БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 38 817
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ох , правя един кекс . В една купа смесих захар и масло. В друга яйца и мляко. Но сега като ги смесих маслото си остаана на бучици (като трохи) , а млякото си стои като отделно (отдолу). Какво да направя? Не искат да се смесят.  Praynig Praynig Praynig
Да слагам ли и сухите състаавки вътре? Дали ще се оправи?
Сигурно яйцата и млякото са ти били по-студени, сложи сухите съставки и мисля че ще се оправят. Аз като правя американски палачинки така ми се получава.

# 586
Да, студени бяха. Ех ,че съм  смотана. Дано да се оправи като сложа и брашното. На котлона , ако го сложа да се постопли ме е страх да не се пресечат яйцата.

# 587
  • София

Слагай брашното. Не е толкова фатално. Добре ще е да го бъркаш малко повече.

Получило се е така, защото си добавила наведнъж течните продукти.

По принцип първо се разбива добре маслото със захарта, след това се добавят яйцата (най-добре едно по едно) и на края млякото.

Последна редакция: сб, 28 дек 2013, 13:18 от Vanja77

# 588
Сложих го съвсем за малко на котлона и бърках, постопли се и се оправи  newsm44  Hug

# 589
Правя този кекс http://thegingercookies.blogspot.com/2011/01/blog-post.html , сложих точно пропорциите както са дадени, но сместта ми стана доста течна. Така ли трябва да е? Знам, че наскоро тук го правиха няколко човека. Сложих го да се пече така течно, дано да стане, че ще ме е много яд, ако не стане.

# 590
Според мен ти е станало по-течно,защото в рецептата е с меко масло ,а ти си го постопила твоето и количеството брашно му идва малко в случая.Има вероятност да не ти се изпече добре вътре.Сложи му едно фолио ако видиш,че отива за загаря отгоре,а вътре е суров.Проверявай с клечка за зъби,трябва да излиза суха Peace

# 591
  • Sofia
-True Blue-, по принцип кексовото тесто е течно, но гъсто. И, ако ти се наложи да печеш вътрешността, нямали Т на печене.

# 592
Сега погледхан ,че ми се е разпукал и отвътре излиза течната смес  ooooh! а го печа вече 40 мин на 180 C. Сега му сложих фолио и ще го намаля на 170 *C.

# 593
  • Sofia
На 160 дори.

# 594
според спецификацията на фурната. може и на 150 градуса  дори.
ама вече е късно май... щом се е разпукал и изригва като вулкан .... Laughing

# 595
хаха, точно като вулкан изригва, наистина  Laughing Боцкам сега с клечката , много леко е влажна. Дали да махам фолиото?

# 596
хаха, точно като вулкан изригва, наистина  Laughing Боцкам сега с клечката , много леко е влажна. Дали да махам фолиото?
изключи печката ,но остави кекса вътре във фурната.  поне за 10-на мин. махни му фолиото за да може да се изпарява влагата.

# 597
2 часа вече го печа и още е влажен като суров отвътре. Напрарво го зарязвам.

# 598
  • София
Честито Рождество, момичета и момчета!  Hug   
Моля за съвет - някой дали е изпробвал вече сполучливо кисело зеле от големите вериги. Пазар нямам наблизо. За съжаление няма как да се сдобия и с домашно....

# 599
Никога не съм срещала хубаво кисело зеле по магаазините. Понякога ми се е прияждало много така сурово, но все са били отврат.

Само да кажа за кекса - и глетав отвътре е УНИКАЛЕН. Много вкусен,  много. Особено хрупкавата коричка. Даже не го сиропирах, само го намазах с шоколад и  счукани, сурови, белени бадеми.

Общи условия

Активация на акаунт