ЯНУАРЧЕТАТА ни със зъбки, правят първите си стъпки

• 71 137
  • 445
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Аз не мисля, че може да е нещо от ваксината, просто климата е динамичен и особено ако вади зъбче, е нормално да е появят сополки. Вземете си аспиратор за нос, който се включва в прахосмукачката - Бейби вак или Носко. Почистват адски бързо и изцяло вадят де що има в носа за секунди. Ние преди сме се мъчили с помпичка и в крайна сметка не се изчистваше качествено и стигахме до сироп, защото то се стича в гърлото. Откакто взехме такъв аспиратор се преродих. Нашето синче рита и се извива като лък, но няма как...трябва да се чисти.
Дано се оправите скоро!

# 271
Здравейте!
Ей нямам време да седна да ви разкажа за нас и да ви изчета.
Ние Слава Богу растем и правим все повече и повече неща. Мими говори доста. Особено мило е когато иска да чуе някой конкретен човек по телефона, например майка ми, донася ми телефона и ми казва "Ало, бабууу" и мама трябва да се сети да набере баба да си говорят Grinning. Като някой по телефона и каже чао и целувки, тя започва да маха и да целува телефона. Катери се като алпинист. Даже се е научила да си примъква нещо на което да се качи и чрез него да си постигне желаната цел. Вече и високо вдигнатите неща ги достигаме, защото се катерим на всичко, което видим. Обаче ако знаете как ревееееее и се тръшка... Или каката реве и се налага или Малечка, почти по всяко време някой иска нещо.
Вечер като се прибера от работа, се гушкаме, гушкаме, явно, че много и домъчнява през деня без мен. Каката също се гушка, понякога май повече от ревност.
Покрай всички тези неща имаме и болежки,Мими е хремава от доста време, каката кашля, татко им също е хремав, моята рана на крака не иска да зарастне напълно. Но се надявам с Божията помощ да оздравяваме и всичко да е наред!
Целувки и лек ден на всички!

# 272
  • Варна
Здравейте!
На нас вчера ни проби кътник Simple Smile Вдигна температура за 24 часа и му мина. Другия нов номер е, че качва стълби. Като се има предвид, че не може да ходи, е много смешен - хваща ми ръката, води ме до някои стълби, наглася се, хващам му двете ръце и започва. Вдига си мнооооого високо крака и като усети че е стъпал на стъпалото, тръгва директно с другия крак (почти на шпагат) да взема следващото. Не като нормалните деца да качи първото стъпало с двете крачета и после да премине към следащото  Joy Оня ден качи стълбите от първия до четвъртия етаж с няколко почивки Simple Smile Луда работа Simple Smile Любимата дума е тати....татосва по цял ден, но мама не знае. Даже като види баща си да се прибира от работа, още докато е на входната врата, започва да му ръкопляска, незнайно защо  Joy Прибира си играчките в коша, една по една. Днес му паднаха няколко грахчета от сумата върху таблата и едно по едно ги пусна в купичката. Май ще стане голям педант хаха

# 273
Привет  Hug,

Гледам отдавна никой не е писал и да побутна малко темата  Simple Smile

Дари вече яде съвсем самостоятелно, но гребе с лъжицата все едно някой го заплашва  Laughing

Ако се опитам да я взема, надава вой - иска си я обратно и продължава със същата скорост. Постоянно му говоря, че е хубаво да се храни бавно и да дъвчи повече, не помага. Освен това си препълва лъжицата и когато се опитам да намаля количеството в нея с почукване в чинията той решава, че е много забавно и започва едно пляскане и цвъркане от радост- на него му е много забавно, но аз се чудя вече какво да правя  newsm78 Дали има някой с подобен проблем.

Ходихме вече и на фризьор - скъса се да плаче когато му намокриха косата. Голяма трагедия беше  Sad. Вашите дечица как реагират.

И най-новото му е, че види ли чорапи, веднага се опитва да си ги обуе - няма значение, че е с пантофи, например, и след като не успее започва да пробва на нашите крака като постоянно ни кара да си вдигаме краката. Отново се скъсва да се смее когато му кажем, че краката са ни големи, но на нас не е защото трябва да си на един крак. Така,че старателно крием всички чорапи вкъщи.

На всички много  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug 

# 274
Здравейте  Grinning

Пиша за пръв път в темата, но имам нужда от помощ, тъй като предстои в дома ни да влезе детенце на възрастта на вашите деца. Моите фъстъчета вече поотраснаха и не помня абсолютно нищо от този период. Не мога да повярвам как бързо се забравят тези неща... Сега започвам с въпросите.

Какво ядат дечицата ви? Справят ли се вече с по-твърда храна или все още им я пасирате? А как стои въпросът с млякото - на АМ ли са или им давате прясно мляко?

По колко пъти на ден спят и по колко време?

Искам да ви помоля да споделите характерните неща за възрастта, които биха ми били от полза. Препрочитам книгите за отглеждане на деца, които съм купувала, когато се родиха моите деца, но имам нужда от повече и по-актуална информация. Благодаря ви предварително и се надявам да ме приемете във вашата тема Simple Smile

# 275
  • Варна
polito_87, здравей Simple Smile

Децата вече ядат всичко, без вредните - чипсове, солети, кроасани, вафли, шоколади и тн.
Наблягай на зеленчуците и плодовете, без гъби, ягоди, цели ядки и морски дарове. Месо 3 пъти седмично, риба 1-2 пъти седмично (без океански), цяло яйце 2 пъти седмично. Ако даваш риба веднъж, може да правиш един изцяло постен ден. Като готвиш с месо, слагай 1 ч.л. прясно изцеден лимонов сок. За закуска - пълнозърнести макарони, кускус, просо, булгур, елда (<-тези всичките с масло и сирене), овесени ядки с плод (аз слагам и 1 ч.л. кокосово масло + малко смлени орехи и настъргана ябълка/круша). Следобед плодови салати (предимно), кисело мляко с бебешки бисквитки, варена тиква (ако има), палачинки. Вечер постна зеленчукова супа с фиде.
Относно млякото - предполагам няма да го кърмиш, за това давай АМ. По принцип ако си хапва сирене, кашкавал, извара, кисело мляко, краве масло - то си набавя млечни протеини. Ако искаш ей така за млечна напитка, по-добре АМ или айран. Прясното мляко, не мисля, че е полезно.
За спането, ще трябва да се водиш по нуждите на детето - наблюдавай го кога почва да хленчи и да търка очички. Моето става в 7, заспива в 11, спи до 12:30, после му се доспива към 18ч, спи до 19ч и накрая заспива в 22ч до 7. Това е прекалено индивидуално, но са още много малки за режим. Сами си го правят.
Характерно е да му помагате да ходи, ако още не умее. Може да започнете да го слагате на гърне, ако прецените, че е готово. Вземете му книжки от дебел картон със изображения на животни и различни предмети (препоръчвам да са реални снимки, а не нарисувани).
Ако имаш някакви по-конкретни въпроси - питай Simple Smile

# 276
  • София
Христос воскресе ,мили мами  easter easter easter  love001 Весело изкарване на празниците ,поздрави специални на всички именици и пролетта винаги да е дома ви  Hug
polito_87 , Maybelline  ти е обяснила всичко достатъчно  newsm10 Възхищавам се на благородната ти постъпка  bowuu

# 277
  • sofiq
Христос Воскресе да сте живи и здрави , да има много радост в домовете ви и много детски усмивки и счупени яйца Simple Smile. Ето една снимка на нашите яйца , барабар с Борето , който с голям кеф си ги чупи, после си ги обелва и почва да яде Simple Smile. Ние сме вече сме с нова прическа, пораснали сме и накрая на месеца ще слагаме Приорикса и дано всичко е наред. Най- накрая се научихме да ставаме сами като паднем , че до скоро чакахме на мама да ни вдига Simple Smile. Това е от нас за сега. polito_87 браво на теб и семейството ти , че ще отгледате едно хубаво детенце, с каквото можем ще помагаме Simple Smile, детето само ще ти покаже , обича ли да хапва, да спинка и всичко друго Simple Smile

# 278
kremi85, Борето много порастнал, браво на детето Simple Smile

polito_87, добре дошла в темата! Не знам поради какви обстоятелства ще имате нов член в семейството, но при всички положения ви чака голяма радост  Hug

За храната - пюрета отдавна не ядем, повечето дечица на тая възраст имат по няколко зъба, ние имаме 6. Но май има и с доста повече Simple Smile така че те си дъвчат вече доста успешно, само храната трябва да е добре сварена и на дребни парченца. Ние сме на кухня, според мен е голямо облекчение, а и голямо разнообразие за детето. Каквото и да си говорим - аз поне не мога всеки ден да готвя по 3 различни ястия и всеки ден от седмицата да има някакво различно месо - примерно агнешко, заешко и пуешко никога не купувам за вкъщи, а така детето си ги хапва. Аз просто не съм толкова организирана. А и с тия разходки навън по 2 пъти на ден просто не остава време...хм прозвуча малко като оправдание  Joy Но искам да кажа, че кухнята е много хубаво нещо Simple Smile

Ние сме на 4 хранения на ден - закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря. Помежду храненията - по някоя оризова бисквитка, плод (ябълка, круша, банан) и тук-таме по някоя солета като сме навън. Вредни-вредни, колко пък да са вредни  Joy Кърмим се още и денем и нощем и не знам как ще се отказваме, така че е хубаво да давате и АМ. Прясно мляко още не съм давала, макар че още преди няколко месеца педиатърката ми каза, че детето може да яде всичко. Но аз все пак изчаквам...

За закуска ядем почти винаги едно и също - фини овесени ядки с масло и изкиснато сирене. Помагат за перисталтиката, че като го бяхме закъсали покрай захранването и само овесените ядки и пюрето от сливи ни помогнаха. А и това му харесва на Косето, друго много много не ще да яде сутрин.
За следобедна закуска - пасиран пресен плод + част от десерта от кухнята или пасиран пресен плод + 2-3 лъжици каша.

За гърнето - ние вече отказваме да седим на него. Като беше по-малка Косара седеше докат я дигна и успяваше да свърши нещо в него, но вече си става сама, което е почти веднага след като седне...Но вие се пробвайте, може да се заседява на него повече вашто детенце. Аз почнах да я слагам от 8-мия месец някъде.

За спането - спим по 2 пъти на ден - по обяд и следобед. Но спим за кратко, за час - час и половина на обед и половин час следобед. Но май има дечица, които вече спят по веднъж на ден и то за доста по-дълго време, така че може и при вас да е така.

Поздрави на всички!  bouquet

# 279
  • Варна
Момичета къде се изгубихте. От известно време не ми праща известие, че някой е писал в темата! #2gunfire
Много се радвам да прочета, че има и други деца, които спят по два пъти на ден. Все си мислех, че е време да спи по веднъж и за по-дълго. Ако преди обяд е спала повечко, следобедния сън е кратък и обратното. Вечер е другата ми мъка. Сама не иска да си ляга да заспива. Поне от няколко вечери ляга в кошарата, че зимата я изкара на спалнята при нас. Laughing
С гърнето никак не сме напреднали, а така ми се искаше да махаме памперса това лято. Не мога да я уловя кога и се ака. Обикновено сменяме памперса и малко по късно - ОПА!Мирише! Ама това хич не я притеснява, точно тогава и е най сладко да си играе седнала.  Joy
Кухнята и аз смятам, че е голямо улеснение. За нас може да не готвя и да я караме на салати, но детето си има ядене. Иначе обича да си похапва и след като е изяла полагаемото от кухнята може да се нареди на масата да си хапне още. Нищо не отказва! Много е сладка като вземе да ръфа пресен чесън!  #Crazy

# 280
dessitta, и Косето ръфа пресен чесън с голям кеф, много са смешни верно!  Joy Хем й люти и се мръщи, хем реве за още  Joy И ние с яденето сме така - постоянно се овърта около наште чинии  Grinning

# 281
Добро утро  Hug

И ние ядем от всичко по много. Добре, че не спира да ходи и тича  Laughing

Спим по веднъж - следобед - около 3 часа, може и повече.

Все още не съм го слагала на гърне.

Вече не яде токова бързо сам и не гребе такива големи количества. И почти не разлива когато си държи сам чашата с водата. Отказа да пие от шише отдавна и сега вече, когато го къпем му даваме чашата да си пие сам и той е много доволен. Скоро започваме и на сухо  Grinning да го правим.

Не мога обаче да го откажа от биберона и това си е. Заспива с него, после го изплюва сам, но в просъница понякога си го търси. Но и този момент ща дойде  Peace

На всички много  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 282
Благодаря на всички за отговорите. Особено за споделеното за храната. Ние осиновяваме нашето детенце и като информация имам само това, което знам от социалните. Тя има 8 зъбчета и си хапва всичко. Но аз предпочитам да си сверя часовника с вас относно храненето. На кухня няма да я записвам, тъй като така или иначе готвя всеки ден различни неща заради другите ни две деца. Добре че работя от вкъщи, защото не знам как бих се справила иначе  Laughing

Спи сутрин по половин час и после следобяд за около час и половина. Става доста рано - към 6.30. С памперси е, но аз възнамерявам веднага след като попривикне с новата обстановка, да започна да я слагам на гърне.

Чакаме да ни определят дата за делото, но след него се чакат още 7 дена и чак тогава може да си я вземем, така че ще бъде чак след майските празници. Аз не мога да си намеря място от нетърпение и не знам как ще издържа дотогава. .. Направила съм списък с нещата, които трябва да купим за нея и смятам от днес да се заловя с покупките Simple Smile

П.С. Може ли да споделите колко тежат вашите девойки в момента?

# 283
нашата девойка е 12.400 - похапва всичко с апетит

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 11:12 от di_80

# 284
  • Варна
Ние сме скромните 9, 200 кг. и 74 см.
Ще се радвам и другите да напишат размери към момента - да премерим сили  newsm44

Общи условия

Активация на акаунт