ОКТОМВРИЙКИ - Тема 1

• 29 901
  • 635
  •   1
Отговори
# 90
Портокали, не знаех, че при варицела се изписва антибиотик. Ако можете да го избегнете? Консултирай се с друг лекар... Много неприятно, толкова мъничък с пъпки Confused Ти как си, възстановяваш ли се? Пожелавам ви скорошно оздравяване!

Краси,
пожелавам да е най-безобидният вариант, стискам палци Hug

# 91
Cacao , Sol не знам и на мен ми бяха предписали антибиотик плюс крем за лицето и крем за тялото и пъпките завехнаха за има няма няколко дена а на лицето точно на другия ден и изчезноха а бяха почти гноясали , а относно докторката първоначално ни изписа само за облекчение на сърбежа и кремче но стават повече и повече пъпките, консултирахме се и с друг лекар и той каза , че при това положение трябва да вземе антибиотик който е за деца не знам какъв ще е този антибиотик.
Сол аз оздравях преди седмица и точно тогава както казаха лекарите и мъника се разболя.

# 92
Вземи и друго мнение, не виждам какъв е смисълът от антибиотик при варицела и то при толкова малко бебе.

# 93
Краси, Портокали, стискам палци бързо да се оправят мъниците.
Моето е от днес със зверски конюктивит на едното око- направо е залепнало. Джипито не си вдига телефона.  #2gunfire
Да споделя едно интересно място в интернет http://www.fitbabyhotmama.com/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5-%D0%B9%D0 … BE%D0%B3%D0%B0-3/ - вече се опитваме да спортуваме с дребосъчка

# 94
Вие през колко време храните бебетата .. Ние вчера навършихме два месеца  и му наложих 4 часовия режим... но не съм сигурна .. да не му е много рано

# 95
Вие през колко време храните бебетата .. Ние вчера навършихме два месеца  и му наложих 4 часовия режим... но не съм сигурна .. да не му е много рано
Опитах се да вкарам 4-часов режим, но после реших, че е много малка и пак си я храня на 3 часа, 6 пъти на ден. Засега така е добре.
Вие смятате ли да захранвате бебчетата или чак след 4 месец?

# 96
Запис и от мен в темата ...
Да се похваля - за първа нощ не сме яли нощем ...А днес навършваме два месеца .Та мисля да приключваме с нощното хранене , дано да стане !
Ние също имахме проблем с оригването и повръщането,педиатърката ни посъветва да го изправяме по няколко пъти по време на ядене ,да ви кажа - помага !

# 97
Едно не мога да разбера - защо ходите на лекар, а после питате тук, във форума, дали да прилагате съответната терапия. Ако нямате вяра на лекаря си, сменето го с такъв, на когото имате доверие.  Peace

При усложнени форми на варицела се прилага антибиотик от рода на цефаликсините.

Акулска стръв, съчувствам ти. Ние от болницата си го влачим конюктивита. Пуснахме антибиограма. Оказа се, както и предполагахме, златен стафилокок. До тук сме направили 4 курса с различни антибиотици, към които уж е чувствителен, ефектът е малък. Вече не му слагам капки, почиствам само с антибактериални кърпички. Дано при вас да не се проточат толкова нещата!  Hug

Ротавирусна ваксина няма да слагаме.

# 98
Да се оплача, че и ние сме болни  Sad . Сиана кашля и киха, на прегледа се оказа, че за малко да се получи бронхит. Сега е на антибиотик, сироп за кашлица, Биозин кидс и спрей за нос. Забелязвам подобрение, защото започна да отделя секрет. Плюс това и аз съм болна, май от мен прихвана... Cry

# 99
  • София
Здравейте, искам да попитам вие с какво мажете личице на бебе. Че нещо се зачудих..аз слагам крем само като излизаме /Колд Крем/ и почиствам с мицеларна вода/ако не мия с вода/, ама вкъщи като не излизаме не овлажнявам кожа newsm78

# 100
Каталония, как диагностицираха и назначиха антибиотик? Какви изследвания правихте? При нас има секрет в нослето, който не успявам съвсем да изтегля с помпичката. Като е по гръб и се дави, на мен ми прилича на кашлица. Личната твърди, че е нормално, да слагаме само физиологичен разтвор. Каката обаче е с хрема и кашлица, притеснявам се да не е прихванала от нея Confused та се чудех какви изследвания да пусна в понеделник newsm78 Бързо да се възстановявате Peace

Бебедж, наистина не знаех за приложение на антибиотици при варицела, мерси за инфото Peace

# 101

Mоето бебенце през деня се храни на 3 часа, последното й хранене е вечерта след банята й. От 8,30 до към 9 я храним и след това спи до 6, от там нататък се храни на по 3 часа/ 3 часа и 15-20 минути понякога, зависи от нея.

# 102
Зоринка  на кърма или на АМ сте ?

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 14:33 от Dud0JLuHka

# 103
БебеДЖ първо вярвам на доктора си но по-принцип те предписват антибиотици като желирани бонбони  Naughty и съм се допитала не до един а до няколко доктора.
Попитах най-човешки за мнението на по-опитните майки но аз си имам собствено мнение и мога да реша какво да давам на детето си.

Аз сега пък друго двайсет , вчера правихме секс с ММ и имаше кръв не много но я имаше и в понеделник съм на преглед , малко съм притеснена но и той си беше доста грубичък , а до сега от както съм родила сме правили поне 5-6 пъти и всичко беше ок.
 Реших да не давам антибиотика на малкия и се надявам да мине и без него , не ми харесва идеята на толкова малко дете антибиотик.

Ние сме изцяло на кърма и давам на поискване нито имаме някакъв режим нито бих искала да си оставя детето гладно а и едва ли ще издържа да го слушам да реве , че той става нетърпим като е гладен, преди няколко дена реших че искам да отида до един магазин за аксесоари и разбира се моя хубосник такъв рев такова чудо направо ме побърка.

# 104

На АМ, не даваме точно определена доза всеки път, не зная добре ли правим. Вечер й даваме 200 мл, през деня по 170-180, от два дни така пробваме.

Общи условия

Активация на акаунт