Математически турнири - 25

• 77 232
  • 702
  •   1
Отговори
# 390
# 391
  • София
След справка с теста установих:
моята първокласничка не е разбрала условието на 8 задача, а след обяснението на госпожата й, че квадрата е правоъгълник в 10 задача е те са станали от 7 9 Simple Smile
Ами той квадрата е правоъгълник, но това няма никакво значение след като се търсят квадратите.
А колкото до 8-ма това е единствената интересна задача в тазгодишото КМС за 1ви клас. Много ме разочароваха задачите, очаквах да бъдат по-интересни и занимателни.

Аз съм съгласна, че квадрата е правоъгълник, но след обяснението на госпожата не можах да убедя дъщеря си, че не всеки правоъгълник е квадрат Laughing

# 392
  • Варна
A може ли да попитам къде мога да видя задачите и отговорите от олимпиадата по математика от днес - интересува ме 6 клас. Благодаря!

# 393
  • София
Малкия твърди ,че за 8 -ма задача са им казали да си изберат две числа.Едва ли е така:)

Мойта е попитала за това какво трябва да направи на една от задачите и отговора е бил: ,,Помисли малко"

# 394
  • Варна
 Laughing

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 16:12 от ivvali

# 395
# 396
След справка с теста установих:
моята първокласничка не е разбрала условието на 8 задача, а след обяснението на госпожата й, че квадрата е правоъгълник в 10 задача е те са станали от 7 9 Simple Smile
Точно 8ма според мен ще е обекта на полемика, мойта си е написала 2 израза, засичат се в средата, равни са на 8,но не е включила  всички цифри. Пита къде е посочено, че трябва да са всички, не можаха да й  кажа Grinning
И моят син така я е решил. Не съм го питала дали са им обяснили, че трябва да включат всички числа.
За фигурите е лесна, не е подвеждаща, но той е объркал триъгълниците. Много е разсеян и много ме ядосва с това  Tired
Нищо де за първо състезание уж не беше притеснен и това е по-важното.

# 397
# 398
  • София
A може ли да попитам къде мога да видя задачите и отговорите от олимпиадата по математика от днес - интересува ме 6 клас. Благодаря!

Ами тя в момента тече олимпиадата, въпреки че моята девойка вече се обади,
за 9 клас би "обидно елементарни"  Rolling Eyes

# 399
Ето и класирането за Плевен:

Мисля, че е частично класиране само за СОУ " Иван Вазов", а и това е линк само към протокола за призовите места.

Ами тя в момента тече олимпиадата, въпреки че моята девойка вече се обади,
за 9 клас би "обидно елементарни"  Rolling Eyes

Мисля, че става въпрос за Варна.

# 400
  • София
Имаше и от други училища вътре, поне за Масим Горки съм сигурна, че мернах. В сайта им пише обобщено класиране, може би още ги попълват, не знам newsm78

# 401
  • Varna
Някой знае ли отоговори те на КМС за 4 клас, и за Олимпиадата във Варна?

# 402
Имаше и от други училища вътре, поне за Масим Горки съм сигурна, че мернах.
Не се изразих правилно. Имах предвид за явилите се в СОУ " Иван Вазов".

http://smb-pleven.com/kalendaren_plan.html

Тук са останалите. Не ми се цъкат сто линка за всички класове. Изберете " Новини" - " Резултати от Коледното ..." и съответния клас.

# 403
  • София
Имаше и от други училища вътре, поне за Масим Горки съм сигурна, че мернах.
Не се изразих правилно. Имах предвид за явилите се в СОУ " Иван Вазов".
Ааааааа, да, от там е, и аз не съм се изразила коректно.

# 404
  • Варна
Някой знае ли отоговори те на КМС за 4 клас, и за Олимпиадата във Варна?

КМС
Отговори: 1а, 2а, 3г- равен брой, 4б, 5б, 6г-синята, 7в, 8в, 9г-6000м
Зад 10  
а) 84 зелени (2т)
б) 54 сини (2т)
в) 168 червени (2т)
г) 42 жълти (2т)
д) 174 силносветещи (3т)
Трябва да се добавят още 4 лампи.  (4т)

Общи условия

Активация на акаунт