ЯНУАРЧЕТАТА ни със зъбки, правят първите си стъпки

• 71 154
  • 445
  •   1
Отговори
# 210
Тони да ти е жива и здрава мама и още дъъълги години да ви радва!

# 211
Здраси мацки!

Отдавна не съм писала, но имам много малко свободно време и кофти нет...

По някои от обсъжданите теми:
1. с Емо излизам без количка, НО се движим в двора или в близост до къщтата...за по-далечни дестинации-количка или татко си водим с нас Simple Smile
2. Леща си ядем от няколко месеца

А сега да се опача малко...Емо тръгна на ясла. Адаптира се чудесно-няма драми и рев, всичко му е интересно и така. Обаче 3 дена по-късно ми се обадиха и  си го прибрах безславно с температура и разтройство...температурата  я свалихме бързо, обаче диарията...-хора, 5 дена Емил се скъса да ака...УЖАС...горкото, отслабна, пребледня, абе въобще не беше готино. Слава Богу, днес вече е добре и с повече късмет за 2-3 дена ще се върнем към нормалното хранене и ритъм! Та така де, яслите са си инкубатор за всякакви болежки за съжаление, така че на майките, на който им предстои тази крачка да си имат едно на ум. Важното е да ни се оправят дечицата по-бързо и по-леко да минават инфекциите.

Това е от нас, наслаждаваме се на хубавото време и чакаме лятото и морето Simple Smile

# 212
Shellfish, за съжаление е така. Ако не го пуснеш на ясла , то първата година в детската градина е по същия начин. Казват ,че това е неизбежно .После се създава имунитет и нещата се оправят. Ако пък пропуснеш яслата и детската - в първи клас ще я изкара тази година.... явно никой няма да се размине с това  Tired

# 213
Здравейте и от нас  Grinning
отдавна не сме се вкючвали, но ви чета редовно.
София вече ходи без проблем и постоянно съм нащрек. Отваря всички шкафове, разхвърля - страшна работа. На фона на кротката си кака това е голяма беладжийка Simple Smile
пред нашия блок имаме голяма площадка и всеки ден сме там, основно предледваме котките и гълабите Grinning
иначе за протокла - ядем почти всичко , имаме 12 зъба
в тази връзка д ви питам - давали ли сте орехи и други ядки на децата си - имам предвид смлени примерно в сладкиш или нещо такова?

# 214
Aaaa, Тони, знам, че ще е така...изобщо не се заблуждавам Simple Smile И заради това и не драматизирам Wink Даже от вчера след като ми се обадиха от яслата за да ме информират, че имали случай на варицела обмислям дали да дам Емил в понеделник, за да се заразява...милото дете, каква майка му се падна...НО всъщтност е за негово добро в крайна сметка. Още не съм решила, мисля да се консултирам и с лекарката му преди да реша.
Дано не съм възмутила много майки  Joy Хубав и слънчев ден на всички майки и малките ангелчета!!!

# 215
Шелфиш, една приятелка ми каза че в Германия имали обичая,като се разболее детенце от шарка да организират "Шарка парти"  Simple Smile и така децата да се заразят и изкарат на по-малка възраст,защото се кара по-леко.Въпреки това, ме е страх като е толкова малък и не може още да си казва какво му е да го "разболея" планирано. newsm78

# 216
  • Варна
shellfish, то детето ти може да е контактно с варицелата. Говори с педиатъра ви. Ако е контактно, няма смисъл да го спираш от ясла.
Ако не е контактно и го пуснеш на ясла, те ще го сложат в друга група, докато мине карантината (поне това е моя опит с баткото от градината).
Да се отчета и аз - Ники ходи стабилно отдавна. От скоро се катери по мебелите и е голямо камикадзе. Още си е с 6 зъба. От няколко месеца не се е показвал нов зъб, а доста го мъчат. Сега любимо занимание му е да сяда на столовете на бати или да ги разнася. Постоянно в ръката си държи я лопатка, я мини бухалка. Шегуваме се, че е "Бам-Бам" (от семейство Флинстоун).

# 217
  • София
Шелфиш, една приятелка ми каза че в Германия имали обичая,като се разболее детенце от шарка да организират "Шарка парти"  Simple Smile и така децата да се заразят и изкарат на по-малка възраст,защото се кара по-леко.Въпреки това, ме е страх като е толкова малък и не може още да си казва какво му е да го "разболея" планирано. newsm78

Абсолютно - не мога и аз да се пречупя да си заразя детето нарочно, дори да е за негово добро. Моят кръщелник изкара варицела на две, доста тежко, отслабна чисто физически и като имунна система и след това веднага си докара гнойна ангина, така че това, че децата го изкарвали "по-леко" може и да е вярно, но не винаги.

# 218
Здравейте!
Отдавна не съм влизала, ама за съжаление бях в болница. Правиха ми пластика на стъпалото и все още не мога да ходя. Но Слава на Бога от петък вече съм си у дома и съм си при дечицата и мъжа ми. Няма да ви казвам 10 дни без тях ми се видяха ужасно много време. А и те се бяха мнооооого разтъжили за мама. Сега пак по цял ден съм в леглото, но все пак съм у дома.
Сега само наблюдавам и давам напътствия и сигурно съм много досадна. Grinning 

# 219
katelinka , скорошно оздравяване   bouquet

# 220
Кателинка бързо възстановяване Praynig Hug
Есента влязох в болница за 4 дни и полудях без децата. А ти как си издържала цели 10 дни Sad

# 221
  • София
Katelinka, бързо възстановяване и от мен, мила Hug Изпращам ти много прегръдки!!!

# 222
Благодаря ви момичета Hug!
Надявам се скоро всичко да е минало. Днес ми махнаха и останалите конци и казаха да се опитвам да стъпвам на целия крак. Е аз послушах и гледам, че нещо ми е зацапало бинта, дали е кръв, дали е лимфна течност, ама явно трябва повече пазене. Аз днес се юрнах, че вече мога да ходя и то веднага резултата е налице Confused.
Искам да помагам вкъщи на мъжа ми, че гледам как сам капва от умора с децата, работата и домакинството, ама все още не мога. Явно трябва на този етап да съм благодарна на Бог, че съм си у дома, пък другото ще почака.

# 223
Кателинка, бързо оздравяване и от мен!!!
Момичета, пуснах Емо на ясла, за сега още не е с варицела, но и да се зарази, не ме притеснява. За сега няма и други болни деца, няколко не ги приемат. Това е чстна ясла и всички деца са заедно в някакви моменти, така, че за изолиране и дума не може да става. Освен това яслата е част от училище и са контактни и с всички други деца от 1 до 7 клас Simple Smile  Какво да ви кажа, времето ще покаже Wink
Иначе Емо е много контактен и обича да е ж омпанията на други деца-дори си мисля, че сега се чувства много по-добре отколкото когато беше по цял ден с мен-интересно му е и различните видове дейности ж яслата са му интересни. Доволна съм, че тръгна и нямаше емоционални проблеми! Стискайте палци за държвната ясла от септември!!!! Вие чакате ли касирането?

# 224
  • Бургас
Привет момичета и бебоци Simple Smile
Как сте ? Как са мъниците ? Правят бели вече... станали са неудържими нали ? Аз малко се поизгубих, но малкото човече не ми дава и миг спокойствие.
Сега да ви се пооплача малко- от понеделник малкия е с ужасно висока Т и диария и днес му поставиха диагноза шеста шарка (розеола) някой минал ли е през това чудо на природата?

Общи условия

Активация на акаунт