ЯНУАРЧЕТАТА ни със зъбки, правят първите си стъпки

• 71 135
  • 445
  •   1
Отговори
# 285
Успех, polito_87, дано да гушкате съвсем скоро малката принцеса.

Поклон за решението ви  newsm20

# 286
Ние сме 82 см. / 12.1 кг.   Simple Smile

# 287
  • София
Ние  Mr. Green сме 83 см / 11.5 кг  по данни от 7.4 .Спим  Mr. Green откакто станахме на 10м и половина по веднъж на  ден за около час и половина - два в интервала от 13.45 докъм 15.45 най-късно,но часовете не са точно фиксирани. newsm07 . Имаме 3 твърди хранения  ( 1,2,3то от кухнята и/или готвено от мен и пюрета 12м+ в неделя и празниците) + 2 млечни ( 200 - 235 мл АМ 3 или 4) сутрин и вечер.

# 288
Здравейте,

радвам се, че темата се пораздвижи и се включвам и аз с отчет.

Моята маймунка е поспаливка и много обича да спи и сутрин и следобед. А от 01.04 тръгна ясла, където няма сутрешно спане. Та милата едвам изкарва до 12 за обяда.
Иначе в яслата още е в адаптационен период, който върви много бавно и с прекъсвания (къде болести, къде празници...).

Иначе е към 11кг., 74см. Като цяло е дребничка.

Обича всичко да яде и яде с голям апетит.

За гърнето. Започнах да я слагам след като стана на 1 година.
Даже си мислех да не е рано.
Със сина ми имах горчивия опит да започна твърде рано и в един момент той просто не искаше да сяда и само нерви похабих.
Някъде по назад, Тони мисля, че беше казала много добре - човечето трябва малко да почне повече да вдява за какво иде реч и тогава да се правят опити с гърнето.
В момента Дидка знае абсолютно добре за какво служи гърнето. Като я сложа винаги се изпишква. А като я видя, че ака я питам - "Диде, има ли ако? Ела на гърнето." Тя не иска обаче да ака там и аз не я насилвам в момента. Да добавя че имам и правило - гърнето стои само в тоалетната и не го нося по стаите и не я преследвам с него.
Стана дълго описание за гърнената история, ама си е важна тема Wink

Прясно мляко и аз още не давам. Давам обаче всеки ден поне по 150-180мл. АМ.

Това от нас.
Хайде спорен ден.

# 289
Глори, дишаме ви във врата с ръста  Grinning Ама ние сме по-малки, на 17-ти януари  Grinning

# 290
  • София
kisela krastavichka ,а и сте моми  Laughing ... бъдещи манекенчета  Heart Eyes

# 291
Да се наредим и ние при височките - 83 см и 12 кг.

Ние вече му давахме прясно мляко на Дари - правихме ориз с прясно мляко и грис с прясно мляко. Нямаше никаква реакция.

Вечер давам 140 мл АМ.

Аз сега като луда  Crazy влизам по няколко пъти в системата за приема за ясли да видя как се движим и сама си стискам палци  Mr. Green, че бабите все още не могат да запомнят кога се сменя памперса  ooooh! Все има нещо недоразбрано, но да не спамя. Благодарна съм, че го гледат все пак със сведени до минимум критерии - да е нахранен и със сменен памперс когато трябва.

# 292
kisela krastavichka ,а и сте моми  Laughing ... бъдещи манекенчета  Heart Eyes

Хаха, да бе да, с това шкембе Joy Жорето е бъдещ манекен, че гледам е строен момък Simple Smile

# 293
Аз пак се включвам с въпрос. Какъв размер дрешки купувате на децата си?

Аз преди малко се прибрах от пазар. Не се сдържах и купих всичко за детето - от бельо до якенца. Но не бях сигурна за размера. Взех дрешки за годинка и половина, тъй като тя ще е на годинка и 4 месеца, когато си я приберем. Продавачката ме увери, че дрешки 86 см. отговарят на тази възраст, аз й се доверих и похарчих един куп пари. Сега се притеснявам да не са й много големи...

# 294
poli, аз купувам размер 86/92 (някои дрешки са с тоя комбиниран размер, не само 86) и са ни добре. Тези, които са само 86 са ни малки в момента, а сме на година и 3 месеца...та не знам...най-добре запази етикетчетата и евентуално да ги подмениш за по-голям размер, ако са й малки. Иначе да са й големи - едва ли или поне няма да е с много, а те така или иначе растат като гъбки, много скоро ще са й точни   bouquet

# 295
  • София

kisela krastavichka ,мерси  Flutter и Жорето има шкембенце,то това е красивото на бебенцата  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes ,но гривничките по ръцете и краката изчезнаха малко преди прохождането още,а той проходи точно на 1г . polito_87 и ние сме 86 /92 см ,които са ни таман. Naughty Проблем е според мен ,ако са по-малки,а не по-големи.

# 296
  • Варна
Монката е 85см и почти 11кг. Не сме го слагали на гърне още, опитахме 2 пъти и имаше зверски отпор  Laughing Чакам да дойде лятото и пускам по организъм из къщата, да посвикне без памперс, а после да мокри гащите без да се притеснявам, че ще настине. Чувала съм, че усещайки мокрото, децата по-лесно схващали за какво става дума, когато е придружено и с обяснения.

Поли, не гледай етикетите, а детето, защото размерите си ги съчиняват едно към гьотере. Едно боди на Картърс за 9-12м, може спокойно да стане и на 15-месечно, а за H&M се знае, че са уголемени...Аз ги избирам на око.

# 297
  • София

Maybelline  Mr. Green,вие сте най-високите,ама Мони се и беше родил 60 см ,ако не се бъркам . Събират се кадри за бъдещите волейболни или баскетболни отбори  newsm20

# 298
  • Варна
Хахаха, да, Глори права си май, че сме и фенове на волейбола Wink Иначе по едно време се беше изравнил с повечето деца, но тук за един месец дръпна някой и друг сантиметър, което го отдавам на постоянното протяяягане да докопа поредното магнитче за хладилник от колекцията на мама.  hahaha

# 299
И ние носим размер 86 или 18-24 месеца. Зависи от марката.

Дари има мнооого играчки, но познайте с какво играе най-много за момента  Wink Купихме дървени магнитчета с разни животинки, къщички и др. подобни и куклички за пръсти за куклен театър и сега това е хита - постоянно ги мести из апартамента и слага и вади от един пластмасов буркан от мед и кутия от маска за коса. Баща му се шегува, че ако знаехме, че ще е толкова скромен, щяхме да спестим доста пари от играчки  Laughing, но то не се знае  Mr. Green. И е голям фен на музикални играчки. Пуска всички наведнъж и танцува. Много танцува. Забелязах, че вече е започнал да се срамува защото по празниците ходихме много на гости и във всяка къща първоначално се гушкаше в мен и после се развихряше. Преди това го нямаше.

И да споделя, че вече се научи да не позволява да му дърпат от ръцете  играчките навън, дори понякога най-безцеремонно отива и си дърпа играчките и си ги прибрира. Само да научим гърнето, и аз чакам топлото време, и сме готови за ясла  Peace

Общи условия

Активация на акаунт