БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 816
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 123
Morena, marchеva14, още веднъж мерси за разясненията. В скоро време (до седмица - две) ще пробвам пак и ще пиша какъв е бил резултата. А до тогава можете ли да ми дадете линк (или пък рецепта направо) за леснички (най-вече от гледна точка на тесто - омесване, опичане и т.н.) лепени сладки с конфитюр (мармалад, сладко), че за новогодишната нощ съм решил такъв тип сладки да забъркам, ама от многото рецепти в нета, не знам за кулинарен лаик като мен, коя ще е подходяща.

# 616
  • Мнения: 7 779
както не знаеш подходяща за теб рецепта , така и не знаеш ще станат ли сладките или ще се изложиш.  по-добре заложи на купешките , а в празничната нощ си пии пиенето.  Joy

# 617
  • Мнения: 2 883
Въпреки, че не е лято, аз съм на лятна вълна, и искам да си купя машинка за сладолед
Знам, че има тема, писах, чакам и там отговори, но никъде не видях мнения за точно тази, която оглеждам в продавалника ето   тази Евтина е, което за мен е основно като избор. Става въпрос за тези, които са с вадещата се част, която се замразява предварително. Моля ако имате някакви мнения да споделите  Peace

# 618
  • Sofia
  • Мнения: 22 547
marko polo, ще очаквам да се похвалиш с добър резултат, пък ако трябва, пак ще помагаме. Simple Smile
За сладките ме няма мен, не се котират у наЩа къща и туй то.  Ето сега за Коледа пак правих (не лепени, а маслени сладки) и ще ми е за последно, не се блазнят изобщо.

# 619
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 11 047
Някой пробвал ли е сладкиша с майонеза без какао? С какао вече пробвах, но ми се щеше и други варианти, напр. ванилия и шоколад да сложа. Не знам дали няма да се усеща майонезата  newsm78

# 620
  • Мнения: 9 446
Morena, marchеva14, още веднъж мерси за разясненията. В скоро време (до седмица - две) ще пробвам пак и ще пиша какъв е бил резултата. А до тогава можете ли да ми дадете линк (или пък рецепта направо) за леснички (най-вече от гледна точка на тесто - омесване, опичане и т.н.) лепени сладки с конфитюр (мармалад, сладко), че за новогодишната нощ съм решил такъв тип сладки да забъркам, ама от многото рецепти в нета, не знам за кулинарен лаик като мен, коя ще е подходяща.

леснички и слепени - можеш меденки да опечеш. Ама пък си са си играчка - точиш, режеш, или овалваш на топчета, слепваш. Предлагам ти тези които се забъркват лесно, топчета се правят, колкото да се оформи някакво топче и пекат бързо. А са ужасно вкусни. Преди малко направих нова двойна доза, след като се разбъркат оставям за 15 мин. в камерата, така че за час са готови.

RainDanceMaggie, така и така гледаш, огледай се за машина с генератор. Вярно, че е по-скъпа, но и в нея сладоледа става готов за 10-15 мин. замразен, без да вадиш, прибираш във фризери.Аз от 10 дни съм с една NEmox и въпреки, че не обичам сладолед,  ядох и сорбе и сладолед.

# 621
  • Мнения: 4 864
Здравейте! Днес ще правя питки за прощъпулник. Едната ще е за търкаляне и сигурно ще е содена, а другата ще си е с мая. Обаче искам да станат хубави и лъскави. Как да ги направя такива?

# 622
  • Мнения: 3 449
Здравейте! Днес ще правя питки за прощъпулник. Едната ще е за търкаляне и сигурно ще е содена, а другата ще си е с мая. Обаче искам да станат хубави и лъскави. Как да ги направя такива?
За да са лъскави преди печене ги мажа с жълтък.1каф.лъж олио и толкова прясно мляко.След като я изпека веднага я мажа с масло.

# 623
  • под тепетата
  • Мнения: 11 118
Аз си мажа питките с жълтък + 1-2с.лъжици прясно мляко + лъжица олио

# 624
  • София
  • Мнения: 12 656
Здравейте! Днес ще правя питки за прощъпулник. Едната ще е за търкаляне и сигурно ще е содена, а другата ще си е с мая. Обаче искам да станат хубави и лъскави. Как да ги направя такива?

Разбърквам 1 жълтък с 1 с.л. вода. Мажа питката 2 пъти: един път преди да сложа във фурната, след това - 10 минути преди да я извадя.

# 625
  • Мнения: 18 811
Аз пък отскоро открих за себе си, че намазана с белтък кората става по- мекичка  Peace
С жълтък ми става твърда  Confused

# 626
  • Пловдив
  • Мнения: 44 151
Имам 2 глави алабаш.Какво мога да приготвя с него Rolling Eyes

# 627
  • Шоколандия
  • Мнения: 123
Аз бих направила салата заедно с настъргано цвекло и моркови, а защо не и/или зеле, и/ или ряпа.... Всякакви земни гъдели на салата....

# 628
  • Мнения: 18 811
Аз бих направила салата заедно с настъргано цвекло и моркови, а защо не и/или зеле, и/ или ряпа.... Всякакви земни гъдели на салата....

На такива "земни гъдели" винаги добавям 1-2 скилидки чесън или връзка зелен лук, иначе ми миришат на пръст  Confused

# 629
  • Варна
  • Мнения: 11 348
Търся изпитана рецепта за морковена торта с крем, а не просто глазура. Тоест, блатът да е срязан на 2 и намазан с крем.
Яла съм такава от варненски р-т Парми и много ми хареса.

И още едно въпросче: как да изцедя сок от портокал, ако нямам цитрус-преса?  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт