Кога отваряте коледните подаръци?

• 5 891
  • 73
  •   1
Отговори
  • София
Извинявам се ако вече има такава тема. Ако няма направо минавам към питането - чакате ли до Коледа, за да отворите подаръците или свършвате тази работа още на Бъдни вечер?

Когато бях малка, всички подаръците у дома се раздаваха на Бъдни вечер, а след като се взехме с моя мъж по традиция на тяхното семейство (и по световна традиция все пак  Mr. Green ) се налага да чакаме до Коледа.
Той е пораснал по този начин и за тях си е нормално, обаче аз едва изтрайвам и си признавам, че не ми е много интересно така Laughing

За да съм докрай честна обаче си признавам също, че за мен Коледа всъщност беше само Бъдни вечер. Когато се сдобиехме с подаръците си празника приключваше и следващия ден много не съм го броила за някакъв особен.... Така че сега реално има 2 празнични дни, вместо един Simple Smile

Как е при вас - когато бяхте малки и сега? Simple Smile

santa2

# 1
Винаги сме ги отваряли на Бъдни вечер. Подаръците няма как да пренощуват под елхата, да си стоят там без да ги отваряме  Laughing Заради това Коледа не ми е толкова празнична. Събираме се на обяд умрели от глад /заради постните манджи на Бъдни вечер/, омитаме една пуйка и кой от къде е. За мен има още подаръци обаче, защото имам имен ден Simple Smile

# 2
  • София
Подаръците отваряме на Коледа  Simple Smile
Така беше и преди да се омъжа в дома на родителите ми, така е и сега  Peace

# 3
На самата Коледа ги отваряме.

# 4
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ако е техника поръчана от чужбина и пристигнала към ... 10-ти примерно ... независимо за кого от семейството е - дава се веднага, а за самата Коледа се взема нещо символично ... Не виждам смисъл 1/2 месец да не се ползват нещата - така стана и моя лаптоп, и с айпада на голямата, и с моя Киндъл преди 2 години ... и сега чакам новия Киндъл  Mr. Green А ... и една дружка още в началото на месеца беше на екскурзия в Париж и бях и поръчала за ММ любимия му парфюм от една малка неизвестна парфюмерииница ... ами подарих му го веднага след като ми го донесоха - преди 2 дни Simple Smile Много се зарадва, много неочаквано му беше, защото планираме чак 2015 да сме пак в този прекрасен глад и ... той беше решил, че няма да има до тогава такъв парфюм Simple Smile
С две думи - подаръците - > когато пристигнат Simple Smile А на Коледа нещичко символично Simple Smile

# 5
Ох, може би трябваше да уточня, че детето ги отваря на Коледа, моите подаръци, че и другите си ги отваряме в момента на получаването.

# 6
Още на Бъдни вечер, така или иначе нямаме комин  Wink.

# 7
У дома ги отваяме на Бъдни вечер. На Коледа пътуваме при родата...така, че не влачим подаръците да.

# 8
  • София
И ние на Бъдни вечер.

В семейството на мъжа ми по трядиция украсяват елхата на Бъдни вечер! Rolling Eyes
Това ми е странно, а и с 2 деца вкъщи просто няма как да стане. Около 1 дек. украсяваме и започваме адвентските календари.

# 9
  • София
На мен също ми е странно украсяването на елха на Бъдни вечер - каква полза да я имаш 3 седмици след празника, вместо известно време преди него, за да те зареди с коледно настроение и очакване Simple Smile

# 10
  • София
Подаръците отваряме на Коледа сутринта! До миналата година големият все още вярваше и чакаше с нетърпение да хване Дядо Коледа на местопретъплението, но уви Laughing все не успяваше. Изключително мила гледка е сутринта на Коледа, по пижами, неумити и несресани, да започнем ровенето под елхата. Отварят се само подаръците на присъстващите, после се приготвяме за Коледната обиколка на бабите и той пак подскача от нетърпение да види какво има за тях и съответно какво е оставено и за него.
Бъдни вечер предпочитам да отбелязвам като тих и свят църковен празник, а не затрупана с всевъзможни скачащи и тракащи подаръци.
За тази година баткото вече е светнат, че подаръците са от нас, но заради малкия ще поддържам илюзията максимално дълго.
Елхата тази година беше украсена още на 20 ноември - големият искаше да му е коледно, за да напише по-интересни писма Laughing.

# 11
  • Някъде на път....
На Коледа сутринта.
Явно на Бъдни вечер като си легнем и Дядо Коледа ги (п)оставя под елхата.... Wink

# 12
На мен също ми е странно украсяването на елха на Бъдни вечер - каква полза да я имаш 3 седмици след празника, вместо известно време преди него, за да те зареди с коледно настроение и очакване Simple Smile

И за мен е странно. Ние украсяваме и елхата, и дома в началото на декември. Така хем е по-уютно, хем се зареждаш с настоение  Heart Eyes Да не говорим, че на 24ти всички сме достатъчно заети с други неща /подаръци, пазаруване, готвене, подреждане на трапезата и т.н./ и последното, за което ще имам време е да украсявам елхата.

# 13
  • Sofia
На Бъдни вечер отваряме подаръците(когато бях дете също). Елхата също украсяваме тогава- не понасям изкуствените и винаги украсяваме жива елха, която разваляме на Иванов ден. Обичм да се занимавам с това, след като съм приключила със служебните ангжименти за годината (виаги почивам две седмици по Коледа и Нова гоина) и мога да се настроя изцяло на празнична вълна.

# 14
  • Куциндрел
Едно време само дядо Мраз ми носеше подаръците, та на 1-ви Януари ги отварях.
Сега се отварят на 25-ти Декември, нали нощта на Коледа минава дядото и оставя под елхата армаганите. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт