БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 39 075
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
За Коледното парти в у=щето на детето ми се падна да правя 24 сандвича със черен хляб и сирене.Направих ги,като ги изрязах с формичка за сладки-сега имам много изрязан черен хляб/от любимия ни е и мисля да го оползотворя някак/ Как се правят крутони и колко време и как се съхраняват те?  bouquet

# 376
нарязваш коричките на малки квадратчета, поръсваш със зехтин или олио и червен пипер(може и други подравки като чубрица примерно) и череш във фурната. Другия вариант е да направиш на детео една попара.

# 377
  • София
red soul, правих един много сполучлив сладкиш със стар хляб. Моного го харесаха вкъщи. Предполагам, че ще се получи и с черен. Ако искаш мога да напиша рецептата (не помня на кой е, но мисля че е от форума)

Имам един пакет червена соя (red mung bean). Какво мога да я направя?

# 378
  • Sofia
сега имам много изрязан черен хляб/от любимия ни е и мисля да го оползотворя някак
Предложение от мен.

снимката е линк към рецептата

# 379
Много благодаря,момичета! Сладкиша задължително ще го направя,но сега направих крутоните-една пълна дълбока тава  Laughing.Обичаме крем супи,заради дъщеря ми/така и пробутвам зеленчуците,които не иска да яде иначе/ и салати с крутони. А сега как да ги съхранявам/ все още са във фурната/-в стъклен буркан или от тенекиените кутии. И в хладилник или не

# 380
  • София
Много благодаря,момичета! Сладкиша задължително ще го направя,но сега направих крутоните-една пълна дълбока тава  Laughing.Обичаме крем супи,заради дъщеря ми/така и пробутвам зеленчуците,които не иска да яде иначе/ и салати с крутони. А сега как да ги съхранявам/ все още са във фурната/-в стъклен буркан или от тенекиените кутии. И в хладилник или не
Аз ги държа в хладилник. Нищо им няма, все едно сега са изпечени.

# 381
Малиии,тва с пуйката ще ми е голямо приключение,но съм твърдо решена да изненадам свеки Joy Joy Joy Joy
а дано да е приятна изненадата  Joy

# 382
  • София
Малиии,тва с пуйката ще ми е голямо приключение,но съм твърдо решена да изненадам свеки Joy Joy Joy Joy
а дано да е приятна изненадата  Joy
Тя, свеки ще е приятно очарована.  Joy

# 383
  • Cambridge, UK
Предложение от мен.

снимката е линк към рецептата
[/quote]

Морена, би ли споделила какво е теглото на хляба -400г или 800г?

# 384
Здравейте!!!Темата ми е изключително полезна,за което ви благодаря.Искам да ви попитам за една рецепта....намерих случайно един шприц на тавана от 100години сигурно е там Joyи си е чисто новичък,на едно листче има една рецепта за маслено тесто (1 пак.масло,10суп.л.пудра захар,3 жълтъка,3ч,ч брашно и ванилия)ще стане ли нещо без набухвател?Също да питам как се приготвя коледна пуйка,моята е 4 кг.Благодаря ви

За коледна пуйка препоръчвам рецептата на Джема. Това е едно от най-вкусните неща, които приготвям за Коледа. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg16058812#msg16058812

Девойки,
Благодаря,  за рецептата на Джена за Коледната пуйка. От около  3-4 години, обаче аз я правя по рецептата на моя позната от Гърция. В общи линии и тази рецепта е същата с малка добавка - портокалови парченца. В момента, когато плънката Ви с ориза е готова - преди да напълните пуйката, към нея добавяте малки парченца портокал и съответно внимателно разбърквате.
 Аз специално бях възхитена при първото си вкусване. Дано, да съм била полезна!

# 385

Аз ги съхранявам в книжни торбички / когато, купя брашно и го изсипя в пластмасовата кутия/ книжната кесия, я изтръскам много добре и си я ползвам по разни предназначения. В нея например си съхранявам и шипките, които предварително съм си изсушила и мн.други.

# 386
Здравейте
Искам да направя шишчета от телешко месо но със какво да ги мариновам за да станат сочни  cook

# 387
  • Sofia
В ситно нарязан лук да престоят една нощ,от сока на лука телешкото става крехко и ароматно

# 388
  • Sofia
Chimy Jimmy, отдавна не съм засичала хляб Бонус или купувала подобните му, но не мисля, че може да е 800г, по скоро 400-500г. Най-добре да ги погледнеш някъде колоко са.
Аз лично ще проверя при първа възможност, за да коригирам рецептата. Благодаря, че коментира!  Simple Smile

# 389
  • София
Chimy Jimmy, отдавна не съм засичала хляб Бонус или купувала подобните му, но не мисля, че може да е 800г, по скоро 400-500г. Най-добре да ги погледнеш някъде колоко са.
Аз лично ще проверя при първа възможност, за да коригирам рецептата. Благодаря, че коментира!  Simple Smile
Аз ползвам хляб Бонус и е 430 г. Сега проверих.

Общи условия

Активация на акаунт