Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 5

• 75 074
  • 735
  •   1
Отговори
# 570

Ох...и на мен ми е малко трудно с новия дизайн. Rolling Eyes Rolling Eyes #Crazy #Crazy #Crazy

Два пъти повече време губя докато се ориентирам , но се  надявам бързо да свикна.
 Катя Hug
  Сега изгледах пак финалната сцена на 12 серия. Много тревожност,обърканост и надежда имаше в очите и на двамата.

Мисля си ,че  в  13 серия  ще гледаме и още по-силна  и спокойна но страстна   любов  Hug
 Това ще се случи ,защото Фериде знае колко много я обича за да и предложи брак  с толкова красиви думи , а вече и Кямран е сигурен в любовта и към него  с това догонване преди да замине. Thinking Thinking Thinking

Къде е фрагмана Rolling Eyes newsm78 за 13 -та серия Laughing

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 19:41 от sebilMM

# 571
  • Враца
bertha date='18.12.2013, 18:30

Цитат
О  серии
Кямран не дождавшись Феридэ решил уехать ,а точнее уплыть в Мадрид , там живет брат Сейфеддина , Кямран там и учился на медицину , показали как перед отъездом Феридэ уговоривала подростка Кямрана  , чтобы не ехал , иначе не с кем будет спорить ,скандалить , ну и заниматься уроками..
Сначала Сейфеддин решил отправить туда дочь ,но Неджмие решилась пойти к Кады, как раз в тот день когда мать решила следить за ней..Бесимэ тоже увидела поступок дочери.Нед обвинила семью в покрывательстве блуда и заявила на себя с Селимом..А поскольку речь идет о потери девственности Кады, как и обычно делается в таких ситуациях,позвал отца , то есть Сейфеддина и предложил поженить молодых , а иначе Нед грозит тюрьма, как и Селиму.. Сейфеддину пришлось принять , но Кямран возрозил и сказал , чтобы Нед после наказания послали к нему в Мадрид.Родители решили поступать по своему. Так что, Кямран вернется с Феридэ и устроит скандал и опять уедет , но на этот раз окольцованный

Продолжение:
Тем временем Нед уговорила семью врача Васфи на материальную компенсацию , которую заплатит Левент прощаясь всем своим имуществом , но взамен он возмет на себя  с Селима все обвинения и будет сидеть в тюрьме короткое время ,казнить его уже не будут. Селим же признает себя виновным в блуде с Нед и заявит о желании жениться. Так Селим и рассказал глав.врачу .. Сказал , что виноват его приемный отец , а семья Кямрана хотят его оклеветать потому , что у него связь с их дочерью, а он хочет жениться и что скоро станет отцом..Глав.врач,  которому надоело давление Кямрана поверил Селиму и услышав за дверью разговор Сейфеддина с Кямраном о том , как надо увозить Нед подальше от ''паршивого Селима''- перешел на его сторону и не пытаясь переубедить подписал заявление Кямрана об уходе..
К Левенту ходила Нериман и он соглосился .. Так , что он скоро на свободе и  опаснее прежнего..
Певица не равнодушна к Сейфеддину. Она настаяла , чтобы новый занавес для сцены купили у него . Ее товарищ по работе подозревает о ее отношении к Сейфеддину и потому и болтал все время , мол почему мы сюда пришли , такие ткани можно найти везде .. А певица делает вид , что парень хочет сбить цену.Но парень понимает в чем дело , как и Сейфеддин Simple Smile

http://www.ashkimsin.ru/chayxana/topic20635s2370.html?start=2370

Дали е така с уговорките на Недмие?   Thinking Thinking

Фрагман си нямаме все още Sad

# 572
Мами интересни събития ни чакат  ,ама с пускането на Левент на свобода  не ми харесва .
Пак ще започне с гадостите си Cry Sad Sad

Ама много са сладки.

# 573
  • Враца
Зад кадър Simple Smile

Скрит текст:

# 574
Оф,първо-най-после се "вмъкнах" в новия форум,а то от вчера ме изплюваше непрекъснато!
Трудна ми е новата визия и не съм видяла къде са разположени всички функции,ама ще го гледам после.
Сега за серията...
Цитат
Мами, да, поне това, че не беше нейна вината я оправдава.
Ама той как страда през цялата време, а тя не показа кой знае какви терзания.
Е защо никаква емоция не се изписа на лицето на Фериде?
Марти, точно такъв епизод очаквах.
Ей това мнение най-много се доближава и до моето усещане!
Даже повече-аз мисля,че Бурак изнася целия филм на плещите си!!!
Всичко,абсолютно всичко,което може да се изрази с думи в ситуация като тази той го пресъздава !
Не мога да кажа обаче същото за Фахрие!
Действително-много я харесвам и като визия,харесвам смеха и,гласа и...Но!До там!
Не прочетох нищо,ама нищо на лицето и освен смръщване на вежди,чупене на устни и приведена напред стойка,готов за караница!
Има турски актриси,които даже с мръдването на малкото си пръстче казват всичко,което трябва да се каже  във филма....Ако не гледам преведените серии,така,както не разбирам езика оставам с впечатлението,че младият мъж умира от несподелена любов по една скандалджийка,по една разглезена пикла,която от време на време решава,че май /дали,ама надали/ го обича??? newsm78
В книгата е предадена нейната огромна любов,толкова огромна,че самата Чучулига се страхува от нея и даже пред себе си не я признава!
В този филм май е обратното..Или поне отстрани така изглежда!
Който не е чел книгата остава с впечатлението,че Кямрян обича до безумие Фериде,а тя си играе с неговите чувства!
Значи-беше готова с фиба да маха решетките на вратата на стаята,а като ги пуснаха съвсем кротко си ми и чистицяла вечер и даже през ум не и мина да избяга,да отиде при Кямрян и да му обясни какво се е случило....
И нищо от това,че била наказана-на сутринта как тръгна,решена на всичко и готова ако трябва през трупове да мине...
Не ми стига да знам само,че Фериде обича Кямрян!Аз това го знам от книгата!Искам да го видя във филма,който гледам,искам да го усетя,да го почувствам и да и повярвам!Защото другото ще значи,че тя се справя слабо с ролята си,а предстоят епизоди изцяло посветени на нея!
Надявам се да не изляза права и да не се разочаровам от ефекта,който като цяло филма произвежда върху мен,защото и аз съм влюбена в книгата и не искам да бъда тотално разочарована!!!

# 575
Действително-много я харесвам и като визия,харесвам смеха и,гласа и...Но!До там!
Не прочетох нищо,ама нищо на лицето и освен смръщване на вежди,чупене на устни и приведена напред стойка,готов за караница!

Фахрие Евджен едва ли има вина за режисьорските и сценарни недоклепаници. Всички си следват сценария и си слушат режисьора. Включително и Бурак. Лично за мен е притеснително, че последните серии водят до някакъв идеализиран Кямран за сметка на главната героиня Фериде. И както е видно, поведението й вече започва да дразни зрителя.  newsm12

# 576

Фахрие Евджен едва ли има вина за режисьорските и сценарни недоклепаници. Всички си следват сценария и си слушат режисьора. Включително и Бурак. Лично за мен е притеснително, че последните серии водят до някакъв идеализиран Кямран за сметка на главната героиня Фериде. И както е видно, поведението й вече започва да дразни зрителя.  newsm12
newsm10
а може толкова да може newsm12

# 577
Абе, Фахрие си е много добра и щом така се държи, явно така изисква сценария.  ooooh! Почвате да ме дразните вие пък с това идеализиране на Бурак. Peace Когато трябва да показва любов Фахрие я показва.  Wink

# 578

Фахрие Евджен едва ли има вина за режисьорските и сценарни недоклепаници. Всички си следват сценария и си слушат режисьора. Включително и Бурак. Лично за мен е притеснително, че последните серии водят до някакъв идеализиран Кямран за сметка на главната героиня Фериде. И както е видно, поведението й вече започва да дразни зрителя.  newsm12
newsm10
а може толкова да може newsm12

нееее, грешиш, за мен Фахрие е доста добра актриса, нарочно избягвам думи като Невероятна и Най-добра, защото като че ли с тях се идеализира самата персона...
Още от времето на Листопад-а се загледах в нея, и макар по онова време,когато сериала се е снимал,тя да е била малка, все пак показа доста добра игра, такава, каквато не може да се види от всяка друга... актрисата, която игра Лейля например си бледнееше доста ....
Тази година попаднах на филма EVIM SENSIN, също с Фахрие...щом го изгледах веднага и станах фен. Играта й там е .... не мога да я опиша... само тоя,който е гледам лентата,може да разбере за какво говоря...
Именно и заради нея започнах да гледам и Чучулигата, пак заради нея и образа,който пресъздава прочетох книгата днес.. играта и е доста добра, имам чувството,че сценаристите се стараят да прецакат нещо,не знам защо така си мисля. Фахрие се справя добре с играта си,на мен ми харесва изключително много, и тази бенка на бузата вкарва лек сексапил  Hug

Аз пък не ви разбирам защо толкова много хвалите Кямран, а пренебрегвате Гюлбешекер , сигурно защото очите ви виждат първо мъжкото..  Joy

# 579
  • София
 Не мисля,че героинята не се справя...по-скоро замисъла на сценаристите е такъв.Фахрие се справя чудесно.Що се касае до героя,той си играе на 100% и е невероятен.И нека изчакаме...едва 12 епизод мина.Малко в повече са задълбали върху героинята Неджмие и героя Селим...

# 580
Малко в повече са задълбали върху героинята Неджмие и героя Селим...

Малко повече?  smile3515
Мен, ако питаш, направо са си главни герои.

# 581
Марти, Криси,   Hug  подкрепям.  Hug

Аз гледам сериала заради Фахрие и ако не участваше тя, изобщо нямаше да започна да гледам.  Heart Eyes  Peace Разбира се, впоследствие ми допаднаха и другите актьори, а заедно с Бурак са много харизматична двойка. Wink Heart Eyes Иначе Ф. като Фериде е невероятна, според мен. Peace

# 582
Марти, Криси,   Hug  подкрепям.  Hug

Аз гледам сериала заради Фахрие и ако не участваше тя, изобщо нямаше да започна да гледам.  Heart Eyes  Peace

когато лятото, разбрах, че от Канал Д са решили да правят екранизация на романа, нямах мнение по въпроса, след 2-3 дни разбрах, че за главни герои се спрягат Мерве Болоур и Бурак Йозчивит ... казах си,че ако беше някоя друга щях да го погледна,но щом тя ще играе - НЕ !!! А в последствие, когато е било взето решение Фериде да се изиграе от Фахрие се зарадвах много. Не искам да обидя ако има тук фенки на Мервето,но за мен тази личност е много дразнеща,едва я понасям до Къванч в Кузей.. С две думи,искам да кажа,че Фахрие наистина придаде добър образ на лирическата героиня, друг е въпроса, че сценаристите не ги бива.. Тимур Савджъ / или Тимс беше не знам / са сключили договор за 1 сезон и доста пари са били изсипани за този проект, което си е било рисковано да се направи, при положение,че не е било ясно как ще бъде възприет сериала от зрителите на канала. Дано положението се оправи вече и сериала завие към друата отправна точка - превръщането на Фериде в зряла жена и превръщането и в истинска учителка, ако ме разбрахте за какво говоря... любопитно ще ми е обаче тогава, какво ще прави Бурак, няма ли да се снима в сериала през другия етап... ?!

# 583
  • Враца
Марти, Снежи, на мен Фахрие също ми направи впечатление още в Листопад, първо много се учудих, че е възможно да има толкова красиво момиче в тези турски филми/честно казано гледала съм 2-3 сериала, заглеждала още няколко - безуспешно, но знам доста турски актриси - говорим като визия/, после ми хареса и как се справя с ролята си.   Преди време гледах и "Моят дом си ти"  (Еvim Sensin) и ето тук Фахрие ми влезе в сърцето. Това е моята любимка от турските актриси.
А в нашият сериал мисля, че се справя чудесно.  
Честно казано за Бурак не бях и чула до "Чучулигата", но двамата са невероятни, има някаква магия когато са един до друг .

# 584
Снежка,Марта,Криси Hug
Може да сте прави,може аз нещо да не съм довидяла,може!
Ще гледам още по-внимателно нататък...
И да допълня мнението си-надявам се сценаристите да са наблегнали на факта,че доста често думите се разминават с действията и,че Чучулигата без много-много да говори обича за цял живот с цялото си мъничко сърце,а Камрян въпреки сладките приказки за голяма любов в крайна сметка я наранява до степен,че да напусне за дълги години дома,дълбоко обидена и наранена.../поне по книгата/.
Но имаше и надявам се още много моменти да има в които може да се покаже по-дълбоко преживяване на случващото се.МОЖЕШЕ ДА ИМА СКРИТИ ПОГЛЕДИ,МАЛКО СЪЛЗИ,ФАНТАЗИИ,МЕЧТИ,ОГЛЕЖДАНЕ,ИНТЕРЕС,ЛЮБОПИТСТВО,ВЪПРОСИ,ВЪЗДИШКИ-все неща,присъщи на влюбено,младо момиче,тръпнещо да види любимия,да чуе нещо за него,да се усмихва на мечтите си,да се притеснява,че любовта и може да бъде несподелена,че ще го разсърди,че няма да го види-ей такива неща дребни,но абсолютни доказателства за невинна,първа любов!
Това го видях при Кямрян.При Фериде-не!Имаше малко загатване за нещо такова,но бързо беше потулвано още в зародиш.А всичко това можеше да ни бъде показано в моментите,в които Фериде остава сама със себе си.
На въпроса за Бурак-не,не го фаворитизирам!За първи път го гледам!Имам си друг любим турски артист!Просто казвам това,което виждам,а дали е същото,което виждат и останалите ще се разбере,когато  споделим мненията си! Hug

Общи условия

Активация на акаунт