ЯНУАРЧЕТАТА ни със зъбки, правят първите си стъпки

• 71 440
  • 445
  •   1
Отговори
# 150
  • София
kisela krastavichka, честит първи рожден ден и от мен с малко закъснение!!!Косара да расте усмихната и безгрижна, обградена с обичта на мама и тати и най-вече МНОГО ЗДРАВА Hug

Ох, тази агресия по детските площадки, както и в детските градини отсега ме притеснява много, но няма как - явно няма как да я пропуснем Sad Както и преди бях писала, Ивана е много сърдечно, усмихнато и добро дете и към момента не сме имали възможност да се сблъскаме челно с отношение на други деца по площадките, защото преди като беше мъничка и само с количката в парка, сега още не ходим и не щъкаме по такива места - миналият ден, като беше още хубаво времето се бях засилила към една нова детска площадка, която направиха в квартала, за да се полюлеем, но приближавайки се чух няколко сериозни кашляния и бързо бързо отминахме. Поне миналата година установих по кое време се поопразват площадките наблизо, та, живи и здрави, ще дебнем такива моменти, но е неизбежно - не можем да страним от другите деца, нали трябва и да се социализира мишончето.

Аз от сега, макар да ни е раничко, се замислям за детската градина - държавна, частна...чета разни теми, направо до никъде не съм стигнала, а като гледам и точки няма да съберем достатъчно за приема в държавна детска градина. Сигурно ще решите, че съм луда отсега да го мисля, нооо........Whistling

# 151
  • София
  Момичета това за агресията при малките деца е малко пресилено,минала съм по този път с големия ми син,и мога да ви кажа че почти всяко дете минва през този етап ще видите ...около 2та година особено при момчетата се случва да са по грубички ,да дърпат играчки да се сърдят и тем подобни номера,и колкото и да съм спокойна и да съм му говорила на моето вече порстнало дете,че така не се прави ...(в този период) уви нямаше кой да ме чуе Simple Smile ии дечицата хич не са виновни,спомням си че когато бяхме така аз съм била постоянно над главата му и съм следяла всяко едно движение на площадката,ноо естествено има и майки които се правят че не виждат какво се случва с децата им и тогава е трудно..

# 152
Даа, petiu6a имено това казвам и аз Peace

Има ли днес рожденици? Да им е честит празника  bouquet

# 153
Здравейте!
Нямам време да влизам редовно в темата ни, но от 1 седмица вече съм на работа. Много приятно и отпускащо ми е да ви чета. При нас новото е, че Мими се опитва да се адаптира, че мама през деня я няма и вечер не ме изпуска и се държи за мен. А няма да ви казвам като ме изгуби от поглед какво ръмжене, реване и тръшкане пада... Като нещо не е на нейното с един много смешен поглед ме гледа, както аз съм го кръстила "на мама темерутския поглед".
Хапваме почти всичко, но попара категорично отказва да яде. Много обича кисели неща, особено кисели краставички Grinning.
Това е за сега от нас. Прегръдки и лека нощ!

# 154
   За много години на всички!Бъдете живи и здрави-както вие така и вашите семейства.Страхотни пораснали бебоци виждам по снимките.От тук на сетне все по-интересни ще стават.
 По отношение на агресията по площадките-тя е неизбежна.Има я по площадките,после ще я срещнем в ясли и градини,има я и в училище...навсякъде около нас.Мисля че е добре да се покаже на детето , че това не е добро за него и да стои далеч от агресивни деца.
 За прохождане май ще почакаме още.Нати се придвижва като се подпира на мебелите.Не я е страх да се пусне ,но е доста нестабилна като го направи.
 За храненето сме си на 4 хранения( като последното е млечно , т.к. продължава да спи спокойно цяла вечер) + плод,сок или чай предиобед и следобед.

# 155
Кости, Велинка, благодаря ви за хубавите пожелания!

За детската градина - не е рано, тука по градинките майките си регистрират децата от 6-тия месец  Simple Smile Даже сме закъснели  Simple Smile

Как сте в този сняг, момичета? Возите ли се с шейнички? Ние вчера си купихме шейничка и даже малко се повозихме с нея...и естествено мама успя да обърне шейната на слизане от един бордюр  и Косара заби нос в снега Joy Но беше толкова учудена от ставащото, че забрави да ревне  Joy
Днес пак мислех да излизаме да я повозя, ама се оказа, че асансьора се е развалил, а сме на четвъртия етаж...и вече излизах един път сутринта с количката, да не ви обяснявам как слязохме и се качихме 4 етажа Sad  та за второ излизане просто нямам сили, иначе ми се ще...

katelinka, вие как успявате да ги схрускате тия краставички, не са ли твърди? Аз още не съм я пробвала мойта с кисели краставички, ама досега каквото съм й дала не ми е отказала, голяма е лакомия...то се едно няма на кой да се метне  hahaha Снощи така нагъна една баница с праз, много беше смешно. Граби от чинията и бяга, да не й го взема  Grinning

Айде лека от мен и се пазете от падащ сняг от балкони и покриви!

# 156

Ето снимки от нашата първа снежна разходка с шейна :

Мисля че аз се радвах повече отколкото той , но това се промени още щом го "освободих" от шейната .

Първо се зарови в снега ,

а после се чудеше : "Какво е това нещо по ръкавиците ми?!"

# 157

Цитат
katelinka, вие как успявате да ги схрускате тия краставички, не са ли твърди?
Кisela krastavichka справяме се безотказно... Къде гризем, къде я изсмукваме краставицата, но крайния резултат е едно малко съсухрено парченце от краставицата Laughing
От хубавия сняг през уикенда се възползваха каката и тати, те се спускаха с шейна на Витоша, а Бебка си стоя с мама у дома.

# 158
  • sofiq
Здравейте мами и бебоци и ние станахме в петък на 1 годинка беше голямо празнуване Simple Smileкакто казва поговорката "три дни яли пили и се веселили". Имахме си три партита за РД и правихме и прощапулника в деня на РД. Моята майка му направи 2 торти и питката за прохождането и всичко беше прекрасно, а Борето се държа много добре беше весел и засмян с малко сърдене, за това че не му давам да бърка в тортата и да яде Simple Smile, не че не хапна после от едната то ня,аше вече как да го удържа Simple Smile. На прощъпулника хванахме първо питата и ревнахме че искаме да ядем и едва когато получи парче, отиде да си избере предмет. Хванахме първо елката, после телефона и накрая парите, а като четвърто хвана един черпак и го даде на една малка госпожица и тя да си знае мястото Simple Smile. Много искам да кача клипчето но незнам как, ако някой знае да казва.
За агресията ще си я има вечно няма спасение от нея , но важното е да научим детето си кое е правилно и кое не. Борето постояно е по площадките че имаме една много хубава пред нас и е за деца до към 3 години, та избягваме по големите деца , а за сега нямаме инциденти с никое дете, а и Борето е като лепка усмихне ли му се някой и е грейнал и веднага отива при него Simple Smile. Тони много е пораснал Косьо и ние бяхме вчера в снега и се пързаляхме, но тъй като нямаме шеина беше с найлон умря си от кеф , а после го оставих да си порови в снега, ама днес няма да излизаме май че е голям киселяк растът му няколко зъба наведнаж и е голямото мрънкане. За ДГ не е никак рано поне за Софийските , че места няма и е ужас аз вече съм записала Борето в системата и чакам класирането пък дано го приемат на есен. Аз се връщам на работа от март и прехвърлих майчинството за втората година на свеки, и тя ще дойде да го гледа в нас няма как ама с 340 лева немога да плащам заем от 800 и да живея Simple SmileЛеле много дълго стана, но нали не съм писала одавна , а и късмет Борето заспа и имам малко свободно време Simple Smile лек ден от нас
https://www.facebook.com/photo.php?v=10203213717167456&set=v … ype=2&theater
това е клипа , но май само които имаше фб можеше да гледа затова ако има друг начин казвайте, а това са няколко снимки
http://kremi85.snimka.bg/baby/bob4o.729931.32496558 парола :bonbon

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 12:11 от kremi85

# 159
Ехоооо , момичета къде сте?
Уж лятото повече ни хваща липсата .... Навън минусови температури , а темичката пуста  Cry

# 160
  • София
Тони, абсолютно права си - позагубихме се, но при мен причината беше, че леко се поразвали компа, не задруго Grinning и заради скапаната видео карта да не казвам какъв вид имаше форума Laughing Laughing

Ние пропуснахме януарския контролен преглед с вземането на кръв и урина поради тази грипна епидемия - точно се бяхме наканили да отидем и педиатърката ни предупреди, че са спрени контролните. Та тази седмица мислим да скокнем!!

Сега, в това гадно и кишаво време, си стоим повече в къщи и гледаме да не приемаме гости, въпреки че и тати може да ни донесе нещо от работата, както се казва. Ама да не чуе дявола!

Я кажете какви интересни рецепти за папане правите на малчовците, като не са на детска кухня - ние имаме една свободна неделя и майсторим някакви вкусотийки, но така разнообразно като кухнята и да искам, не мога да ги докарам. Вчера правих крем супичка с праз, картофче и тиквички, след това сложих малко сиренце и стана толкова вкусно, че и ние с тати се облизвахме Grinning

И пак с моите вечни въпроси - нали на тази възраст вече трябва да пият от чашка - та вие вече приключихте ли с ползването на шишетата?

И сега забелязвам - къде са ни линийките отдолу на профилите?

# 161
Вярно, че линийките ни ги няма.  newsm78
Ние също пропуснахме консултацията . Много ме е страх от предстоящата ваксина на 13 м.  Shocked особено след случилото се наскоро в Стара Загора.
Велинче ,аз кой знае какво разнообразие в готвенето не вкарвам.Месо категорично не мога да му сготвя.Пробвала съм с пиле ама мирише много гадно на варено месо и малчо не го яде (то и аз не бих).Така или иначе те на детската кухня имат достатъчно месо  Wink
 Най-много харесва крем супичка от картоф ,морков и царевица.Също понякога правя картоф/морков/броколи или картоф/морков/грах .Правела съм също картоф/морков/праз и като е готова слагам магданоз и пасирам - хареса му. За сгъстявамне слагам или фиде или сухар (ако нямам нито едното в момента слагам галета) .В общи линии винаги картофа и моркова са ми основа. Не съм се сещала да му направя нещо с ориз например с домат и морков или пък с царевичка и морков .... Rolling Eyes

# 162
Здравейте,

Да се включа и аз в групата. Калоян е роден на 3 Януари 2013г. Правим първите стъпки, но нямаме още зъбки... newsm45  Водих го на стоматолог, каза, че при някои момченца е така. Някое друго бебче има ли този проблем? Може ли някой да сподели.

# 163
Добре дошла , angel_girl , ние вече имаме 6 ,но сравнително късно излязоха. На десет месеца проби първия и един след друг се наредиха и останалите. Може би и при вас така ще стане наведнъж , не се тревожи.

# 164
  • София
angel_girl welcome ,една от мамите ни (активна е обаче във фейс групата ни ,не тук Confused  ) е с нетърпеливо Януарче,родено на 21.12.2012 (т.е. седмица по-голям от моя син  Heart Eyes  ,който е   с 8 израснали и един труден болезнено растящ кътник  Tired) и то все още е без зъбки,така че не притеснявай. Моето педи каза,че евентуален проблем  е липсата на зъби чак след 14тия месец  Naughty . Стоматологът те е успокоил също,така че не се притеснявай.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт