента /в предварителната информация  за 12 .ти епизод/

Стана ли въпрос къде и кога  се случи нещо ,което нарани, засегна  Фериде .....

Обиди ли я някой newsm78

Някой засегна ли доверието и към Кямран Shocked Rolling Eyes Shocked

Мисля , че ако се "лигави" и капризничи  без основание , ще съм първата която ще я укори Sad

Общи условия

Активация на акаунт