БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-31

• 22 656
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
Бульоните които се обсъждаха по-нагоре, като какво се дават?

Супа, преди основното.
Бульон никога не съм давала, чак след 12 месеца и то като супа за обяд и после основно ястие.

# 31
  • София
А пилешкото по колко минути и как ( на пара или във вода) го варите. Пилешкото е домашно, засега съм го замразила и скоро мисля да започна да захранвам с месо

# 32
Всякакво месо без риба варя под налягане! На пилешкото, ама ако наистина пиле му трябва 3-4 мин след като е завряла тенджерата под налягане. Ако е кокошка или бройлер пине 15-20 мин под налягане. Същото сваряване в обикновена тенджера не дъм го правила.
В кауфланд има тенджери под налягане за 20-25 лева. Нашата е такава и си заслужава. Отдавна си изби парите

# 33
Много странни са ми тези въпроси месо колко се вари и как. Ами месо за дете се вари до готовност. Хубаво сварено да е. Как точно ще го сварите, въпрос на избор.

# 34
  • София
Много странни са ми тези въпроси месо колко се вари и как. Ами месо за дете се вари до готовност. Хубаво сварено да е. Как точно ще го сварите, въпрос на избор.
мда, пък и всяко месо си е различно  Rolling Eyes
аз слагам в тенджерата и варя докато преценя че е готово.

# 35
На пара, 15мин, всякакво месо + рибата.  Simple Smile

В тенджера под налягане варя само свински крачета и понякога боб, нищо друго  Laughing

# 36
  • София
Блонди, на баба от някое село пилетата спортисти за 15 минути няма и да усетят че ги вариш на пара  Mr. Green

# 37
Блонди, на баба от някое село пилетата спортисти за 15 минути няма и да усетят че ги вариш на пара  Mr. Green
Тук вече съм съгласна!

# 38
Селското пиле е грехота да се прави на пара. То дава върховен бульон за супа и трябва да се вари във вода, докато уври.

# 39
Под налягане дава същия разкошен булъон!

# 40
Не съм уточнила дали под налягане или в обикновена тенджера, при липса на автоклав.

# 41
Грешката е моя! Не осмислих какво чета

# 42
Здравейте,
ние се захранваме от скоро, започнах със зеленчуци и съм въвела
основните :тиква,морков,картоф,тиквичка и броколи.
Интересува ме кои са основните плодове с които се започва, защото
още не съм давала и също така кои са основните безмлечни каши, с които може да
се започне. Знам, че първо май е оризовата, а след нея?

След яденето кърмя, така че не съм заместила напълно хранене.

Предпочитам продукти,които не затягат, че след захранването беба малко
се запече Simple Smile

Също исках да ви попитам къде мога да намеря пюре от пъщърнак и от карфиол
на Хип, в Кауфланд и Била ги няма, къде доставят пълният асортимент от пюретата им newsm78

# 43
От зеленчуците - пащърнак, към осми месец и карфиол
Плодове- ябълка, круша, банан /суров/, сини сливи, кайсия, по късно и праскова. Може да въведеш авокадо и манго
Каши: безглутенови ориз, с едно наум елда, просо и царевица
Голям асортимент на хип има в магазини на ганчев. от там взимам пащърнак с картоф на хип и карфиол с картоф.... Запичат и двете

# 44
Мерси много Малиш  Peace
Ами след като карфиола и пъщърнака са за по-късно,
какъв друг зеленчук да въведа ?Има някакъв спанак,
но той върви със сметана, и комбинирани зеленчукови,
в които пък има грах и карфиол? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт