БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 817
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  • Мнения: 2 745
Ох , правя един кекс . В една купа смесих захар и масло. В друга яйца и мляко. Но сега като ги смесих маслото си остаана на бучици (като трохи) , а млякото си стои като отделно (отдолу). Какво да направя? Не искат да се смесят.  Praynig Praynig Praynig
Да слагам ли и сухите състаавки вътре? Дали ще се оправи?
Сигурно яйцата и млякото са ти били по-студени, сложи сухите съставки и мисля че ще се оправят. Аз като правя американски палачинки така ми се получава.

# 586
  • Мнения: 2 359
Да, студени бяха. Ех ,че съм  смотана. Дано да се оправи като сложа и брашното. На котлона , ако го сложа да се постопли ме е страх да не се пресечат яйцата.

# 587
  • София
  • Мнения: 12 657

Слагай брашното. Не е толкова фатално. Добре ще е да го бъркаш малко повече.

Получило се е така, защото си добавила наведнъж течните продукти.

По принцип първо се разбива добре маслото със захарта, след това се добавят яйцата (най-добре едно по едно) и на края млякото.

Последна редакция: сб, 28 дек 2013, 13:18 от Vanja77

# 588
  • Мнения: 2 359
Сложих го съвсем за малко на котлона и бърках, постопли се и се оправи  newsm44  Hug

# 589
  • Мнения: 2 359
Правя този кекс http://thegingercookies.blogspot.com/2011/01/blog-post.html , сложих точно пропорциите както са дадени, но сместта ми стана доста течна. Така ли трябва да е? Знам, че наскоро тук го правиха няколко човека. Сложих го да се пече така течно, дано да стане, че ще ме е много яд, ако не стане.

# 590
  • Мнения: 160
Според мен ти е станало по-течно,защото в рецептата е с меко масло ,а ти си го постопила твоето и количеството брашно му идва малко в случая.Има вероятност да не ти се изпече добре вътре.Сложи му едно фолио ако видиш,че отива за загаря отгоре,а вътре е суров.Проверявай с клечка за зъби,трябва да излиза суха Peace

# 591
  • Sofia
  • Мнения: 22 547
-True Blue-, по принцип кексовото тесто е течно, но гъсто. И, ако ти се наложи да печеш вътрешността, нямали Т на печене.

# 592
  • Мнения: 2 359
Сега погледхан ,че ми се е разпукал и отвътре излиза течната смес  ooooh! а го печа вече 40 мин на 180 C. Сега му сложих фолио и ще го намаля на 170 *C.

# 593
  • Sofia
  • Мнения: 22 547
На 160 дори.

# 594
  • Мнения: 7 779
според спецификацията на фурната. може и на 150 градуса  дори.
ама вече е късно май... щом се е разпукал и изригва като вулкан .... Laughing

# 595
  • Мнения: 2 359
хаха, точно като вулкан изригва, наистина  Laughing Боцкам сега с клечката , много леко е влажна. Дали да махам фолиото?

# 596
  • Мнения: 7 779
хаха, точно като вулкан изригва, наистина  Laughing Боцкам сега с клечката , много леко е влажна. Дали да махам фолиото?
изключи печката ,но остави кекса вътре във фурната.  поне за 10-на мин. махни му фолиото за да може да се изпарява влагата.

# 597
  • Мнения: 2 359
2 часа вече го печа и още е влажен като суров отвътре. Напрарво го зарязвам.

# 598
  • София
  • Мнения: 5
Честито Рождество, момичета и момчета!  Hug   
Моля за съвет - някой дали е изпробвал вече сполучливо кисело зеле от големите вериги. Пазар нямам наблизо. За съжаление няма как да се сдобия и с домашно....
 

# 599
  • Мнения: 2 359
Никога не съм срещала хубаво кисело зеле по магаазините. Понякога ми се е прияждало много така сурово, но все са били отврат.

Само да кажа за кекса - и глетав отвътре е УНИКАЛЕН. Много вкусен,  много. Особено хрупкавата коричка. Даже не го сиропирах, само го намазах с шоколад и  счукани, сурови, белени бадеми.

Общи условия

Активация на акаунт