БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 39 017
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 2 293
Имам едно много спешно питане Praynig
Започнах да правя от бонбоните с кондензирано мляко и кокосови стърготини, но установих, че съм взела от неподсладеното мляко. Има ли нещо, което мога да я направя тази смес  newsm78
Да сложа захар на другата кутия и да я поваря, за да се подслади Thinking

# 346
  • Мнения: 2 815
Имам едно много спешно питане Praynig
Започнах да правя от бонбоните с кондензирано мляко и кокосови стърготини, но установих, че съм взела от неподсладеното мляко. Има ли нещо, което мога да я направя тази смес  newsm78
Да сложа захар на другата кутия и да я поваря, за да се подслади Thinking
Би трябвало да стане....виж на Лабрекс бързата сгущенка. Това с кокосовите стърготини може да направиш с желатин на крем за торта , хм а може и него да подсладиш и да сгъстиш, нали на този принцип се прави и кокосовото мляко  Thinking. Аз бих рискувала  Peace, само да не ме псуваш после  Laughing

Спешен въпрос, че след малко отлитаме на село, а там нет няма....бях гледала кифлички , соленки, крекери, бе нещо солено  с изварено тесто, на Лабрекс май бяха и сега явно от бързане не мога да ги открия  Blush, имам една извара, спешно тряббва да я вложа в нещо, но не се сещам в какво, не сме и почитатели, още се чудя защо я купих  Tired. Помагайте с нещо, изпитано, солено, моля, да вземам продуктите и да се поселянчваме  Laughing
П.п Много шум за нищо, оказа се не чак толкова спешно, пътуването се отлага, но все пак моля за рецепта  Peace

Последна редакция: пт, 20 дек 2013, 13:14 от polly

# 347
# 348
  • Мнения: 2 815
Благодаря, tinki_15 , но не са от темата и'...претръшках я преди да попитам тук, говоря за печени, тип кифлички, месено  тесто подходящо и за  крекери...Може и да не са били нейни, знам ли  Thinking

# 349
  • Мнения: 6 790
Здравейте,
търся изпитана рецепта за питки за дюнери. Някой прави ли домашни и по каква рецепта?Благодаря!  bouquet

# 350
  • Мнения: 180
Здравейте майстори.Ще ми помогнете ли със съвет-като варите сироп за реване.баклава и др.подобни под капак ли се вари или тенджерата е отворена.Може доста да ми се смеете но не съм наясно със сиропираните десерти.

# 351
  • Sofia
  • Мнения: 22 560
Дюнер от мнооого отдавна не съм правила, та не помня точно с какви питки.  Лурдес, потърсих в нета и бих ползвала тази рецепта например.

Краси, аз не съм варила сиропа под капак.

# 352
  • Мнения: 1 688
аз варя в отворена тенджера.

# 353
  • Мнения: 6 790
Дюнер от мнооого отдавна не съм правила, та не помня точно с какви питки.  Лурдес, потърсих в нета и бих ползвала тази рецепта например.

Краси, аз не съм варила сиропа под капак.


Мерси,Морена Peace. Аз също рових в нета, но ми се искаше нещо опитвано от някой.

# 354
  • Пловдив
  • Мнения: 473
 Днес ме учудиха с един кекс.Невероятно странен прави се цяла седмица искаха да ми дадат смес и аз всеки ден да добавям разни продукти в него (яйца, захар, брашно, мазнина)докато накрая не го разделя на 4 и 3 -те части да раздам пък последната си смесвам с брашно и пека.Тези които раздавам повтарят процедурата и така до безкрай.Е аз малко недоверчиво не приех въпросната смес,видя ми се толкова странно и категорично отказах.Но пък питам имали такова чудо и какво представлява?

# 355
  • Мнения: 180
Днес ме учудиха с един кекс.Невероятно странен прави се цяла седмица искаха да ми дадат смес и аз всеки ден да добавям разни продукти в него (яйца, захар, брашно, мазнина)докато накрая не го разделя на 4 и 3 -те части да раздам пък последната си смесвам с брашно и пека.Тези които раздавам повтарят процедурата и така до безкрай.Е аз малко недоверчиво не приех въпросната смес,видя ми се толкова странно и категорично отказах.Но пък питам имали такова чудо и какво представлява?
         Е не се чуди толкова.Аз също попаднах на нещо подобно но беше баклава-казват че като я опечеш оставяш да престои 6-7 дни заливаш със сироп и престоява още 4-5 дни и тогава консумираш.Това че престоява след заливането го знаех но другото ми е за първи път.Момичета мерси за отговорите.Лека вечер.

# 356
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Днес ме учудиха с един кекс.Невероятно странен прави се цяла седмица искаха да ми дадат смес и аз всеки ден да добавям разни продукти в него (яйца, захар, брашно, мазнина)докато накрая не го разделя на 4 и 3 -те части да раздам пък последната си смесвам с брашно и пека.Тези които раздавам повтарят процедурата и така до безкрай.Е аз малко недоверчиво не приех въпросната смес,видя ми се толкова странно и категорично отказах.Но пък питам имали такова чудо и какво представлява?

И аз го правих,стана много вкусен накрая ! Казва се Ватикански хляб и се прави веднъж в живота,така ми казаха на мен !

# 357
  • Пловдив
  • Мнения: 473
 Е аз да си призная ядох от него наистина беше хубав,но сестрата на мъжът ми прави вече няколко пъти.Съмненията ми бяха в това ,че нали се слагат яйца и всеки добавя всеки път е тия яйца не успявам да си представя няма ли да ни се случи нещо?

# 358
  • Sofia
  • Мнения: 29 073
за пръв път чувам за подобна размяна на тесто Thinking

# 359
  • София
  • Мнения: 5 731
за пръв път чувам за подобна размяна на тесто Thinking
newsm78 И аз!

Общи условия

Активация на акаунт