ЯНУАРЧЕТАТА ни със зъбки, правят първите си стъпки

• 71 441
  • 445
  •   1
Отговори
# 165
angel_girl , и ние сме "назад" със зъбите. Само един цял и един пробил скоро. Трети не се задава. А, е момиченце (на 24.01.2013 е родена). Разбирам те напълно и аз само й гледам в устата и викам - Дидее, къде са ти зъбите. А то се смеее и се опитва да ми бърка в устата.

Иначе сме добре. Расте зверчето и се кефи на снега Simple Smile

А, и още нещо се етих да пиша. Май ще ни дадат място в ясла от Април. Родителски кооператив е - по-добре от нищо. Така че, може би от Април се връщам на работа. Хем ми се работи пак , хем си викам колко ми е малко още Дидчето. През март ще се вземе окончателното решение.

# 166
Здравейте, сладури, позабравихме се Hug

Тони големи симпятяги сте Heart Eyes

angel_girlдобре дошла сред нас! Дечицата ни са астрални близнаци Wink
София вече има 4 зъба, 5-и е на път. Но ти не се притеснявай, на голямата ми дъщеря първото зъбче поникна на 18 месеца. Без никакви драми и последствия. Тогава нашият педи каза, че е притеснително ако не поникнат до 2 години.

Момичета, след като въведоха новия изглед на форума, някои настройки се промениха от само себе си. Отидете на промяна на Настройки изглед и подредба и махнете отметката за подписите.

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 19:47 от Kosty

# 167
  • Варна
angel_girl, не се тревожи. Ще порастнат зъбките. И на племенника ми първите зъбки избиха след навършване на 1г.
Момичета от Гърция, как сте? При вас усети ли се земетресението вчера?

# 168

Момичета от Гърция, как сте? При вас усети ли се земетресението вчера?
При нас не, но ние сме далече от Кефалоня

# 169
  • София
Kosty  newsm10 мерси,че се чудех линийката къде ми е ... Момичета,не знам за вас,но нещо новият изглед не ме радва или пък не съм му свикнала  newsm78

# 170
Kosty  newsm10 мерси,че се чудех линийката къде ми е ... Момичета,не знам за вас,но нещо новият изглед не ме радва или пък не съм му свикнала  newsm78
Аз взех да свиквам Rolling Eyes Единственото, което ме дразни е, че не е центрирана статията и сме някакси наблъскани в единия ъгъл, но какво да се прави. Собственците имат последната дума Crazy

# 171
Момичета , аз си ползвам старата версия , повече ме кефи. Има горе в дясно бутон за ползване на стария интерфейс. 
Кости  Heart Eyes Hug

# 172
  • София
Добре, че има тази възможност да използваш и старата версия - веднага се върнах на нея - не, че не съм радетел на промените, ама новата нещо не беше моята версия Party Сега ако се върнат и линийките, цена няма да имат Simple Smile...оправих гиииииии - вече виждам и тях - еми друго си е!!!Повече настроение, повече цвят Heart Eyes

Angel_girl, добре дошла и от мен - дано се чувстваш уютно при нас!

# 173
Здравейте, благодаря на всички за отговорите. Много се притеснявам, дано всичко е наред. Непрекъснато казвам на Калоян: "Зъбчетата ти седят на една полянка. Дай да ги викнем". Той само се смее. Дай Боже, всички зъби да излязат.  Praynig  Една мама пише за кооперативите. Аз намерих три частни кооператива/ясли, тъй като днес ме взеха на работа.  newsm44. Едната е в жк Младост, бл. 11, това е точно на спирка Окръжна болница, Ясла "Макси и Мони", таксата е 350 лева. Другата е "Дядовата ръкавичка", такса 300 лева и третата е "Мишлета и мишоци", който се намира до хотел Плиска, такса 300 лева. Някой да предложи кооператив с по-ниска такса?

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 20:27 от angel_girl

# 174
  • Sofia, Bulgaria
Ей, малко се раздвижи темичката ..... Признавам си, че и аз не съм писала, но миналата седмица Белослава ми вдигна температура. Така беше 2 дни и я заведох на лекар. Оказа се, че има вирусна ангина. Хубавото беше, че не мрънкаше, не плачеше, ядеше, просто вдигаше температура, след като отминеше действието на панадола. Педиатърът ми каза, че още на следващия ден ще е здрава вече и така стана. Simple Smile Цялата минала седмица не сме излизали - първо заради времето и второ заради болестта.
Добре дошла angel_girl Simple Smile Мисля, че не трябва да се притесняваш за зъбките Simple Smile Може да ти се стори малко старомодно, но баба ми казва - Аз дете без зъби не познавам!!! Simple Smile
Честито за работата, дано това да е твоето място и да се чувстваш добре Simple Smile За мен е много смело да се върнеш на работа още отсега. Признавам си, че от 2 седмици и аз се замислих кога да се върна на работа и засега съм си казала, че най - рано септември ще го направя ..... Ох, аз се притеснявам с тези боледувания в яслите и как ще се приеме от работодателя отсъствието ти от работа. Ние нямаме свободна баба, която да я гледа при форсмажорни обстоятелства

# 175
Не трябва да сравняваме децата си с другите деца .Всяко е различно само по себе си и в някои неща е по-напред от другите, в други изостава.
Аз никога не съм се напъвала дребния да прави някакви номера - да пляска с ръце , да върви , да маха или нещо друго. Даже той сам почна да пляска без да съм му показвала  hahaha
За всичко си има време  Hug  

Момичета,да ви атакувам с няколко въпроса да не ви е скучно:

Въведохте ли вече киселото мляко ? Каква марка и % масленост давате?
Колко от вас продължават да кърмят?
Останалите как отбихте?
Минахте ли на 2-ра група на детската кухня?
Давате ли на дребните да опитват от "недетски" храни , например: шоколад, кюфте, сандвич, овкусена салата ,кашкавал и т.н.

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 22:51 от AtenaotnA

# 176
Велина беше питала по-напред с какво храним дечицата.
Вече много рядко готвя за София отделно, но и ние се стараем да се храним що-годе здравословно. Сол ползваме в минимални количества, пърженици изключително рядко ядем, на мен сладкото ми е слабост, но се ограничавам и не яда пред децата. Друг е въпросът, че като ходят в магазина, при баба си, опитват доста "полезни" нещица ooooh!

Тони доста отдавна давам кисело мляко, пълномаслено, обожава го. Кашкавал след 11-ия месец се случи да дам. Щоколад за първи път опита на Коледа, когато бяхме при нашите на гости. Като я видях цялата омазана в шоколад, щях да припадна. Но с баби и дядовци на глава не се излиза Rolling Eyes

# 177
  • sofiq
Добър вечер мами и Борето от вчера е с темп. , но няма никакви други оплаквания и според лекарката е наред и сигурно е от зъбче. Добре дошла angel_girl не се притеснявай за зъбките няма къде да ходят тъкмо по бързо ще избият всички Simple Smile, а за работата и аз се връщам от март, но прехвърлих майчинството на свекървата. В кооператива не искат ли един ден ти да гледаш децата или се бъркам, че в моята фирма няма кой да ме пусне да отсъствам и затова не съм гледала за такъв вид ясла.
Тони аз кисело мляко давам от 10 месец и си го квася сама, взимам от една баба домашно прясно мляко, а отделно си продължаваме с кърменето, което обаче ще приключваме скоро заради работата, а и вече е голям според мен и му стига твърдата храна, като едното кърмене ще заменя с АМ.
 За кухнята ние си ядем от 8-мия месец тази която е от 1-3 години незнам коя група се води че сме на частна.
Не му давам всички неща, които са за възрастни да яде, от някои опитва, но шоколад, кюфтета, сладки, мед, пържоли, пържени неща не е ял. Той е голям лакомник и каквото и да види иска и е трудно да не му дадеш , че става трета световна , вече си е открадвал от луканката на масата , но само я смука, крал си е и от салатите, сандвич с кашкавал му давам , но първо запичам филийката мажа я с масло и слагам да се запече пак с кашкавала. На РД успя и торта да си хапне ама нали си е неговата реших да дам малко Simple Smile
Лека вечер и само здрави дечица Simple Smile

# 178
  • София
Тони, ние такива екстри, които си изредила не ядем - веднъж и дадох само да си близне от пръста ми шоколад - щеше да ми го отхапе Laughing и няколко пъти съм и чупвала от кашкавалче. Баба се бъзикаше с детето още докато ядяхме пюрета - "Бабе, кога ще започнеш да хапваш кюфтенца и пържолки" Laughing

Обаче нашето гардже много обича хартия и картон....за папане, ако и се отдаде възможност - имаме едни кубчета за редене, от картон - най-малкото е пооглозгано. Вчера съм и дала една кутия от детска закуска - цветна с едни зайчета и отивам след хапване да и сипя вода до кухнята - връщам се, нашата вече направила малка дупка в кутията и примлясква - веднага махнах каквото имаше в устата - а тя не иска да я отваря и се смее.

Вече не дава да и мия зъбчетата - ние за сега използваме един мек напръстник, първоначално много му се радваше и се опитваше да отхапе на мама пръста, сега вече се дразни като го види. Трябва да попрочета дали ни е време вече за детска четка и паста. Вие как се справяте с зъбомиенето на кой колкото зъбета има в устата?

# 179
Велинка , купила съм и паста и четка , но още не съм почнала ....направо не ми се почва , като знам каква борба ще  е

Общи условия

Активация на акаунт