БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-31

• 22 656
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, бих искала да се посъветвам с вас. Моят бебчо е на почти 5 месеца. За сега е хапвал само ябълка,морков и картоф. Не знам какво ново да му дам. Съвети?
Тиква, пащърнак, тиквичка, батат (сладък картоф).
От кашите - оризова.
Плодове - круша, авокадо, банан, манго.

# 61
Плодове - круша, авокадо, банан, манго.

След 6 навършени.  Simple Smile

Вики, на тази възраст бебето има нужда и трябва да консумира единствено мляко. Не бих бързала с въвеждането на нещо ново, вече достатъчно си избързала, явно си започнала захранването на 4 месеца, което е много рано.
Ако все пак държиш да продължиш - пащърнак и тиква са ок. После оризова каша.  

# 62
  • Варна
Според вас, като стане на 11м, мога ли да въведа жълтък, зеле, риба и кисело мляко? Или един месец няма да стигне за всичките неща? Защото нали само жълтъка ще го въвеждам 20 дни, та се чудех... newsm78
И искам да се върна малко по-назад във времето, когато обсъждахме заешкото - има чисто заешко месо на Плазмон, вчера видях.
А след годинка пак ли се въвеждат новите храни с по 1-2 лъжички?
Мерси.

# 63
Здрасти,
Аз жълтък не съм въвеждала 20 дни. Давах 3 пъти през ден по осминка. Не даде реакция и почнах по четвърт!
Риба давам веднъж седмично. Взех съомга с картоф и моркоф на хип. Хареса се и изяде всичко! Чаках 3 дни за реакция!  Проблем нямаше.
Зеле не бих дала, защото наша беба получи газове от фасул. Прекратих с тежките храни.
Кисело мляко сега давам , но ако не даде реакция до 4-5 дни, считам за въведено

# 64
На 11 месеца не бих дала зеле, с жълтъка бих изчакала още поне 2-3 седмици, киселото мляко на 12 навършени месеца, риба - да, но от готово пюре, по-натам на пара.

# 65
След годинката можеш по смело - половин порция/ цяла порция с изключение на нещата, които са чести алергени яйца, мляко, ядки и т.н.
Жълтък не виждам защо да не въведеш и сега. Той рядко прави проблеми за разлика от белтъка. При здраво дете и кисело мляко можеш. Жълтък 20 дена, чак няма нужда. 10 дена - две седмици през ден за да достигнеш половинка. Кисело мляко до годинката 100- 12 грама макс.

# 66
  • Варна
Благодаря за отговорите! А праз и агнешко кога? Аз 20 дни жълтък имах предвид, че са 10 дни през ден, за това Simple Smile 

# 67
10 дни през ден и 20 дни е едно и също. Агнешко с картоф и моркоф на хип дадох на 10 месеца! Праз не бих дала

# 68
Според вас, като стане на 11м, мога ли да въведа жълтък, зеле, риба и кисело мляко? Или един месец няма да стигне за всичките неща? Защото нали само жълтъка ще го въвеждам 20 дни, та се чудех... А след годинка пак ли се въвеждат новите храни с по 1-2 лъжички?

Заешко и агнешко са ок, кеф ти от пюре, кеф ти друго.
Жълтък е ок, риба давам още след 9-ми месец. Зелето може да почака.
Не, разбира се,че не се захранва така бавно след годинката Simple Smile

# 69
  • на земята
А защо не пък праз  newsm78 гастрото каза,че праза е полезен за стомаха  newsm78

# 70
Лаленце, от праз, лук и люто мен ме боли корем. Нямам гастрит язва или др. Проблеми. Това е причината да не дам. За едно бебе на 11 месеца има далеч полезна храна. А пък моето дете фасул не понесе не ми се мисли за праз

# 71
  • на земята
Лаленце, от праз, лук и люто мен ме боли корем. Нямам гастрит язва или др. Проблеми. Това е причината да не дам. За едно бебе на 11 месеца има далеч полезна храна. А пък моето дете фасул не понесе не ми се мисли за праз
оф то и аз много преценям храната,с това пръцкане преди и с тези колики които изкарахме  #Crazy,но споделям,че миналата седмица каза за праза,че може празена кашичка,като се свари праза нали става един лигав,точно това било полезно за стомаха  Peace

# 72
Няма да изде кило праз детето, давайте си.   За жълтък имах предвид 10-15 дена, 5-7 приема.До края на същия месец паралелно с други храни може да увеличите до цял жълтък. Не е нужно да стигате цял по време на въвеждането.

# 73
  • Бургас
Със сигурност сте писали по този въпрос, но не съм го видяла, затова да питам: домат от кога може? За готовите пюрета, в които се съдържа става дума.
За заешко конкретно ме интересува, защото дъщеря ми е в потрес от заешкото с картофи и копър на Хипп, а в това на Гербер има домати, целина и т.н.

# 74
  • София
Мон можеш да вземеш от това :
http://bebemoe.bg/products/Plasmon--%09-%D0%97%D0%B0%D0%B5%D1%88 … %D1%81%D0%BE.html

Случайно попаднах на него , взех 3 бурканчета, но ще отлежават засега. От утре започвам да захранвам с пилешко, но май не ми се получи  много добре пюрето, утре , ще питам обаче , че много ми се спи.

Общи условия

Активация на акаунт