ЯНУАРЧЕТАТА ни със зъбки, правят първите си стъпки

• 71 438
  • 445
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря ви , Деси и Велинка   Hug

Ето и обещаните снимки:

даже и салфетките ни бяха бухалски  hahaha

# 136
  • София
   Здравейте  Simple Smile
 Тони много сте хубави ,да е жив и здрав и много послушен !

За храненето и ние сме така 4 пъти ядем,кърменето не го броя защото суче по много малко и то 2 пъти в денонощието.Спинкането - предиобяд,следобяд и привечер по малко,а от няколко дни не се буди през нощта.И да се похвалим че вчера за първи път започна да се отпуска сам да ходи,ноо е доста нестабилен и не пада на дупе ,а направо целия се отпуска назад все едно някой ще го хване,незнам как да го науча да пада на дупето си Simple Smile
   Мерките от последната консултация -10кг/на 76см,днес трябва да го заведа да го боцнат за профилактиката.
  Хубав ден на всички от нас с Тонката Simple Smile

# 137
  • София
Малко със закъснение искам да честитя всичките минали първи РД-та на прекрасните ни януарчета ,както и честит първи РД на празнуващите днес  newsm59 newsm24 -да са живи,здрави,щастливи и много да ги слушат мама и тате и цялата рода Mr. Green На нас вчера ни беше прощъпулника и Жорето хвана кубчето  Heart Eyes - гласях го ДАНС ,но явно ще си имам бъдещ главен архитект. smile3529 smile3523 Ето и наша актуална снимка от вчерашното събитие https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1477360_1 … 5_558949030_n.jpg  С пожелание за хубав слънчев "зимен"  Mr. Green ден !

# 138
  • София
Сладурчовцииииииииии Hug много се радвам, че редиците ни се пълнят отново лека по лека!Тони, Глори, липсата ви се усеща осезателно!!! Hug

Чудни снимки и на двата бонбона - Косьо и Жорето Heart Eyes

Тони, когато те поздравявах тук за рождения ден на Косето, за малко щях да метна една снимка на страхотна бухленска торта от нета, но вашата е просто приказна!!!То оставаше и салфетките ви да не са бухалски....моля моля, не сме очаквали друго от вас Crazy

Ох, чакайте да ви разкажа нещо да се посмеете - нали вече трета седмица сме на детска кухня и нашата не е много по десертите и винаги остава поне половината. Та един ден за десерт - крем карамел (детски, ама със същия вкус като истинския Joy, как прозвуча само) и аз започвам да се облизвам, че видиш ли половин десерт ми е в кърпа вързан. Да, ама не, детето си го омете до шушка, даже ми се караше, ако имам неблагоразумието да оставя купичката на масата, за да и избърша устата. И така, мама с набезите към детското десертче остана с пръст в устата...след това мъжът ми се смя от сърце и вика - така да ти е, като искаш да подяждаш детето Joy

Айде, пазете се в това грипно време и до най-скорошно писане Hug

# 139
  • София
Velina25 ,благодарско  Hug Ние сме на кухня от 2месеца вече,но десерт взимам от началото на този месец,защото така въвеждам и прясното мляко.Хах,Ванчето добре знае кое е вкусно  Mr. Green  макар аз самата много не обичам сладко. Иначе проблем с папането нямаме,омита всичко да ми е жив,здрав и все така ящен Heart Eyes  Не обича единствено попара,както и каша от просо.

# 140
Велинка , както можеш да се досетиш - получихме и картички бухали от нашите приятели  hahaha

Сега като съм в майка ми обещавам да съм по активна с писането Wink

# 141
  • sofiq
Добър вечер мами честит Рожден Ден на всички мъници до сега да са живи и здрави и да радват мама и тати. честито и на проходилите от 3 дена и ние вече сме от тях крачим смело и нямаме спирка , а даже понякога се опитваме и да подтичваме , но в повечето пъти опити завършват с падане, но вече не ревем поне Simple Smile. За яденето и ние сме на 4 пъти, ако не броим кърменето за приспиване и сутрешното към 6. Ядем всичко и ако може да е по много няма нещо което до сега да не е харесал, а десертите се омитат за секунди. Това от нас за сега, след няколко дена ставаме на 1 годинка и незнам кога мина това време Simple Smileлека вечер

# 142
  • София
Тони, ама как няма да ви подаряват - то откакто бяхме в бременелската тема, ви свързваме с бухита...пък какво остава за вашия приятелски кръг Party Аз намерих и една майка-сладкар, която прави поръчки за торти и сладки и имаше невероятно готини бухленски сладки. Изпратих запитване дори за рождения ден на Ивана, но никой не благоволи да ми отговори - явно не им трябват клиенти Crossing Arms

Глори, Жорето пийва ли си още мляко? Питам, защото преди време си бяхме говорили за хип комбиотик-а и сега съм малко озадачена, че е дадена една препоръчителна дозировка за хип комбиотик 4 от 170 мл., които само раздразват Ивето - то е ясно, че вече консумацията на АМ е пожелателна и че вече не служи толкова за нахранване, но ти по колко даваш/е на малкото голямо момче от четворката?

# 143
  • София

Velina25 , ние сме или на 3 или на 4ка,защото 4ката поне в нашия квартал рядко се намира  Tired Пие около 200 мл 2 или макс 3 пъти на ден и много си го обича АМ-то  Flutter Последното хранене преди дългия нощен сън е именно АМ сгушен в поза новородено и не мисля,че скоро ще се откаже,но аз и не драпам,защото след това си заспива сам  Heart Eyes

# 144
  • София
Глори, мерси, и ние си го обичаме - снощи се засити от вечерята и си заспа без мляко, но съответно днес сутринта беше се събудила час и половина по-рано от обикновеното и си пийна млекче.

Скрит текст:
Оф, да ви се оплача - бях ви разказвала за топченцето на клепача на Ивето, който не създаваше проблеми - нито сълзи, нито е подут, червен - нищо такова. Декември ходихме на един очен и д-рът ни успокои, че от самосебе си ще мине и е запушване на жлезичка на клепача. Тази седмица отидохме и на второ мнение, което малко ме озадачи - според докторката имало атипична проява на вътрешен ечемик, който се бил капсулирал и каза операция, но първо - консервативно лечение със суха топлина и капки Тобрадекс - сещай се как детенце търпи капки или да му налагам очето, но вчера започнахме като беше заспала. Днес, ще видим! Та другия месец сме пак на преглед да видим как се развива. Толкова изчетох по темата и честно да ви призная, въобще не съм ЗА операция при все, че не създава проблеми на детето, а и се прави с пълна упойка - още ме държи от предишния път, не заради пълната упойка, а за цялото мъчение на детето преди операцията. И какво - единият лекар казва - не правете нищо, другият - операция, при това и двамата лекари са от най-препоръчваните за добри специалисти детски офталмолози...просто вече не знам на кого да вярвам:(

# 145
Привет на всички мами и дечица  Hug Hug Hug Hug Hug

Не съм писала отдавна и не съм влизала, но откакто Дари проходи стабилно, почти нямам свободно време. Вече започна да отваря и шкафове и врати на гардероби и няма начин да го оставя сам ако не искам след това да подреждам дълго време  Laughing. Не, че се оплаквам от детенце, тъкмо обратното - колкото по-голям става, толкова по-разбран става, пу-пу-пу. Е, от време на време се опитва да се "тръшка", но след като поговорим, бързо се отказва.

Бих искала да попитам как се справяте с по-агресивните деца по площадките. Дари е изключително дружелюбно и приятелски настроен към всички деца - ходи при тях и постоянно им предлага по някоя играчка или търси контакт за игра, но често това, което се получава е, че другото дете грабва играчката, особено ако е по-голямо и бяга, а Дари остава с "отворена" уста и се чуди защо става така. Но повече ми тежи когато някое дете дойде при него, дръпва играчката най-безцеремонно и дори започва да плаче когато той се опита да си я вземе обратно. Или днес, например, едно по-голямо детенце, след като "окупира" повечето му играчки, дойде и изкрещя в лицето му, опитвайки да му вземе количката. Това стана за секунди. Дари, разбира се, се изплаши, разплака се. Майката, в случая беше на място е се скара на детето си, което после предлагаше от играчките си на Дари, но той вече му беше мнооого сърдит, но понякога, за съжаление, често, майките се правят, че не виждат какво прави детето им и аз се чудя как да реагирам и как да възпитавам своето. Не искам да го възпитавам да е агресивно - тоест ако те ударят, удари и ти, но не искам и  да се разстройва. Той просто не виждал агресия или нещо подобно да сега.  С баща му дори не се караме, никога на повишаваме тон и е възпитавам до момента с безкрайно много любов и е учен, че трябва да споделя това, което има и че, което не е негово, не е - не се тръшкаме за чужди вещи защото си имаме достатъчно наши си.

На накой може и да прозвуча като някой майка-орлица, но честно казано, понякога аз зяпвам от отношението на някои майки към децата им, какво остава за поведението на самите деца, защото смятам, че точто копират отношенията вкъщи.

Ох, стана доста дълго, извинявам се, изказах си болката, ще бъда благодарна за споделен опит.

# 146
луце, споделям моя опит със сина ми.На година и 6 месеца тръгна на ялса.ТАм педагожките имаха следния подход - ако някое дете е по-срамежливо , го насърчават самО да защитава интересите си като казва НЕ. Ако някое дете вземеше играчка от Дани, го окуражаваха да изрази веднага недоволство. Удари и блъскане не са допустими разбира се. Ами, отрака се детето.... няма как. А беше точно като Дари - всички му взимаха играчките.
Така че обяснявай на Дари да ползва думата НЕ.

Иначе аз като видя някое по-нахално дете без родителски надзор, винаги се опитвам да въдворявам справедливост и да обяснявам кое е правилно и кое не....та дано децата схванат.

# 147
Здравейте и честит рожден ден на всички малки рожденничета!
И ние сме вече на 1 годинка и няколко дни. Правихме два рождени дни, един с бебета-гости и един с родата. За съжаление нещо със снимките сме зле, повечето са размазани, ама здраве да е, това да ни е кусура.
Велинка, за топчето на окото - много тъпо се е получило с диагнозите на докторите, така като се разминават много не знае какво да прави човек...Аз на твое място бих потърсила трето мнение и вече дано съвпадне с едно от предишните две...Иначе и Косара имаше малко бяло топченце на едната гърдичка като по-малка и аз се притеснявах, но педиатърката каза, че е запушена мастна жлеза и само ще изчезне и така и стана. Та дано и при вас е така!  Praynig
Лусе, за агресията по детските площадки - и при нас е същото положение като при вас, Косара е много дружелюбна и постоянно се лепи по другите деца да ги гали и прегръща или пък иска да им види играчките, но някои деца са доста дръпнати и бягат от нея (в по-добрия случай) или пък направо й дръпват играчката от ръцете или я удрят Sad (в по-лошия Sad ) Даже едно момченце на два пъти я удари - единия път докато тя си едеше в количката и на никой нищо не правеше - дойде, дръпна й едно пликче от ръцете и я плясна през лицето с него; другия път пак нищо не му правехме, Косара седеше на земята, той дойде и я плясна по главата, та чак я разплака. И в двата случая майката идваше да се извинява, ама какъв е смисъла той да си прави каквото си иска пък тя да търчи да се извинява след него?!  Crossing Arms И така...та засега и аз нямам решение, даже не успявам да реагирам и после ме е яд...

# 148
Момичета, много благодаря за споделения опит  Hug Все ще се научим. Аз сега пробвам Дари да казва не и да показва когато нещо не му е приятно, но единственото, което е до момента е едно много отчетливо ДА от негова страна Simple Smile и вдига пръстче да все едно се кара с широка усмивка Simple Smile, тоест, почти нищо, но трябва да сме търпеливи  Grinning

И мен понякога ме хваща яд на себе си, че не мога да реагирам, но понякога нещата се случват толкова бързо, че просто едно мигване и нещо е станало. Ясно е, че ще се учим взаимно.

Поне смешното е, че Дари си носи количките на майки, баби и всички възрастни, застава пред тях и подава и те, какво да правят - започват да бръмкат. Понякога много се  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed, понякога ми става смешно. То и това, "отработваме" сега, едно е сигурно - не ми е скучно  Wink

На всички  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 149
Хелоу!
kisela krastavichka честит ви първи рожден ден! Да сте живи и здрави!

Момичета, не бъдете толкова строги към децата Peace Примери за агресия има навсякъде и за съжаление малките именно лошите неща попиват най-бързо.
Аз смятам, че това с дърпането на играчки, вдигане на ръка и т.н. е период, който ще израстат, ако им се показва, че не е правилно. Почти всички минават през това.
И аз си мислех, че моето кротко момиченце Маринела никога няма да посегне или да се скара с някое дете. И се възмущавах от другите "невъзпитани" деца. В момента, обаче,  не мога да я позная. Такава агресия и яд извира от нея, че в чудо съм се видяла. Просто се успокоявам с факта, че е фаза, която трябва да премине и се опитвам да запазвам спокойствие и постоянно и обяснявам колко неправилно и лошо е това.
Аагресията по детските площадки винаги я е имало. Опитвам се да ги пазя, но докато опазя малката, голямата се е сдърпала с някое по-малко от нея ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт