ОКТОМВРИЙКИ - Тема 1

• 29 723
  • 635
  •   1
Отговори
# 570
Шушка по-какво се разбира кога започват да никнат зъбки , аз сега като четох из интернета то на нас май ни никнат зъбчета защото от някъде 10 дена има обилни слюнки , нервен е , реве и то много и се чудя да не е това пък ние да си мислим , че е колики.

# 571
  • Габрово
И ние от няколко дни имаме слюнки, на моменти доста обилни, а не е ли малко раничко за зъбки? Simple Smile

# 572
И ние започнахме от скоро да се плюнчим е не много, ама се дави от време на време, не ги гълта. И на мене ми се струва раничко за зъбки, но при всеки е различно

# 573
Портокалче, освен слюнката, плачът за зъби е различен от този за колики, поне аз го различавам. При коликите също малката се гърчеше, при зъбите е само плач, не мога да го обясня точно. Иначе опитай да и почешеш венеца с биберона например, нашата се успокоява и се кротва. Не е рано за зъбите, при каката също почнаха около 3. месец, а в деня на 7. месец избиха двата долни на веднъж. Сега си заемат позицията доколкото знам и затова трае доста време, не изникват веднага.

# 574
Започват да им работят слюнчените жлези,но не е развит гълтачния рефлекс и не могат да се сетят да гълтат слюнките,затова се лигавят.За зъбки май е още рано

# 575
Портокалче, пробвай да изцедиш кърма и да дадеш с шише- така ще разбереш беберона ли не харесва или АМ. Иначе моята бебка чая с шише го пие.
За зъби и аз проверявам защото много си гризе ръцете. Вашите деца могат ли да хващат предмети имам чуството, че моето освен да си напъха ръцете в устата друго не може.

# 576
Шушка, има и активни деца които нямат АДХС. аз водя група за взаимопомощ за възрастни, та има голяма разлика. иначе можеш да я тестваш, зависи на колко гдини е де. аз лично за моята щерка бяхн сигурна че има още на 3-4 годинки, но даскалките в детската ме убеждаваха, че не е така. та преди 2 години бяхме в каритас и там изказаха подозрението и продължихме изслеванията.

Портокали, бяхме на аптамил, сега минах на хип. не съм фен на захарта и ще я избягвам доколкото мога.

и на мен ми се струва рано за зъби. аз си го обяснявам така, постоянно си слагат ръцете в устата и това води до по-обилно слюноотделяне.

# 577
Здравейте на всички и честита нова година.
Бързам да ви попитам нещо.От няколко дни по време на кърмена най вече малкия се криви,извива се плаче и пръцка.
Аз мисля че пак имаме колики.На какво може да се дължи според вас?
И още нещо  някой дава ли изворна вода на девин (аз с нея правя чайчето му)

# 578
roverandom, от какво се е получило това състояние? И в какво се състои, разстройство и бебето не наддава добре ли?
Доколкото се информирах може да е алергия или непоносимост към лактоза. Днес ще го водя на гастроентеролог и ще видим какво ще каже. Някой питаше как ще познае дали детето е с растройство - при нас от 2-3 акания на ден станаха 5-6, промени се цвета и миризмата. Така че, според мен няма как да не се забележи.
И нашия е на етап лапане на ръце и лигавене. Сестра му също имаше период, в който си лапаше и смучеше интензивно ръцете, после спря. Надявам се пак така да стане. За пиенето от шише - четох, че много кърмени бебета отказват шише, ако не са пили от такова първите 1-2 месеца. Затова гледам да давам отвреме на време мляко с шише, за да си поддържа навика. Ще ми се да може и друг да го нахрани освен мен, винаги може да се случи нещо и да се наложи. Дъщеря ми също твърдо отказваше шише, чак на 9-тия месец няъде се научи да пие с накрайник. Преди това бяхме като залепени.

# 579

При нас слюнченето се оказа наистина зъби.И двата венеца са възпалени леко, чеше се с ръчички. Доктора каза, че е напълно нормално сега в третия месец да започне процеса на никнене, но реално зъбките да се появат след два месеца. Изписа ни хомеопатия, защото на моменти е много изнервена и като че ли помага наистина.

# 580
За зъбките - всяко дете е различно. Големия имаше зъбче на 3 мес. и 20 дни, както и една от племенниците ми. Малчо и той май отива на там.

# 581

В Девинската вода,съдаржанието на флор,е 18 пъти по голямо от нормата.Тя не е за пиене дори и при възрастни

# 582
При нас се е случвало по време на хранене да е нервен, но се оправя като го оригна или щом пръцка значи се мъчи да ака и пак се изнервя, че не се получава, но се успокоява бързичко

# 583

В Девинската вода,съдържанието на флор,е 18 пъти по голямо от нормата.Тя не е за пиене дори и при възрастни.По добре вземи на Бебеланд Peace

# 584
Благодаря за отговорите .
Сега да ви попитам за захранването.На нас ни казаха да започнем със зеленчуково пюре.
Всеки ден различно ли трябва да е или да е едно и също?

Общи условия

Активация на акаунт