БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 39 013
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
  • гр. София
Ето тук има кратко обяснение за това как се прави Ватикански хляб. Аз лично не бих го опитала.

# 361
Здравейте!!!Темата ми е изключително полезна,за което ви благодаря.Искам да ви попитам за една рецепта....намерих случайно един шприц на тавана от 100години сигурно е там Joyи си е чисто новичък,на едно листче има една рецепта за маслено тесто (1 пак.масло,10суп.л.пудра захар,3 жълтъка,3ч,ч брашно и ванилия)ще стане ли нещо без набухвател?Също да питам как се приготвя коледна пуйка,моята е 4 кг.Благодаря ви

# 362
  • Sofia
Ще станат по тази рецепта,много са вкусни тези сладки/бисквитки
Пуйката първо я пека за 2-3 ч.в плик,а след това още 1 ч.покрита с кисело зеле

# 363
  • София
Здравейте!!!Темата ми е изключително полезна,за което ви благодаря.Искам да ви попитам за една рецепта....намерих случайно един шприц на тавана от 100години сигурно е там Joyи си е чисто новичък,на едно листче има една рецепта за маслено тесто (1 пак.масло,10суп.л.пудра захар,3 жълтъка,3ч,ч брашно и ванилия)ще стане ли нещо без набухвател?Също да питам как се приготвя коледна пуйка,моята е 4 кг.Благодаря ви
30 -40 мин на тегло на пуйката за печене. Това съм прочела и това ти казвам. Също ще печа пуйка и е 3.5 кг. Френска е и си има и свирка, та когато е готова започва да свири  Joy Честно! Ще я пълня с ориз+ гъби, няма дробчета , ще бъркам под кожата ѝ с овкусено масло със зеленилки разни, слагам я в/у кис.зеле, завивам с фолио и я пъхам в добре затоплена фурна. По време на печенето я заливай със соса.  После ще отвия фолиото и още за 1/2 ч ще я оставя да се запече. За да провериш дали е готова я промушваш с едно дървено шишче и ако сока ѝ е светъл - е, готова е.  Simple Smile
Тестото е вид маслено. Ще стане. За мен е много захарта.

# 364
Малиии,тва с пуйката ще ми е голямо приключение,но съм твърдо решена да изненадам свеки Joy Joy Joy Joy

# 365
Рецептата за масленото тесто според мен е точна (правя линцери по подобна и стават много вкусни). Като ги направиш, ги остави да се охладят добре и слепи с мармалад, след 3 дни стават превъзходни.  Peace

Сироп за баклава, реване, варя без капак. Peace

# 366
  • Sofia
Малиии,тва с пуйката ще ми е голямо приключение,но съм твърдо решена да изненадам свеки Joy Joy Joy Joy
Щом ще ти е за първи път препоръчвам ти да я направиш по моя начин,в плик за печене.Има големи в Джъмбо/в жълти кутии са/.Няма да ти се налага да седиш 2 часа до печката,да поливаш и обръщаш....

# 367
Щом ще ти е за първи път препоръчвам ти да я направиш по моя начин,в плик за печене.Има големи в Джъмбо/в жълти кутии са/.Няма да ти се налага да седиш 2 часа до печката,да поливаш и обръщаш....
Благодаря ви много за съветите  bouquet

# 368
  • При елфите ...
Искам да направя кекс с много и различни сушени плодове, та се чудех трябва ли да ги "накисна" в течност и след това да ги овалям в брашно?  newsm78
Или някой ако е правил подобен кекс да ми даде рецептата направо!   bouquet

# 369
Искам да направя кекс с много и различни сушени плодове, та се чудех трябва ли да ги "накисна" в течност и след това да ги овалям в брашно?  newsm78

Aredhel, погледни Дънди-то в поста на Pety, ако те устройва, бях помолила за превод на рецептата, а ако си добре с английския, и англ. рецепта виж по линка. Peace

# 370
 Зависи как ги обичате. По -сухи или по-сочни. Ако се накиснат ,ги сложи после върху кекса. Той като се пече ще се разпределят равномерно иначе ще паднат на дъното. На мен така са ми падали шоколадови капки като ги сложих в сместа.

# 371
  • При елфите ...

Aredhel, погледни Дънди-то в поста на Pety, ако те устройва, бях помолила за превод на рецептата, а ако си добре с английския, и англ. рецепта виж по линка. Peace

Благодаря ти Лабрекс!   bouquet

# 372
  • При елфите ...
 Зависи как ги обичате. По -сухи или по-сочни. Ако се накиснат ,ги сложи после върху кекса. Той като се пече ще се разпределят равномерно иначе ще паднат на дъното. На мен така са ми падали шоколадови капки като ги сложих в сместа.
Благодаря много!   bouquet

# 373

За коледна пуйка препоръчвам рецептата на Джема. Това е едно от най-вкусните неща, които приготвям за Коледа. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg16058812#msg16058812

# 374
Може ли да си направя лазанята днес, а да я пека утре? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт