БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 39 090
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Кажете, моля, тези, които вече сте правили въпросния кекс, така ли се получава и при вас, както изглежда на снимките - глетав? Да, с много масло и все пак... Thinking

# 271
  • Мнения: X
На мен точно такъв ми изглежда като недопечен, и винаги при кекс с масло ми се е получавал такъв.
 Ако този е превъзходен,значи и моите са били пък аз си мислех ,че грешката е моя.
 Може да си е хубав,нищо лошо не казвам. Просто не съм фен на такъв вид тесто.Затова и шоколадовият сладкиш с майонеза още не съм правила на вид ми изглежда като суров.
 Този ще го пробвам като открия портокали за които да съм сигурна ,че не са третирани/то може ли да бъда напълно сигурна!?/.
 

# 272
  • Мнения: 280
Девойки,

не знам, къде да си задам въпроса, затова ще се пробвам тук! Извинявам се предварително, но ако има някой да ме насочи, ще съм благодарна!

Наскоро си закупих Гурме на "Делимано" - 8 в 1. Но упътването не е на български. А аз с чуждите езици не съм в най-добрата си форма. Исках да попитам - някой има ли такъв уред и ако е възможно да ми подаде малко повече информация. Благодаря предварително!

# 273
  • Мнения: X
Има такава тема  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=703085.0.Дано съм ти била полезна.

# 274
  • София
  • Мнения: 12 220
Кажете, моля, тези, които вече сте правили въпросния кекс, така ли се получава и при вас, както изглежда на снимките - глетав? Да, с много масло и все пак... Thinking
Моренка, не е глетав, а доста е влажен. Прекрасен кейк е. Такъв подобен правя ,но с още повече масло - 300 г+ 300 г захар и т.н." Царски кейк". Моя си е рецептата и аз съм я пускала.  При тези кейкове изключително е важно изпичането да е на по-слаба фурна, около 160 градуса. Първо се слага в добре  затоплена  на 180 градуса, а после веднага се намаляват градусите до 160-150 и се изпича за по продължително време, около 45-50 мин.  Peace

# 275
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Благодаря ви за мненията!  Hug  Ще го пробвам.

# 276
  • Мнения: 22 867
Кажете, моля, тези, които вече сте правили въпросния кекс, така ли се получава и при вас, както изглежда на снимките - глетав? Да, с много масло и все пак... Thinking
Моренка, не е глетав, а доста е влажен. ............

Момичета, подсетихте ме за подобен кекс с повече масло, който отдавна не съм правила: ЕФЕКТЕН КЕКС/и доста вкусен!!/, точно заради количеството масло. Но наистина е разкошен, различен от ежедневните и много вкусен. Отбелязах си портокаловия, покрай празниците, може да се прежаля. Grinning

# 277
  • София
  • Мнения: 12 220
..........
Момичета, подсетихте ме за подобен кекс с повече масло, който отдавна не съм правила: ЕФЕКТЕН КЕКС/и доста вкусен!!/, точно заради количеството масло. Но наистина е разкошен, различен от ежедневните и много вкусен. Отбелязах си портокаловия, покрай празниците, може да се прежаля. Grinning
Записах го, благодаря!  Обичам сладкиши с много масло, едни такива ухаещи... Simple Smile

# 278
  • Мнения: 2 872
labrex и твоят кекс си записах  Hug

Сега остава да потърся някъде по-евтино масло, защото и за коледните сладки ще ми трябва.

# 279
  • София
  • Мнения: 768
Ще правя гръцка грис халва. В рецептата пише, че за сиропът са нужни 2/3 ч.ч. захаросан джинджифил. Нямам такова нещо. С какво да го заменя и да го заменям ли изобщо или просто да го пропусна?
На Женския пазар, края откъм Пиротска продават ядки. Там има и сушен джинджифил, поръсен е със захар. Не е като захаросаните корички, но аз мисля, че с него добре ще се получи.

# 280
  • Sofia
  • Мнения: 29 110
но това е доста голямо количество,а той е доста пикантен и лют,дори и захаросан...взимала съм си,харесва ми,добре е да се приема особено в този грипав сезон

# 281
  • София
  • Мнения: 5 733
Момичета, да кажа за портокаловите корички - преди съм купувала биопортокали от биомагазините, но и на тях нещо им нямам никакво доверие. Една мацка от форума ме света да си купя от тези едновремешните /е ако знам как се пише тая дума.... Simple Smile/ бонбони захаросанте портокалови и лимонови резани. Пробвах и въпреки че не са истински портокал става много вкусно и едно такова сладичко като се натъкнеш на по-голямо парченце. Беше ми омръзнало да се чудя сега тия корички дали ще горчи. Реших си проблема и съм доволна много.
Николаева  Hug

# 282
  • Мнения: 1 705
записах си е 2та кекса. Единия портокаловия съм го правила в подобен вариант и не беше сурпв или глетав Peace

# 283
  • София
  • Мнения: 5 733
Момичета я кажете как се прави тази какаова глазура върху меденки? Изненада ме малката, че утре ще имат в училище изложба на коледни сладки. То сигурно отдавна е казано, ама моето сега ме осведоми. Добре че имаме достатъчно направени сладки. Малката започва да рисува, но ми се иска основа някаква да й сложа. До сега сме правили или с шоколад или просто така, но сега като за кулинарна изложба нещо по-така ми се иска Simple Smile)). Та ако може идейки  Hug

# 284
  • Sofia
  • Мнения: 29 110
Момичета, да кажа за портокаловите корички - преди съм купувала биопортокали от биомагазините, но и на тях нещо им нямам никакво доверие. Една мацка от форума ме света да си купя от тези едновремешните /е ако знам как се пише тая дума.... Simple Smile/ бонбони захаросанте портокалови и лимонови резани. Пробвах и въпреки че не са истински портокал става много вкусно и едно такова сладичко като се натъкнеш на по-голямо парченце. Беше ми омръзнало да се чудя сега тия корички дали ще горчи. Реших си проблема и съм доволна много.
Николаева  Hug
Аз си правя такива корички,като ги варя пет пъти в студена вода,мисля че поне малко намаляват отровите с които ги пръскат,след това в гъст захарен сироп,докато станат прозрачни и сухички,стават много вкусни....

Общи условия

Активация на акаунт