Отговори
Привет на всички, които имат желание да се включат и споделят своите подобни преживявания.

Идеята на поста ми е, да събера максимално повече информация и да се опитам да противодействам на това унижение.
На 29.11 пред 66 ОДЗ Елица в Панчрево неизвестен отключи колата ми и задигна дамската ми чанта сложена на седалката до шофьора. В нея имаше около 60 лв, дамски принадлежности, хубав парфюм, служебен тефтер с куп важна и безценна за конкурентите ми информация, лични документи - ЛК и шофьорска книжка и най-важното и безценно за мен - пъпчето на дъщеря ми.
Случило се е за 5-те минути, през които съм влезнала и взела малката.
Веднага посетих районното, което се намира на не повече от 150-200метра от детската градина. Оказа се аз съм поредната жертва. Имало много други подобни случаи. Питам се защо полицията не прави нищо за да противодейства, да спре, да открие.......имах усещането, че след малко извършителя ще се мерне за да си подели с тях плячката!!!
Мили родители, не оставяйте вешите си без надзор и споделяйте своя подобен опит и ще се радвам ако споделите вие като пострадали какви мерки предприехте, защото аз исках да разлепя по стълбовете около градината предупредителни съобщения за извършвани кражби, но от полицията разбира се ме посъветваха да не прибягвам до такива действия а забележете:"да се оглеждам" и ако се усъмня да сигнализирам.
Поздрави

# 1
  • София
Чанти се крадат от автомобилите от край време и не само пред детските градини. Щастлива си, че не са ти счупили прозореца, за по-лесно, а са я отключили, така поне прозорец няма да правиш  Peace

ПП Никога не оставяй чанта, куфарче или нещо подобно на седалката на автомобила

# 2
Ние дори и торбичка не оставяме вътре. Пред нашата ясла се случва същото, скоро бяха откраднали един лаптоп. разбиват за секунди и бягат. Около яслата почна да минава една патрулка.

# 3
  • Куциндрел
Явно е нещо организирано, защото в нашата ясла има съобщение да не се оставят ценни вещи в колите и че има вече кражби.

# 4
  • София

Питам се защо полицията не прави нищо за да противодейства, да спре, да открие.......

Как защо? Защото целият наличен полицейски ресурс е струпан в триъгълника на властта с единствената важна задача да я охранява  Wink

Съжалявам, за това което ти се е случило. Много е неприятна загубата на документите, дано ги възстановиш скоро. Просто не мога да повярвам, как се разрасна битовата престъпност в последно време  Rolling Eyes

# 5
  • при късмета
На 29.11 пред 66 ОДЗ Елица в Панчрево неизвестен отключи колата ми и задигна дамската ми чанта сложена на седалката до шофьора.  

Мили родители, не оставяйте вешите си без надзор  
На мен са ми взимали портфейла джебчии в гр. транспорт. Та полицая, който ми издаде бележката за да си извадя документи ми показа закона, да видя, че там пише, че е наказуемо да ги оставяш без надзор. Моя случай не беше такъв, той ми го показа защото исках бележката веднага, а трябва да проверят случая по жалбата и да си я взема след 3 дни. Т.е. ако си оставил ценни неща без надзор, крадеца не е толко виновен. И има някаква логика

# 6
  • София
ако си оставил ценни неща без надзор, крадеца не е толко виновен.
Направо ме закла!  Shocked
Милият крадец, не бил виновен! Виновна е заблеяната патка, която го е изкушила с разсеяността си да си забрави чанатата в колата! Ма как може такова нещо! Да я линчуваме (разбира се, след като чичко милиционер я глоби, че си оставя вещите без надзор и така съдейства за увилечаване на престъпността в района)!

# 7
Няма такова нещо като невиновен крадец.
НО, да си оставяте чантите в колите..... Shocked, къде живеете, че си го позволявате? Rolling Eyes
Аз веднъж установих, че съм си забравила телефона и притеснението ми бе не за телефона, а да не ми разбият колата заради тъпия апарат, ако вземе, че звънне и се "издаде" че е там. ooooh!
Т.е. крадеца е крадец и е виновен.
Но оставени вещи без надзор...... Whistling как разчитате да не ви ги "пипнат"?

ПП. Щом е за споделяне-чанти и вещи се крадат на светофар или в задръстване. Минава, отваря ти вратата и си тръгва с чантата ти, поред очите ти. И това ли не го знаете?
                                     -краде се и цяла кола така. Зимно време много се лъжат, оставят колата отворена, запалена и излизат да си чистят предното стъкло.
                                     -пак пред градина-запален мотор и родители "изтичва" на работеща кола, да остави детето-само десет крачки, ама крадеца си влиза и потегля..

Въобще, много е наивно да си мислите, че една вещ, щом е твоя, оставена без надзор ще е вечно твоя. Ц.

ППП. Увеличен е броят на откраднати автомобили за СФ почти двойно.

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 15:20 от Jizzlobber

# 8
Аз винаги карам заключена, защото съм виждала как се краде така чанта. Шах и мат с пешката е. И са се опитвали да ме свалят от колата - но бях заключена, супер много се уплаших, чаках на светофар много рано сутринта, сама, нямаше други коли. Един ден се опитах да си оставя лаптопа на задната седалка, щото имало камери - още не мога да забравя погледа на мъжа ми - смесица между недоумение и "ти се ебаваш?!", че се и ядоса, че ми е толкова наивно в главата. И е прав.

пп - крали са ми портмонето с документите. Написаха ми акт, да на мен, защото не съм опазила имуществото си. Верно беше минималната сума от 20 лв., но има и максимална от 500 лв. Та крадецът накрая е най на оферта...

# 9
Миналата зима ме блъснаха в гръб и се опитаха да издърпат дамската ми чанта.Бях с малкото дете и се прибирахме пеш от ДГ.Паднах напред и само бързата ми реакция спомогна да не си разбия главата в един висок камък край пътя.Тъкмо минавахме край един строеж със сумати изкопни камънаци.Не взеха чантата,понеже съм жилава и силна и оказах съпротива.Чиста проба сучайност,че ме нападна само един ,не няколко типа.Детето се стресна доста,от това че паднах.Оттървах се със скъсани дънки и ожулено коляно и длани.Все си повтарям да спра да се дърпам и да взимат тъпите вещи и всеки път се боря.Някой път ще ми счупят нещо с тези мои пориви.
Майната им на нещата-поне не е пострадала нито колата,нито ти и детето.Аз няколко дена се стрясках как можеше да си ударя главата и това малко дете да остане да плаче на улицата.

# 10
Ядосах се на коментара за вещите в кола...ами колата е заключена, не е оставена чантата на улицата все пак...после прочетох написаното от Рибозом  Shocked  и просто...нямам думи
На мен са ми крали портмонето в ГТ и от детската количка, но поне не са ме блъскали така, и то пред детето, та това е много опасно  ooooh!

# 11
  • Пазарджик
И ние така си оставихме вещите в апартамента ни без надзор и ни разбиха вратата, и ги взеха.
Между другото аз като си оставям дамската чанта в колата и все я крия под седалките, не, че има нещо ценно, но да не разбият колата заради две тефтерчета и един крем за ръце.

# 12
  • sofia
Миналата година на една мама от отчетната наборска тема бяха разбили колата и от багажника откраднали ученическата раница на детето.....трябваше да купува всички учебници.
На един приятел, заради кожено яке метнато на задната седалка, бяха счупили прозореца.
Миналата година пред детската на малкия, по същата схема - счупен прозорец и лаптоп.

Никога нищо по седалките и аз винаги заключвам, докато карам - особено, ако пък знам, че ще вися в задръстване.

# 13
За съжаление, в България трябва не само да се заключваме, а и да си крием скъпите вещи, дори у дома.
Така оставената чанта на видно място в колата е съблазнителна мишена за хората, които работят като крадци.
За 5  минути са успявали да отмъкнат от центъра на София, на място обградено с видео наблюдения, от заключена кола, 3 куфара с дрехи, 2 лаптопа и кутия с чисто нови маратонки.
Всичко беше взето от багажника, без да разбиват колата.
Полицията ги "търси" вече 2 години.

Да, и задължително трябва да караме заключени.
На позната й бяха откъснали златното колие от врата в задръстване.

Общи условия

Активация на акаунт