Кога отваряте коледните подаръци?

• 5 892
  • 73
  •   1
Отговори
# 45
При нас идва дядо Мраз, рано сутринта на 1 януари, още по пижами бягаме към елхата. Laughing
А елхата и коледната украса още от началото на декември Heart Eyes

# 46
Досега винаги ги отваряхме сутринта на Коледа. Тази година по стечение на обстоятелствата всеки си разбра подаръка и затова се чудя дали да ги опаковам. Може да сложа дребни неща, ей така за настроение.

# 47
По традиция навремето след Нова година сутринта ,а сега по западна традиция на Коледа.
Украсявахме и преди и сега и ние елхата към 22, 23/12 ,подаръците пристигат   Wink вечерта преди Коледа и на сутринта ги виждаме и отваряме ..
Адвент календара е от 1 декември ,но подготовката за Коледа и Бъдни вечер започва два дни преди Бъдни вечер и сме си у дома .На НГ не си разменяме подаръци ,а сме на гости .

Последна редакция: вт, 17 дек 2013, 23:20 от Анонимен

# 48
Всеки отваря подаръците, когато ги получи. Какво значение има дали на 24ти вечерта или на 25ти сутринта?  newsm78
Единият вече даже си го ползвам, защото аз си го избрах, всъщност са 2.  Sunglasses

# 49
В моето детство подаръци получавах на Нова година /в новогодишната нощ, преди да си легна/.
Децата ми получават подаръците на Коледа сутринта. Като бяха по-малки, ги натиквахме в леглата под угрозата, че ако не си легнат, ще уплашат Дядо Коледа и нищо няма да получат. После натъкмявахме пакетите, а рано сутринта, в просъница, чувахме лекото тупкане на босите крачета към хола, където се започваше едно шумкане, разкъсване, тихи възклицания /за да не ни събудят/ и захлас докато ние с баща им се наспим. Заварвахме ги сред купчина от опаковки, улисани в игри. Когато влизахме, наставаше олелия - виж, виж какво ми е донесъл Дядо Коледа, виж това как се движи, виж, виж...!!!
Колко ми е тъжно, че вече не са малки!

# 50
Тази година ще има много подаръци, защото решихме  цялата огромна фамилия да се съберем на едно място, заедно за Коледа. От много години все не можем да се съберем, поради някакви причини.
Много се вълнувам заради дъщеря ми, защото тя е най-малката и ще се радва много ( а като знам и колко е емоционална) на всичките подаръци.
А на сестра ми приятеля ще се облече като Дядо Коледа и ще стане истински купон.
Пожелавам на всички весели празници  Hug Много здраве и любов!

# 51
  • София
На 25-ти сутринта. Това е традиция в семейството ми от поколения. Винаги сме празнували Коледа и по комунистическо време и това си е останало и досега.

# 52
  • София
Децата получават подаръци първо в детската градина и в училище на Коледните тържества,след това на самата Коледа,част от подаръците се оставят за Нова година.
 Тогава след шампанското в 12 часа си подаряваме възрастните. Grinning

# 53
  • Шумен
В семейството ми никога не е имало традиция да се празнува Коледа, за нас празника беше Нова Година. Като деца дядо Мраз ни оставаше пред вратата подаръците позвъняваше и изчезваше (роля изиграна от някой съсед разбира се  Laughing ), та в навечерието на Нова Година си получавахме подаръците. Вече големи и осъзнати аз и сестра ми решихме че ще празнуваме Бъдни вечер и Коледа, разменяхме си подаръците на Бъдни вечер, никой нямаше търпение да дочака Коледа.
Като заживяхме с мъжа ми заедно си създадохме наши традиции празнуваме Бъдни вечер а преди да си легнем оставяме подаръците под елхата а в Коледната сутрин ги отваряме. Децата си виждат подаръците на Коледа сутринта (оставяме ги след като си легнат под елхата, иначе няма да оцелеят опаковани до сутринта  Mr. Green ) А от Коледното тържество в детската градина подаръците биват отваряни веднага Simple Smile

# 54
  • Бургас
На 25 сутринта.Тази година ще изчакам дотогава, защото в предни години все предварително даваме и на деня няма нищо.С малкия направихме и тази година така.Купихме по-рано и досега си играе с него, но на каката ще го оставим под елхата като заспи на 24 -ти и сутринта да си го види.

# 55
  • Бургас
На 25-ти декември сутринта.

# 56
Отваряме ги на 25 сутринта. През нощта Дядо Коледа ги оставя под елхата и децата още с отварянето на очите са вече там. А от вечерта за добрия старец са оставени мляко и морковче, за да се подкрепят той и Рудолф за дългия работен ден.

# 57
Аз вече приготвих купа с бисквити и мляко, както и морков.
Подаръците ще му бъдат оставени тази вечер, а утре в ранни зори той ще ги получи под елхата.

# 58
  • София
Едно време и аз си получавах подаръците на 31 декември срещу 1 януари. Някой се маскираше на дядо Мраз, аз и другите хлапета от родата рецитирахме стихотворения и си получавахме подаръците.
Сега на 24-ти вечерта следим дядо Коледа откъде минава със специалната програма на НОРАД и като мине над България, тичаме на балкона, където по магически начин е дошъл и чувала  Laughing Laughing Laughing
Никой няма сили да си легне рано на 24-та, та на 25-ти сънени и кисели да си ровим подаръците  Wink (вкъщи всички обичаме да поспиваме и сутрин не е нашето време) Laughing

# 59
  • Ямбол
...
Когато бях малка, всички подаръците у дома се раздаваха на Бъдни вечер,...
А аз като бях малка подаръците бяха в новогодишната нощ.
Сега е различно. Но не можах да създам коледна традиция, не ми харесва да съм като другите.
Каква е връзката на подаръка с религиозния празник?

Общи условия

Активация на акаунт