БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 39 092
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Най-после се сдобих с вафлени кори. Че купих 2 пакета. Моля, посочете ми изпробвана рецепта. Благодаря.
Продължавам да питам, защото като се съберем 3 поколения на куп, няма да имам време за бавни сладкиши... Пък и каквато съм си фуклива, трябва и да ме похвалят. Благодаря.

Шоколадовата торта на Селма

Още идеи

Тортата на Джемма

# 256
  • Бургас
Благодаря. Намерих го. Щом всичко е проиграно и е харесано, това ми стига.

# 257
  • София
Здравейте ,отново !Имам едно много бързо питане ,дали мога в белтъчната глазура ,за украса на коледна къщичка , да сложа вместо лимонтузу ,лимонов сок?
Може. 1 с.л.

# 258
  • София
Мерси !
Имам още едно питане - по отношение на джинджифиловото тесто.Купих си готово от Икея ,но нещо никак добре не ми се получи при разточването ,чупи се и се къса ,имате ли някаква идея как да се справя?

# 259
Мисля че трябва да работиш с него докато е охладено- буквално в рамките на минути след вадене от хладилника
Позатопли ли се, и се лепи и къса- ако е такова, каквото си мисля, тип маслено тесто  newsm78 Защото точно с това не съм работила, но вчера правих едни сладки спекулациус и ставаше по същия начин щом се позатопли тестото

# 260
 Откъде могат да се намерят вафлени кори ?Каква форма имат ?Какъв грамаж   и цена горе-долу?
 /Без магазин "Березка"/нямам руското "е" /,няма такъв в нашият град за съжаление/
  И още един въпрос има ли кондензирано мляко без растителни съставки в него?Гледах това на Дъч лейди и имаше. Четох някъде и че и в руското имало. И с каква масленост са конд.млека?
 Ето какво прочетох :Натуралното кондензирано мляко трябва да е с масленост 9.5% и водно съдържание до 60%.

Кондензираното мляко със захар трябва да е с масленост минимум 8.5%, водно съдържание до 20% и съдържание на захар 43%.

# 261
Аз мисля, че това е кекса, който търсих, него обсъждахме скоро:
http://thegingercookies.blogspot.com/2011/01/blog-post.html
Става фантастичен, вече 2 пъти го правя и свършва много бързо. Надявам се да съм помогнала  Peace

Леле, умопомрачително изглежда  Crazy и аз мисля, че ще да е той.

# 262
  • София
Ще правя гръцка грис халва. В рецептата пише, че за сиропът са нужни 2/3 ч.ч. захаросан джинджифил. Нямам такова нещо. С какво да го заменя и да го заменям ли изобщо или просто да го пропусна?

# 263
  • Sofia
за пръв път чувам за джинджифил и то в гръцка грис халва Thinking
обикновено ароматите са ванилия,канела,карамфил,анасон,лим. и портокалови корички

дай рецептата

# 264
Ще правя гръцка грис халва. В рецептата пише, че за сиропът са нужни 2/3 ч.ч. захаросан джинджифил. Нямам такова нещо. С какво да го заменя и да го заменям ли изобщо или просто да го пропусна?
Ами можее да си направиш ,като портокалови корички захаросани ,мисля че ще стане.Няма нужда да го изваряваш толкова пъти обаче.
 Но проблема е че се губи време. Сигурно го има в магазини за сушени плодове.
  За този портокалов кекс -портокалите трябва да са био ,инак как се ползва кората на тези масовите дето са третирани с какво ли не/някъде четох,че пускали и боя/.
 Къде има био поротокали?В малък град съм и отдавна се чудя.Искам да си направя захаросани лимонени и портокалови кори.Харесал съм си една рецепта за кекс с мандарини,но не смея с тези плодове.

# 265
  • София
АМи рецептата я видях тук от готварския, от гръцката тема http://souvlakiforthesoul.com/2008/08/halvas

# 266
Аз мисля, че това е кекса, който търсих, него обсъждахме скоро:
http://thegingercookies.blogspot.com/2011/01/blog-post.html
Става фантастичен, вече 2 пъти го правя и свършва много бързо. Надявам се да съм помогнала  Peace

Леле, умопомрачително изглежда  Crazy и аз мисля, че ще да е той.

Този е да   bouquet

# 267
Този кекс изглежда превъзходно.  Heart Eyes

# 268
И аз си записах рецептата  Peace

# 269
  • София
И аз! Peace

Общи условия

Активация на акаунт