Кога отваряте коледните подаръци?

• 5 898
  • 73
  •   1
Отговори
# 15
На Бъдни вечер в 00,00ч., но децата са малки и си лягат към 20,30ч. затова те отварят своите подаръци сутринта на 25-и.

# 16
Сутринта на Коледа. Нали нощес е минал дядото и ги е оставил, по-рано няма как. Влиза през прозореца на кухнята, който и в най-студените нощи е открехнат. Елхата се украсява най-късно за Никулден, традиция ни е още преди детето.

# 17
На Коледа и на Нова година сутринта. Разделям подаръците на детето, а нашите...понякога не дочакваме празниците Blush

# 18
На времето на 1 януари.Сега на 24 защото сме адски нетърпеливи.А тази
година малкия ми вади душата всеки ден кога Дядо Коледа ще раздава подаръци и
поне неговия не бил ли готов.Та 24.12.2013 ми се вижда като 24 08.2014 далеко.

# 19
Сутринта на Коледа,поне за малката гледам да устискам до тогава.Нашите понякога и по-рано...когато са купени просто не мога да се въздържам Blush 
Когато аз бях дете подаръци получавах на Нова Година-от дядо Мраз Grinning,нямам спомен да сме празнували Коледа,или поне не както сега.

# 20
  • София
Като деца отваряхме подаръците на 1.01 тогава имаше Дядо Мраз.
Сега мойте деца си ги отварят на 25.12
Тази година съм решила да им направя един номер, големия въпреки , че е 4 клас още вярва.
Та решила съм под елхата да сложа нещо малко дребно и то с учебна цел , а не от списъка с играчките  Mr. Green ,а основните подаръци да ги сложа пред външната врата или по стълбите м/у двата етажа / живеем в къща/   Twisted Evil

# 21
  • София
Отваряме подаръците още на Бъдни вечер.
Събираме се цялото семейство - ние, моите родители, брат ми, леля, вуйчо и братовчедите /...вече без баба и дядо/ и след вечерята всички отиваме при елхата. През това време Дядо Коледа е минал и е оставил подаръците  Simple Smile . До скоро чакахме да мине 24 ч. т.е. да стане Коледа за да им се нахвърлим, но напоследък не ни се получава - на всички ни се доспива  Grinning.
Сутринта на Коледа под елхата вкъщи също има подаръци. Там са и пакетчетата за другите роднини, близки и приятели, с които се събираме м/у Коледа и Нова година.

# 22
  • София
За нас Бъдни вечер е един по "уютен" и религиозен празник, изпълнен с очакване. Отварянето на подаръците става на Коледа сутринта.

# 23
  • Най-красивата страна
Винаги на Коледа сутринта ги отваряме.

# 24
На Коледа сутринта ги отваряме подаръците.

# 25
На Бъдни вечер, тогава се събираме цялата фамилия, дори пребиваващите в странство - каквато всъщност е и нашата част от фамилията. Ставаме като едно италианско семейство, но на мен това много ми харесва. Само миналата година си останахме в чужбинско, тъй като детето беше само на три месеца, но се надявам скоро да не ми се случи пак! Много ми липсваше фамилията.

# 26
  • Някъде по Дунава
Сутринта на 25-ти у нас, а едната баба ни събира, когато всички работещи почиват и затова всяка година е ту на 24-ти, ту на 25-ти или 26-ти, различно.

# 27
  • София
Тъкмо започвах да се чувствам толкова древна, като че съм раснала, когато още се строяха пирамидите  Crazy, като прочетох на цяла първа страница, че и вие като деца сте отваряли подаръци на Коледа.
По мое време си раздавахме подаръци на Нова година. В 00:00ч. с майка, татко и брат ми излизахме на терасата да гледаме зарята, да погърмим с конфети и да запалим няколко пръчици бенгалски огън. По някое време татко се промъкваше, уж да вземе следващия пакет бенгалски огън или още конфети и слагаше подаръците под елхата. Като влизахме от вън, откривахме, че Дядо Мраз вече е идвал  Mr. Green
Сега с децата празнуваме или при свекърите или при моите родители. Напоследък, обаче при моите родители, заради цирка, който свекърите разиграват с племенницата. Тя държи да облече булчинската рокля на майка си и да е Снежанка, а дядо и облича един червен пеньоар  Crazy и се прави на Дядо Коледа. Знам, че е от сърце, но децата не са глупави Wink Последните две години сме при тях на Нова Година и си разменяме подаръци лично. Е...чрез посредничеството на Снежанка, де, няма как да лишим и голямото дете от радостта да облече роклята на майка си.
При нашите сме с племенника (син на моя брат), който е връстник на големия син и там спазваме всички Дядо Коледови ритуали, старателно разучени от филмчета и книжки. На Бъдни вечер си лягаме и оставяме на Дядо Коледа и еленчетата му мляко, бисквитки и моркови, а когато се събудим на другата сутрин, под елхата има цял куп подаръци (обикновено татковците не спят, а на прибежки разнасят подаръци цяла нощ от колите до под елхата  hahaha)
Елхата я украсяваме на 1ви декември и разваляме на 8-ми януари, след като са минали и именните дни.  

П.С. А как празнувахме Коледа едно време е една друга много кървава история, която няма да разказвам, за да не нарушим коледното магично настроение на тая тема с миризма на чесън и кървавици  Mr. Green

# 28
  • София
Ариана, напълни ми сърцето с този пост  Laughing Laughing Laughing

# 29
  • У дома... някъде
Част от подаръците отваряме на Бъдни вечер,тъй като празнуваме заедно с една част роднини.Другата част от подаръците отваряме на Коледа сутринта.Децата като се събудят ги намират под елхата.

Общи условия

Активация на акаунт